Recordeu la recepta de potes de tocino que vaig publicar fa unes setmanes? Doncs la truita que avui us presento conté una part d'ella (pota i salsa) i una part d'una recepta extreta del llibre La Cuina de les Àvies del Priorat, de Cossetània Edicions; un llibre que us recomano si voleu conèixer la gastronomia tradicional d'una comarca sensacional.
Volia combinar una truita de reciclatge amb una recepta de truita en suc, molt típica de les nostres terres (sobretot de la Terra Alta i del Priorat).
Ah!!! Aquesta és una recepta que s'ha de fer utilitzant cassola de terra, tal i com s'ha fet sempre.
Vinga, us l'explico......
INGREDIENTS:
- 1 pota de tocino trossejada
- 1 bon grapat de fesols cuits
- Ceba
- Salsa de tomàquet i ceba (la de les potes)
- Tomaca natural ratllada o tritura
- 1 ceba
- 1 all
- 1 polsim de julivert
- 1 porció de coca d'avellanes de La Fatarella
- Ous
- Oli d'oliva verge extra
COM LA PREPAREM.....
- En una paella, escalfem la carn de la pota i els fesols amb una mica d'oli i fem la truita.
- Preparem una picada amb la coca d'avellanes i el julivert.
- Sofregim la ceba, l'all i la tomaca a foc lent. Incorporem la mica de salsa de les potes que tenim reservada (no llencem res!!!) i la picada.
- Quan ja tenim la ceba cuita, introduïm la truita amb molt de compte que no se'ns trenqui. Mantenim a foc baix durant uns 5 minuts.
Hummm, truiteta amb suc,........¡que bona!!!
ResponEliminaCompleta, completa!!!! Amb un bon tros de pa......
EliminaPetons,
Olga
Ha de ser boníssima 0lga!!!!
ResponEliminaEm fa gràcia que tu fas servir la coca d'avellana de LaFatarella per fer la picada, enlloc dels carquinyolis que faig servir jo .
Ptnts
Dolça
Sí, Dolça!!! És molt bona......Els teus carquinyolis són més bons, que estan fets per tu!!!
EliminaPetonets,
Olga
Mai he preparat una truita amb suc. Té molt bona pinta. Si la vols penjar al Reciclando, sols tens que editar-la.
ResponEliminaEstás convidada al repte que tinc a l'altre Blog.
Besets guapa.
http://recetasbbss.blogspot.com.es/2015/04/6-reto-bbss-el-frescales.html?m=1
Marisa....ja tinc preparada la recepta pel Reciclando!!!! ;) T'he visitat i sí.....m'apunto al repte!!!!
EliminaPetonets,
Olga
Si es que... que visca la cuina de reciclatge!! Està demostradissím que amb unes quantes sobres poden sortir plats tan bons com aquest :) Té una pinta estupenda i segur que està per mullar-hi pa, una truita molt bona.
ResponEliminaBon dimarts Olga!!
Imaginació al poder, Debora!!!!
EliminaPetonets,
Olga
Últimament fas unes truites que fan venir salivera!! i a més ideals per a anar reciclant cosetes que ens van quedant per la nevera i congelador.. Un petó!!
ResponEliminaPD. al juny potser vinc al Litterarum!! ;)
Gràcies pel teu comentari, Eva!!! Si véns a Móra d'Ebre.....avisa'm i quedem!!!
EliminaPetonets,
Olga
Caray que tortilla tan original y ademas de reciclaje.Muy bien¡¡
ResponEliminaPeto
Miquel, i a més, recepta tradicional!! Tot en un pack!!!
EliminaPetons,
Olga
Això sí que és aprofitar! Molt bona idea!
ResponEliminaPetons
Anna
És el que hem de fer!!! A casa no es llença res!!!
EliminaPetons, Anna!!!
Olga
Que receta mas buena te doy un 10 cielo.Bssss
ResponElimina¡Muchísimas gracias!
EliminaBesos,
Olga
Quina truita...això és un plat complert i la resta tonteries...em quedo especialment amb la picada feta amb coca d'avellanes...genial! Petonarros!
ResponEliminaÉs el que tenia més a mà!!! "A falta de pan....buenas son tortas"!!!
EliminaPetonets, Mònica!
Olga