Top blocs de receptes

dimarts, 10 de febrer de 2015

FER PA......UN #petitplaer



Aquest cap de setmana, com tots els caps de setmana que m'és possible, he fet pa. Sí, ja sé, pels panarres autèntics el pa que jo faig no és un pa "de veritat al 100%" perquè no està fet amb massa mare ni amassat a mà, però per mi i pels meus sí que ho és. 
Fer pa cada diumenge és un petit plaer. Tot i que no amasso a mà (alguna vegada sí....quan experimento amb receptes de llibres panarres), és un plaer olorar la massa, formar les barres, enfornar, sentir l'oloreta que s'escampa per tota la casa......

La panificadora que utilitzava per amassar ja no la tinc.....s'ha espatllat i ja no funciona. Aquest diumenge vaig agafar la recepta que utilitzo per la panificadora i vaig amassar amb la Thermomix. No les tenia totes......no estava segura del resultat. I resulta.....que va ser genial! 
Us explico......

INGREDIENTS: 
  • 275ml d'aigua mineral
  • 30g d'oli d'OVE
  • 1 cdta de sal
  • 425g de farina panadera
  • 50g de farina de sègol 
  • 2 cdts de sucre
  • 1 cdta i 1/4 de llevat en pols de forner
PREPARACIÓ:
  1. Posem els líquids (oli i aigua) al got. 1minut/37º/Vel.1
  2. Introduïm les farines, el sucre, la sal i el llevat. 15s/Vel6
  3. Amassem 2min/Got tancat/Velocitat Espiga. 
  4. Deixem reposar la massa durant 1h. i 45min. aproximadament dins el got (jo el tapo amb un drap). 
  5. Passat el temps del llevat, aboquem la massa damunt el pedrís (prèviament enfarinat) i la dividim en tres peces. 
  6. Formem les barres i les  deixem reposar durant 1h aproximadament (segons la temperatura que hagi a la cuina). Hem de vigilar que no augmentin massa el seu volum (mai han de passar del doble!).
  7. Escalfem el forn a 250º. Posem una safata d'inoxidable a la base del forn. 
  8. Un moment abans d'introduir les barres al forn fem uns talls a les barres. 
  9. Quan el forn ha arribat a la temperatura programada introduïm les barres i aboquem mig got d'aigua damunt la safata (cop de vapor). Durant 5 minuts mantenim la temperatura a 250º. A continuació baixem la temperatura a 200º i continuem la cocció durant 20 minuts més (aprox.). 
  10. Les deixem refredar damunt d'una reixeta. 
Ja veieu, aquest és meu #petitplaer de cada diumenge i la meva gran satisfacció de veure que els meus xalen amb el pa que he fet. Quan et sents dir...."mare, quin pa més bo que fas"...ja no et cal res més!!!






23 comentaris:

  1. Doncs nosaltres et direm... Olga...quin pa més bo que fas!!!! I ja no cal dir res més :-)
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. I jo contenta de que m'ho diguis!!!!
      Petonets!!!
      Olga

      Elimina
  2. Un administrador del bloc ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Panificadora, thermomix... olga, tu ets la màquina fent pa...tinc tantes receptes de pa per copiar!!! Quan Tingui un momentet, jijiji
    Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tu segur que les millores totes, Marta!!!
      Petonets!!!
      Olga

      Elimina
  4. Toda la razón Olga, es un placer... yo diría que un gran placer. A mi me gusta a mano que me relaja y divierte.
    Un besazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mí también me gusta amasar a mano pero como siempre hago dos o tres cosas a la vez....las máquinas me ayudan!!!
      Besos, Pilar!!!
      Olga

      Elimina
  5. Això ja és de professional!! quins entrepans faria jo mmmmm
    Anna

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anna....quan les vaig treure del forn quasi m'emociono!!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  6. Respostes
    1. Sí, Eva!!! És un dels petits plaers de fer pa.....gaudir de l'oloreta!!!
      Petons!!!
      Olga

      Elimina
  7. M'encanta aquest petit plaer teu!! sens dubte quan us asseieu a taula... passa a ser un gran plaer!! aquestes barres fan molt bona pinta, es veuen ben cruixent i segur que delicioses!! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per les teves paraules, Eva!!!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  8. L'aspecte del pa és increïble! i de gust no ho sé (perquè per desgràcia no l'he tastat ;) però amb les fotografies podria passar ben bé per unes barres de pagès, amb el corresponent amassat i tot això que dius, delicioses!!! aquests petits plaers són els millors! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. De gust.....estava boníssim!!! Almenys nosaltres ho vam trobar així........
      Gràcies pels teus elogis!!! Petonets!!!
      Olga

      Elimina
  9. Doncs Olga, si fem cas a la pinta... aquest pa és de professional! bon cap de setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Teresa!!!! Igualment et desitjo bon cap de setmana!!Petoents,
      Olga

      Elimina
  10. Olga!! el pa és pa!! I fet a cas és un molt bon pa!!! :)
    I jo sóc de les que tu anomenes "panarres autèntics": m'agrada la massa mare i em mato amassant a mà per no aconsegueixo aquestes grenyes!!!! Molt xules aquestes barres!!
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Dolors!!
      Jo no acabo d'ensortir-me bé amb la massa mare.....he de fer una classe!!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  11. T'has tornat una panarra consumada!!! Què bons!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'encanta i gaudim molt a casa nostra!!!!
      Petons!!!
      Olga

      Elimina
  12. Noia, amassis amb el que amassis...et queda un pa genial!!! Petonarros panarra!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Mònica!!! Me mires amb molt bons ulls!!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!