Top blocs de receptes

dimarts, 24 de març de 2015

TRUITA DE CLOTXA

 La idea de fer aquesta truita ha arribat, inesperadament, aquesta tarda. Probablement ha tingut molt a veure que durant el dia d'avui haguéssim fet tallers de Clotxa a l'escola. L'hem treballat molt i molt intensament  i hem estat molt satisfets del treball realitzat!
Avui he recordat unes paraules que van dir el  Joan Casanova i la Cristina Nogales (restauradors de la Ribera d'Ebre) als alumnes....."la clotxa la podeu versionar de moltes maneres: en calzone, en entrepà, en tapa, ....." i he pensat que potser aquesta truita també seria una bona manera de fer-ho. A més, és una bona manera d'aprofitar les verdures i les sardines de casco que sempre sobren quan fas una clotxa al mas, amb la família o els amics.
A veure a vosaltres què us sembla.....

INGREDIENTS: 
  • Ceba, tomaca i 1 all escalivats (si us agrada amb més alls, amb més). Les proporcions dels ingredients les deixo al vostre gust! 
  • 1 Sardina de casco feta al caliu
  • Ous
  • Oli d'oliva 
PREPARACIÓ......
  1. Posem a escórrer la tomaca escalivada. 
  2. Esmicolem la sardina de casco. 
  3. Tallem a trossets petits la ceba escalivada. 
  4. Barregem la ceba tallada, la tomaca i l'all. 
  5. En una paella, posem una mica d'oli a escalfar i sofregim una mica les verdures.
  6. Batem els ous en un bol, incorporem les verdures i la sardina de casco esmicolada. 
  7. Fem la truita, al punt de cocció que més ens agradi.
         
I.....a gaudir del sabor deliciós d'una clotxa!!! Si la proveu, us sorprendrà!!!!                           
                        

                     

9 comentaris:

  1. Avui si que m'has sorprès amb aquesta clotxa-truita!!!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Glòria, poc a poc vaig aprenent!!!!! ;)
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  2. Ostres Olga te que estar molt bona, i els que som del territori encara ho apreciem mes este tipo de plat, una abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Francesc......fes-la!!! Ja veuràs!!!! T'encantarà.......
      Petons,
      Olga

      Elimina
  3. Boníssim!!! A Beneixama en diem "sardines de bóta" i a Tavernes de la Valldigna "sardines de caixco"= casco!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. AAaaiiixxxx.x....sí, Francesc!!!! Estic molt contenta d'haver-la fet!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  4. Quina bona idea que has tingut! I a sobre segur que està boníssima! Me l'imagino talladeta i dins el pa de la clotxa jejeje. Felicitats Olga!!
    Petons
    Anna

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anna........és molt bona!!!! amb una bona llesca de pa amb tomaca......mmmmm.....
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  5. Una buena idea has tenido Olga ya sabemos que la tortilla es versátil pero esta combinación es original y acertada.
    Peto

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!