GOTET DE CREMÓS DE PATATA, SOBRASSADA I CRUIXENT DE FORMATGE

Un altre dels grans descobriments d'aquestes festes nadalenques. Una mica entretingut de fer però molt vistós i sorprenent. 
Aquest cremós és del bloc KOOKING, un bloc que he descobert aquests últims dies i que m'ha agradat molt. 
Respecte a la recepta original he realitzat alguna modificació, principalment en la cocció i tractament de la patata. Us explico......

INGREDIENTS:
  • 2 Patates grosses
  • 200ml de nata líquida de cuinar
  • 1 fulla de llorer
  • Rodanxes de sobrassada tallades a trossets petits (si no us agrada la sobrassada, la podeu substituir per tiretes petites de xoriço).
  • Formatge ratllat (del tipus que més us agradi)
  • Sal, un polsim de pebre mòlt  i OVE 
COM HO PREPAREM.......
  1. En un cassó posem a coure la patata pelada i trossejada amb sal, oli OVE i una fulla de llorer. 
  2. Mentrestant, escalfem el forn a 180º i preparem uns muntets de formatge ratllat. Ho enfornem fins que comencen a estar daurats. Els deixem refredar a la mateixa safata.                                         
  3. Quan la patata està cuita eliminem l'aigua de la cocció i la substituïm per la nata líquida. Empolvorem amb pebre mòlt i triturem fins que queda un puré cremós.  
  4. En una paella amb una miqueta d'oli fem una passada a la sobrassada trossejada.                    
  5. Com ja ho tenim tot, podem muntar el gotet: patata, sobrassada i cruixent de formatge. 
 Com veieu......queda molt vistós i és.....mmmmm......











Comentaris

  1. Quins aperitius tan treballats i detallistes que prepares: Fins i tot el recipient és original!! M'imagino el crec-crec del cruxent de formatge!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja saps que m'ho passo molt bé preparant'ho.......jejejejeje......
      Tingueu un bon Dia de Reis, Maria Josep!!!!
      Olga

      Elimina
  2. Respostes
    1. Sí, Lolines!!! I vistoset!!
      Petons i.....bons Reis!!!!
      Olga

      Elimina
  3. Ja ho crec que ha d'estar bo aquest gotet! I la presentació m'encanta. Bons Reis!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Chus!!!! Que tinguis uns Bons Reis!!!! Petonets!!!
      Olga

      Elimina
  4. Aquesta combinació m'encanta, i amb aquesta decoració de formatge queda un aperitiu molt vistós ideal per a lluir-te! el provarem segur ;). Un petonàs guapa!

    ResponElimina
  5. OH! d´escàndol! sóc una fan de la sobrassada....genial presentació!

    ResponElimina
  6. Quina presentació més bonica! M'encanta la combinació de sabors i textures, crec que ho provaré. Gràcies Olga!
    Anna

    ResponElimina
    Respostes
    1. De fet, quan vaig veure la recepta, el primer que em va cridar l'atenció va ser la presentació!!! Diuen que mengem amb els ulls.....oi????
      Petons, Anna!
      Olga

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!