Aquesta no és la primera vegada que preparo aquests muntets, però sí que és la primera vegada que els faig amb ESPERIT D'ARRÒS, de Segadors del Delta. Han quedat.....deliciosos!!! Potser no queda bé que ho digui jo....però....
Els vaig preparar fa unes dos setmanes, pel dinar "Jo porto" que organitzen els meus companys i companyes del "Club del tupper" de l'escola.
Són fàcils i ràpids de preparar! Ara que comencem a fer dinars fora (calçotades, graellades, clotxes, rostides, barbacoes,.....) són ideals per portar alguna cosa dolceta per acompanyar el cafè.
La recepta és del llibre "Els cócs la Terra Alta", de la Loreto Meix.
Vinga, us explico.......
PREPARACIÓ.......
- Escalfem el forn a 200º
- Barregem el sucre amb l'oli i l'ESPERIT D'ARRÒS
- Incorporem la farina i l'anem barrejant amb la mà (obrint i tancant-la). No s'ha d'amassar!!
- Formem muntets i els col·loquem a la safata del forn, on prèviament haurem posat una làmina de paper vegetal.
- Els enformen uns 30-35 minuts (tot dependrà del tamany), fins que observeu que estan daurats. Guieu-vos per l'olor que desprenen!!!
- Deixeu-los refredar damunt una reixeta.
- Abans de que estiguin freds, els ensucreu.
Qui s'anima a fer-los?
No habia sentit a parlar mai de l'esperit d'arròs, pero la veritat, amb aquesta recepta i aquest entusiasme, m'has fet venir una ganes de cercar-lo per provar-lo, que ufff... quines ganes!!
ResponEliminaPetons!
Cuina d'emergencia
Gràcies, Joan!!! La veritat és que sempre que els he fet han tingut molt èxit. Els dolços tradicionals sempre triomfen i a vegades....els tenim una mica abandonats!!!
EliminaPetonets,
Olga
Olga, veient les fotos i llegint la recepta, estic segura que aquest dolç està per llepar-se els dits
ResponEliminaSí, Lolines!!! I és molt fàcil de fer!! Agraden molt i es conserven molt bé!!
EliminaPetonets,
Olga
Han d'estar deliciosos!! No coneixia el esperit d'arròs. He tastat alguna vegada un licor cremós d'arròs però no es el mateix. Que per cert em va agradar molt! xD Visca els dolços tradicionals!! Fas molt bé de fer-nos memòria de tant en tant d'aquestes delícies amb història! Petons Olga!
ResponEliminaSí, Nuni!!! El licor de crema d'arròs és molt bo!!! Aquest....jo no l'he tastat, no m'atreveixo! El que sí que l'ha tasta és Joan Salvador i diu que és molt bo.
EliminaHem de continuar fent els dolços tradicionals sinó.....es perdran!!!!
Petonets!!!!
Olga
Jo que els vaig probar, confirmo que eren boníiiisssiiims i apunto la recepta per fer-los:=)MªAssumpció
ResponEliminaGràcies pel testimoni, Assumpció!!!!!
EliminaPetonets,
Olga
Ohhh quines pastetes mes bones!! no he tastat el licor d'arròs, però el conjunt diu menja'm!!
ResponEliminaAnna
Sí, que són bones Anna!!! Són unes de les preferides de casa nostra!!
EliminaPetonets,
Olga
S'hauran de fer aquests muntets... Són tan facilets i es veuen tan bons!!!!
ResponEliminaPtnts
Dolça
Fes-los, Dolça! T'agradaran!!!!
EliminaPetonets!
Olga
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaOstres, què facils de fer i quina pinta més bona!! els hauré de provar, que tinc esperit d'arròs igualet que el teu ;). Un petó!
ResponEliminaDoncs......vinga, a fer-los!! Ja veuràs que bons.........
EliminaPetonets,
Olga
No coneixia el muntets, ni l'esperit d'arròs! si que he sentit l'esperit de vi..., és troba fàcilment? ve a ser com un anís? els haurem de fer!
ResponEliminaHola, Teresa!!!! Segons d'on siguis......potser no ho trobes, però sempre tens l'opció de comprar-lo per internet. És més suau que un aiguardent. Els muntets els pots fer amb anís, que tothom en tenim a casa!!
EliminaPetonets,
Olga
No coneixia el muntets, ni l'esperit d'arròs! si que he sentit l'esperit de vi..., és troba fàcilment? ve a ser com un anís? els haurem de fer!
ResponEliminaTampoco los conocia estos muntets,pero pintan divinos y mas con este licor de arroz del Delta¡¡
ResponEliminapetons
És un dolç amb un sabor a tradició excepcional!!!
EliminaPetonets, Miquel!
Olga
El nom m'encanta, la forma també, i amb aquest toc doble de les Terres de l'Ebre han de ser espectaculars! Petonarros!
ResponEliminaGràcies, Mònica!!! Ens retrobem dissabte!!!
EliminaPetons,
Olga
Mira, una cosa nova per mi! No els coneixia i m'han encantat!! I amb un toc de licor... mira que els hauré d'apuntar a la llista de pendents!! :)
ResponEliminaUna abraçada