MUNTETS D'ESPERIT D'ARRÒS @SegadorsdelDelta




Aquesta no és la primera vegada que preparo aquests muntets, però sí que és la primera vegada que els faig amb ESPERIT D'ARRÒS, de Segadors del Delta. Han quedat.....deliciosos!!! Potser no queda bé que ho digui jo....però.... 
Els vaig preparar fa unes dos setmanes, pel dinar "Jo porto" que organitzen els meus companys i companyes del "Club del tupper" de l'escola. 

Són fàcils i ràpids de preparar! Ara que comencem a fer dinars fora (calçotades, graellades, clotxes, rostides, barbacoes,.....) són ideals per portar alguna cosa dolceta per acompanyar el cafè. 
La recepta és del llibre "Els cócs la Terra Alta", de la Loreto Meix. 
Vinga, us explico.......

INGREDIENTS:



PREPARACIÓ.......
  1. Escalfem el forn a 200º
  2. Barregem el sucre amb l'oli i l'ESPERIT D'ARRÒS
  3. Incorporem la farina i l'anem barrejant amb la mà (obrint i tancant-la). No s'ha d'amassar!! 
  4. Formem muntets i els col·loquem a la safata del forn, on prèviament haurem posat una làmina de paper vegetal. 
  5. Els enformen uns 30-35 minuts (tot dependrà del tamany), fins que observeu que estan daurats. Guieu-vos per l'olor que desprenen!!!      
  6. Deixeu-los refredar damunt una reixeta. 
  7. Abans de que estiguin freds, els ensucreu.
Qui s'anima a fer-los? 






Comentaris

  1. No habia sentit a parlar mai de l'esperit d'arròs, pero la veritat, amb aquesta recepta i aquest entusiasme, m'has fet venir una ganes de cercar-lo per provar-lo, que ufff... quines ganes!!

    Petons!

    Cuina d'emergencia

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Joan!!! La veritat és que sempre que els he fet han tingut molt èxit. Els dolços tradicionals sempre triomfen i a vegades....els tenim una mica abandonats!!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  2. Olga, veient les fotos i llegint la recepta, estic segura que aquest dolç està per llepar-se els dits

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Lolines!!! I és molt fàcil de fer!! Agraden molt i es conserven molt bé!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  3. Han d'estar deliciosos!! No coneixia el esperit d'arròs. He tastat alguna vegada un licor cremós d'arròs però no es el mateix. Que per cert em va agradar molt! xD Visca els dolços tradicionals!! Fas molt bé de fer-nos memòria de tant en tant d'aquestes delícies amb història! Petons Olga!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Nuni!!! El licor de crema d'arròs és molt bo!!! Aquest....jo no l'he tastat, no m'atreveixo! El que sí que l'ha tasta és Joan Salvador i diu que és molt bo.
      Hem de continuar fent els dolços tradicionals sinó.....es perdran!!!!
      Petonets!!!!
      Olga

      Elimina
  4. Jo que els vaig probar, confirmo que eren boníiiisssiiims i apunto la recepta per fer-los:=)MªAssumpció

    ResponElimina
  5. Ohhh quines pastetes mes bones!! no he tastat el licor d'arròs, però el conjunt diu menja'm!!
    Anna

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, que són bones Anna!!! Són unes de les preferides de casa nostra!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  6. S'hauran de fer aquests muntets... Són tan facilets i es veuen tan bons!!!!
    Ptnts
    Dolça


    ResponElimina
  7. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  8. Ostres, què facils de fer i quina pinta més bona!! els hauré de provar, que tinc esperit d'arròs igualet que el teu ;). Un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs......vinga, a fer-los!! Ja veuràs que bons.........
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  9. No coneixia el muntets, ni l'esperit d'arròs! si que he sentit l'esperit de vi..., és troba fàcilment? ve a ser com un anís? els haurem de fer!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Teresa!!!! Segons d'on siguis......potser no ho trobes, però sempre tens l'opció de comprar-lo per internet. És més suau que un aiguardent. Els muntets els pots fer amb anís, que tothom en tenim a casa!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  10. No coneixia el muntets, ni l'esperit d'arròs! si que he sentit l'esperit de vi..., és troba fàcilment? ve a ser com un anís? els haurem de fer!

    ResponElimina
  11. Tampoco los conocia estos muntets,pero pintan divinos y mas con este licor de arroz del Delta¡¡
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. És un dolç amb un sabor a tradició excepcional!!!
      Petonets, Miquel!
      Olga

      Elimina
  12. El nom m'encanta, la forma també, i amb aquest toc doble de les Terres de l'Ebre han de ser espectaculars! Petonarros!

    ResponElimina
  13. Mira, una cosa nova per mi! No els coneixia i m'han encantat!! I amb un toc de licor... mira que els hauré d'apuntar a la llista de pendents!! :)
    Una abraçada

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!