Aquesta és un de les millors coques del món, pel meu gust. La coca de forner! Senzilla i gustosa a la vegada....amb aquest gustet d'anís dels dolços tradicionals que tant m'agrada.
No l'havia fet mai....i aquest cap de setmana ha arribat el moment.
Una amiga meva havia de de venir a casa fer un cafè, volia preparar una coseta dolça i vaig pensar....."Avui!! Avui la faig!"
Per tal que tingués un gust autèntic més nostre, de les nostres terres, he utilitzat l'oli d'OVE "Sang de Catalunya" de La Rasquerana. Aquest oli es caracteritza per estar elaborat amb la varietat d'oliva Fulla de Salze, autòctona de les Terres de l'Ebre. Moltíssimes gràcies per l'obsequi, Teresa!
Per fer-la (amb Thermomix) m'he basat en la recepta del blog de la Gemma Biosca, Food&Cakes. Segueixo a la Gemma per diferents xarxes socials i us asseguro que us encantarà el seu blog.
He preparat una varietat diferent, amb avellana (Ia Gemma la prepara amb ametlla i pinyons). A veure si us agrada!
Us explico......
INGREDIENTS (2 coques mitjanes):
- 500g de farina de força
- 10g de llevat fresc
- 10g de sal
- 280g d'aigua mineral
- 25g d'oli d'OVE
- Sucre per empolvorar
- 1 grapat d'avellanes
- Anís
- Oli per pinzellar
COM HO PREPAREM:
- Introduïm al got l'aigua, l'oli, el llevat i la sal. 30segons/Vel.4
- Incorporar la meitat de la farina i 8segons/Vel.6
- Afegim la resta de la farina i tornem a 8'/Vel.6
- Amassem, 2min/got tancat/ Vel Espiga. Col·loquem la massa en un bol, tapem amb un drap i esperem a que dobli el volum.
- Transcorregut aquest temps, dividim la massa en dos peces i donem forma de coca. Les deixarem reposar 30 minuts.
- Piquem les avellanes en un morter.
- Transcorregut el temps de repòs, escalfem el forn a 250º i pinzellem les coques amb anís (hem de ser generosos) i amb oli d'OVE. Jo, per l'anís, utilitzo un pulveritzador com aquest.....
- Empolvorem molt generosament amb sucre i hi tirem per damunt un bon raig d'oli d'OVE.
- Enfornem les coques durant 15 minuts. Quan es comencen a daurar les vores de les coques, obrim el forn i tirem per damunt d'una coca les avellanes. Ho continuem enfornant fins que finalitza el temps.
- Les traiem del forn i les deixem refredar sobre una reixeta.
Podem gaudir d'aquesta coca amb un cafè, amb una presa de xocolata......al vostre gust!!!
aaaiiixxxx quina pinta!!! I jo esmorzant una torrada amb formatge 😱
ResponEliminaPtnts
Dolça
Els dos 😱 volen ser una carona trista heheh
EliminaPtnts
L'autor ha eliminat aquest comentari.
EliminaSi fa o no fa estem les dos igual!! Jo, com el dissabte vaig berenar coca, el diumenge esmorzava "quasi un manolillo"......
EliminaPetonets, Dolça!!!
Olga
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaHola preciosa! No saps com m'agrada veure que la gent fa les receptes que tinc al blog i a sobre les milloren!
ResponEliminaAquesta versió teva es que m'ha encantat i ara acabo de recordar que mooolt de temps que no faig coques...catxis!
Un petó i gracies preciosa i ens anem "veient"!
Gemma de Food&Cakes by GB
Gemma, fa molt temps que et segueixo i tenia moltes ganes de fer una recepta teva! Un plaer la teva visita!!!!
EliminaPetonets!
Olga
És boníssima, la coca de forner!! té un gust molt autèntic i natural, i amb les avellanes ha d'estar encara més bona, són el meu fruit sec preferit!! segur que la teva amiga va quedar encantada ;). Un petó!
ResponEliminaEva, coincidim en gustos!!! Les avellanes......m'encanten de tota manera i a tot arreu!!
EliminaPetonets!
Olga
Ja ho pots dir ben alt: la millor coca del món mundial! menjar-se-la és un plaer però si t´agrada amassar, elaborar-la encara ho és més.
ResponEliminaNosaltres gaudim de tota manera!!! Fent-la i menjant-la!!
EliminaPetonets, Cristina!
Olga
Boníssima la coca de forner, jo la devoro amb una presa de xocolata. I el toc de les avellanes és fantàstic, quin sabor tan deliciós! Petons.
ResponEliminaJo...igual que tu!!! Amb xocolata i un cafè....mmmmmm......un berenar de luxe!!
EliminaPetonets, Chus!
Olga
El toc d'anís que no hi falti! ;)
ResponEliminaAnna
Als dolços tradicionals.....sí!!! M'encanta!!!
EliminaPetonets!
Olga
Bonísssssima!! la coca de forner és dels dolços més bons i a vegades sembla que no li fem prou cas.
ResponEliminaI amb l'anisset sempre!
Petons
Tens tota la raó....sembla que ens oblidem d'allò més senzill!!! I, quasi sempre, és lo més bo!
EliminaPetonets, Núria!
Olga
M'encanta aquesta coca Olga! Amb el teu permís n'agafo un tros grandet per demà esmorzar, gràcies guapa per compartir-la!!
ResponEliminaI tant, només faltaria!!! Petons, Glòria!!!
EliminaOlga
Un dels clàssics tradicionals que no fallen mai i estan boníssims! Quina molla més espectacular, Olga! Un petó!
ResponEliminaAnna!!! Els clàssics són èxit assegurat!!!! Senzills i...boníssims!!!
EliminaPetonets,
Olga