Top blocs de receptes

dijous, 12 de març de 2015

ANGEL FOOD CAKE @Webosfritos

 


El que podeu veure a la imatge és un dels llibres que he comprat últimament i que més contenta estic d'haver-ho fet. Fa molt temps que segueixo el bloc Webos fritos i quan van publicar el seu segon llibre vaig decidir que el compraria. És un llibre en el que podem trobar receptes de cócs clàssics i moderns en tres versions: tradicional, amb Thermomix i amb amassadora (que també puc utilitzar des del dia del meu aniversari......) 
El moment d'estrenar el llibre també va ser el de l'estrena del motlle per fer Angel Food Cake de la casa Nordic Ware. Aquest.....feia quasi un any que el tenia i encara no l'havia utitlitzat!És per aquest motiu que el primer cóc del llibre que vaig fer va ser aquest......
És un cóc que necessita moltes clares d'ou; els rovells els vaig destinar a fer crema catalana. 
Anem a veure com el vaig fer!

INGREDIENTS:
  • 10 clares d'ous L
  • 1 i 1/2 cdta de cremor tàrtar
  • 1/4 de cdta de sal
  • 300g de sucre
  • 1 cdta d'extracte de vainilla
  • 125g de farina 


PREPARACIÓ: 

  1. Escalfar el forn a 170º, dalt i baix.
  2. Tamisar la farina i reservar (1 min. Vel.4)
  3. Posar la papallona i incorporar les clares. Programar Vel.2 sense temps. Passats 4 minuts, afegir el cremor tàrtar i la sal pel bocal i pujar la velocitat a 31/2. 
  4. Quan hagin pujat les clares però encara no siguin fermes, hem d'afegir gradualment el sucre. Reservar les clares muntades en un bol.
  5. Afegir l'essència de vainilla i la farina tamisada  i barrejar amb molta suavitat. 
  6. Abocar la barreja al motlle i anivellar-la amb una espàtula. Tallar la massa amb un ganivet en diferents direccions per tal d'eliminar les bombolles d'aire. Tornar a anivellar amb l'espàtula. 
  7. Fornejar durant 45 minuts. 
  8. Una vegada s'ha acabat d'enformar, l'hem de deixar reposar dins el motlle tombat cara avall durant 1 hora.  
  9. Desemmotllar-lo, empolvorar-lo amb sucre glass (opcional) i......a gaudir d'aquest cóc tan esponjós!!!
Ara se'm presenta un altre repte......fer-lo amb la KA!!!! No tardaré gaire!





9 comentaris:

  1. Estàs més que equipada! amassadora, motlle i llibre nous, com m'agrada! has triat una gran recepta per fer l'estrena, fa molt bona pinta! i a més tot quadrat per aprofitar els rovells i fer la tradicional crema, boníssima també! Bon finde!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara......em falten dies, hores.......temps per poder utilitzar-ho tot!!!!
      Petonets i bon cap de setmana, Eva!
      Olga

      Elimina
  2. Veo que cada vez mas acumulas mas equipo,bien¡¡ Hay que disfrutar de la cocina con buen equipamiento y buenos libros.Tremendo este cake¡¡
    Bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Miquel!!!! M'he de controlar amb el tema de l'equipament i els llibres!!!! No pararia......
      Petons i bona setmana!
      Olga

      Elimina
  3. Què bo t'ha eixit!! Aquest llibre que esmentes em fa ganes de comprar-lo a mi també!! Fa comprera!!

    ResponElimina
  4. És una bona solució per quan s'acumulen clares d'ou. El conec però encara no l'he fet mai t'ho pots creure? Per cert d'on treus el cremor tàrtar? Gràcies ;)
    Ptons
    Anna

    ResponElimina
  5. Olga, espectacular!!! també m'agrada el blog webos fritos... !

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!