Tenia sípia al congelador i no sabia com cuinar-la.No volia fer ni un arròs, ni una fideuà, ni a la planxa. Són aquells dies que dubtes i que no saps per on tirar.
Vaig posar-me a internet i vaig buscar receptes. De totes, la que més em va engrescar va ser aquesta, la del bloc Mis Thermorecetas.
I aquí teniu la meva versió! No li he posat pebre ni bitxo i.....he substituït el brandy pel Martini Blanc, a veure què us sembla!
INGREDIENTS (6 racions):
- 1,5 kg de sípia tallada a daus
- 80 grs d'oli d'OVE
- 200g de Martini Bianco
- 350 g de ceba
- 2 alls
- 250g de tomaca ratllada (la meva, dels meus pots de conserva del rebost!)
- 1 pastilla de brou de peix
- Sal
COM LA PREPAREM......
- Sofregim la sípia amb 30g d'oli i 30g de Martini, 20 minuts/Varoma/Gir esquerra/Vel.Cullera. (el cubilet el vaig treure els últims 10 minuts de cocció). Quan hagi acabat, reservem. No rentem el got.
- Introduïm la ceba al got, amb la resta d'oli i els alls. Els trossegem 3segons/Vel5 i ho sofregim 12 minuts/Varoma/Vel 1.
- Afegim la tomaca ratllada i continuem 10 minuts/Varoma/Vel1
- Finalment, incorporem la pastilla de brou, la resta de Martini i la sípia. Continuem amb la cocció 20 minuts/Varoma/Gir esquerra/Vel. Cullera.
I ja teniu una plat de sípia deliciós!!!! Desitjo que us agradi!
per lleparse els dits
ResponEliminaI per acabar tota una barra de pa!!!! jajajajajaj....
EliminaPetons,
Olga
Doncs molt bona tria per cuinar la sèpia!! Fa molt bona pinta ;)
ResponEliminaHa estat un gran descobriment!!! Ens ha agradat moltíssim!!!!
EliminaPetons,
Olga
oohhhh m'encanta aquesta recepta!! petons
ResponEliminaEs que és moooooolt bona, Roser!!!! Si la fas no te'n penediràs!!
EliminaPetonets,
Olga
una versiò per lleparse els dits.
ResponEliminaEm penso que la vaig encertar bastant canviat el brandy pel Martini!!! Li dóna un toc, un gustet......mmmm......
EliminaPetonets,
Olga
Qué buena con el martini jejeje Me gusta mucho cómo te ha quedado.
ResponEliminaBesos
Sí, Pilar!!! Un poco Ruscalleda.....jejeejejej.....ella tiene recetas de pescado con Martini!!!
EliminaBesotes,
Olga
Fa molt bona pinta aquesta versió teva, i el toc del Martini m'agradaria provar-lo! un petó!
ResponEliminaEl toc del Martini és sorprenent com queda al peix!!! Cada vegada m'agrada més.....mmmmm.......
EliminaPetons, Eva!!!!
Olga
Olga ara vaig a fer-la :-)
ResponEliminaSílvia, ja veuràs que bona és!!!!!
EliminaPetonets!
Olga
Muy buena receta y ademas con el toque de made in Reus¡
ResponEliminaPeto
És veritat, Miquel!!!! Un toc de vermutillo!!!!
EliminaPetons,
Olga
Olga...ja veig que a les sìpies, a casa teva, també els agrada el vermut!!! Petonarros!
ResponElimina