Tot i que arribi l'última.....he arribat!!! Les meves companyes blogueres ja fa dies que van publicar les seves sopes i....faltava jo!!!
Aquesta és la proposta que ens va fer el Martí Terés el dia que vam anar a visitar la Finca les Teixeres (Vinaixa): havíem de fer una sopa en la que utilitzéssim l'OVE OleumFlumen. I...aquí està la meva!
Aquest pintxo de brou el vaig tastar per primera vegada fa uns anys al Restaurant Pepo de Benifallet, al dinar de Nadal dels companys i companyes de l'escola. Em va agradar molt la presentació, la vaig trobar molt original. Ha anat passant el temps i no he trobat l'oportunitat per preparar-lo i ara.....amb la proposta d'@OleumFlumen he pensat que era el moment adient per fer-lo.
El vaig preparar la Nit de Cap d'Any, pel sopar amb els nostres amics Ermini i Núria. Sabia que ells apreciarien el toc d'aquest fantàstic OVE..... De fet, després de menjar-nos el pintxo vaig haver d'anar a buscar l'ampolla de l'oli i vam tastar-lo amb una llesca de pa!!!
No m'enredo més i us explico com ho faig fer.....
- 1.2 l de brou de gallina casolà (200 ml per persona i la resta per bullir els galets i les pilotes).
- 4 pilotes mitjanes
- 8 galets mitjans
- OVE OleumFlumen
COM HO PREPAREM......
- Hem de fer el brou de gallina. El vaig fer molt suau, amb gallina i verdures (patata, ceba, porro, pastanaga i una miqueta de col). Ha d'estar reposat i unes hores a la nevera, així és més fàcil extreure-li l'excés de greix.
- Preparem les pilotes (1 per cada persona), del tamany que es veu a la fotografia o com més us agradi a vosaltres. La pasta de carn per les pilotes la vaig comprar a la carnisseria, a la Carnisseria Nogales, ja que m'agrada molt com la preparen.
- Posem una mica de brou en una cassola petita i bullim els galets "al dente". Els retirem i els dipositem en un escorredor.
- A continuació bullim les pilotes en el mateix brou que hem bullit els galets. Quan estiguin al punt, també els dipositem a l'escorredor fins el moment de preparar el gotet.
- En una altra cassola, escalfem el brou.
- Preparem el gots i els pintxos, amb 1 pilota i 2 galets per persona.
- Quan el brou està calent ja podem omplir els gots. Per precaució (per que no es trenqui el vidre del got) podeu posar una cullera petita al got mentrestant l'ompliu del brou.
- Finalment, tirem un rajolí d'OVE OleumFlumen per damunt dels galets i la pilota.
- Els servim immediatament. La presentació dels gots......al vostre gust!!!
Desitjo que us agradi i que us animeu ben aviat a fer-lo!
Quina recepta més saborosa i nostrada!! Te la copiaré un dia d'aquestos d'hivern que fa molt de fred!!
ResponEliminaCopia, copia, Francesc!!! Per això ho compartim!!! T'agradarà!
EliminaPetons i.....bons Reis!
Olga
jo també lla vaig fer fa un parell d'anys per nadal, però jo la vaig veure a una revista de cuina. Em va encantar la presentació.
ResponEliminaFeliç any nou Olga
És el que la fa diferent, oi? La presentació!!!
EliminaPetons i....bons Reis!!!!
Olga
Ooooh, quina presentació tan bonica! Una recepta de sempre amb un toc molt actual. M'encanta. Petonets.
ResponEliminaGràcies, Chus!!!! Petonets!!!
EliminaOlga
Olga, ets ben original. Una idea ben divertida. Clar que digen d' on has tret la idea....no podia ser d' un altre manera. Mmmmmm que be varem mengar.
ResponEliminaPetons i a disfrutar d' aquest dies
Sí, Manu!! Treballen molt bé!!!!
EliminaQue tinguis uns bons Reis!!!! Petons,
Olga
Un plat bonissim!!!
ResponEliminaÉs una manera diferent de presentar un plat que és molt bo!!!
EliminaPetons,
Olga
Olga ! Acabes de resoldre l'etern problema de com combinar tradició i modernitat per Nadal. Aquesta recepta cau segur. Moltes gràcies per compartir-la: em sembla sensacional. I el toc de l'oli Flumen l'acaba d'arrodonir.
ResponEliminaAbraçades
Laura, gràcies pel teu comentari! Quan el vaig veure la primera vegada, em va sorprendre moltíssim i el vaig trobar molt original. L'havia de fer!!!Petons i....Feliç 2015!
EliminaOlga
Mmmm que bo aquest caldet! i la presentació immillorable!! ideal per una taula de festa com la que vas parar per acomiadar l'any!! un petonàs guapa!
ResponEliminaGràcies, Eva!! Ja saps tema paramenta de taula i presentació....m'encanta!!!
EliminaPetons i...bons REis!!!
Olga
un pintxo molt xulo! Ideal per aquests dies de festes, bé i per a qualsevol sopar entre amics a l'hivern! Amb aquests gotets qued la mar de mono! Guapa que els reis et portin moltes coses bones, molts petons!
ResponEliminaLes receptes que m'agraden
Gràcies, Pilar!!! Els gotets....jejejej....els vaig comprar expressament pel caldet!!! Queden macos!!!
EliminaPetonets....i Bons Reis!!!
Olga
Molt original! Espectacular a la vista i segur que també al paladar!
ResponEliminaGràcies per les teves paraules, Maria Josep! I....fàcil de fer!!!
EliminaPetons,
Olga
És de les tapes més originals que he vist mai! Ets una artista de dolços i salats; d'entrants, primers, segons i postres! Petons!
ResponEliminaÒndia Olga... una mica més i em passa per alt la teva sopa #Oleum Flumen!!!!
ResponEliminaM'encanta, i presentada així amb gotet havia de quedar perfecte a la taula de Nadal
PTNTS
Dolça