Fa unes setmanes, companys i companyes de l'escola vam gaudir d'una bona clotxa a St. Jeroni . Fa uns quants cursos que ho fem i, la veritat, és un dels dinars que més triomfen! Els que som de la Ribera i Terra Alta en gaudim i els que són de la resta del territori coneixen una joia gastronòmica de la nostra terra.
Ara veureu d'on van sortir els ingredients de la TRUITA DE CLOTXA que vaig publicar fa uns dies......vinga, us ho explico!!!!
INGREDIENTS:
- Un bon foc! Nosaltres, amb el nostre company Pere Joan, ho tenim ben solucionat.
- Pa de pagès (mig pa per cada persona)
- Cebes
- Tomàquets (originàriament eren de penjar)
- Alls
- Sardines de casco (també es pot fer amb llonganissa o amb botifarra)
- Oli d'OVE
COM LA PREPAREM......
- Tallem les cebes per la meitat.
- Escalivem al foc tots els ingredients.
- Traiem la molla al 1/2 pa de pagès i la reservem (ens farà de tapa quan haguem preparat la clotxa).
- Amb les mans pelem els alls i les tomaques i les freguem per la part interior del pa. Fem a trossos la ceba i també la introduïm al pa.
- Netegem la sardina i filetegem (amb les mans!!!)
- Barregem els ingredients i hi aboquem un bon raig d'oli d'OVE. Ho tornem a barrejar.
- Tapem amb la molla
Ja està! Ja podem gaudir d'una deliciosa clotxa!!! Un dinar ben complet!
Al menjar-la recordem els nostres avantpassats pagesos que anaven a collir les olives durant l'hivern......
Bona clotxa!
Olga, aquest pa és "menjar de Dioses", quina cosa tan bona,
ResponEliminaSí, és molt bo!!!! Un dinar de camp ideal!!!
EliminaPetons,
Olga
Nosaltres la fem com a mínim dos cops l’any.
EliminaEl principal el fia de la ermita el dilluns de pasqua.
Felicitats per l’explicacio Tan ben feta 🥂
Mare meva !!!! Adopta'm.......
ResponEliminaEncantada, Laura!!!!!
EliminaPetonets i....bon cap de setmana!!
Olga
Quina recepta mes bona m'ha encantat i segur que esta expectacular.
ResponEliminaT'animo a fer una ullada al meu post d'aquesta setmana i veuras algunes idees realment interessants, que crec et poden inspirar i a faràs. Desitjo que passis una bona estona. Elracodeldetall.blogspot.com
Gràcies per la teva visita! Vaig a visitar-te........
EliminaOlga
Boníssima la clotxa.
ResponEliminaQuan erem petits, al masque tenia el pare de tant en tant en feiem tal i com la has explicada tu... Tot ben escalivat a la barbacoa i la feiem d"arengada.
Ara com que no hi ha mas ni barbacoa ja no hi ha clotxa snif, snif...
Ptnts
Dolça
Haurem de mirar de posar-hi remei.......
EliminaPetonets i bon cap de setmana, Dolça!!!
Olga
Que buena cocina y sana que tenéis por las tierras de la Ribera i la Terra Alta y así a la brasa es divino todo.
ResponEliminaBon cap de setmana
peto
Sí, Miquel, una gran tradició!!!! Som molt afortunats d'haver rebut l'herència dels nostres avantpassats pagesos!!!!
EliminaPetons,
Olga
Retorn a la infantesa, totalment... Quina clotxa més requetbona Olga, m'encanta!
ResponEliminaBon cap de setmana :)
Sí?? Ets de la Ribera d'Ebre o de la Terra Alta? La clotxa és molt bona.....
EliminaPetonets,
Olga
No l'he provada mai, però vaja veient l'aspecte i tot el que porta, quina delícia!! bon cap de setmana, un petó!!
ResponEliminaEva, t'agradaria moltíssim!!! Un menjar tradicional molt bo!!!!
EliminaPetonets,
Olga
Una manera de menjar que conec ben bé i de moltes versions i que solien fer a casa, a la vora del foc a terra quan anàvem a fer aulives...també hi posàvem olives a la brasa, boníssim.
ResponEliminaBesets.
Sara, és veritat, hi ha gent que posa olives a la brasa!!!! Ho hauré de tastar......
EliminaPetonets,
Olga
Tant com gaudir d'una bona clotxa a l'hora de menjar; cal VALORAR quan s'afavoreix el dinar en companyia:=)MªAssumpció
ResponEliminaAssumpció....tens tota la raó del món!!!
EliminaPetonets,
Olga
Ja ho pots ben dir, una joia de la gastronomia que s'ha de conservar i transmetre! Petonarros!
ResponEliminaÉs la nostra funció, Mònica! Conservar i transmetre! Així fem el possible per que continuï....
EliminaPetons!
Olga
N'he menjat algun cop ja que la meva família vé de les terres de l'Ebre, i reconec que es boníssimaaaaa!!
ResponEliminaFelicitats per seguir les tradicions Olga!
Petons
Gràcies, Anna!!! Sí que és bona, sí!!!
EliminaOlga
Hola Olga, jooope yo también quiero un panecillo de esos
ResponEliminaMuy ricos y seguro que todo son sonrisas y caras alegres..
Un saludo..
Pues sí, Antonia! Lo bueno que tienen estas comidas populares es que van acompañadas de compañeros, amigos, familia.....
Elimina¡Un beso!
Olga