Top blocs de receptes

divendres, 15 de maig de 2015

GELAT DE TORRÓ DE XIXONA



No, no us penseu que ja m'he posat a fer gelats!!!! Ha fet calor aquest dies però.....encara no he tingut temps de posar-m'hi! Aquesta recepta la tinc a la reserva des de finals d'estiu passat! El que passa que vaig anar prioritzant altres i quan em vaig adonar....ja no era temps de publicar gelats. Coses que passen.....
Us presento una recepta extreta d'un llibre genial, "Polos y Helados" de Sandra Mangas. Ho és per les receptes proposades i per les seves fotografies. Si us agrada fer gelat a casa o us voleu animar a fer-ne, us l'aconsello. 
El gelat d'avui és el gelat "estrella" a casa nostra, el gelat de torró. Ara, també us ho dic, com més bo sigui el torró de Xixona amb el que el prepareu més bo surt el gelat. Ho vam comprovar! 
Vinga, us l'explico!

INGREDIENTS:
  • 500ml de llet
  • 200ml de nata (35%MG)
  • 50g de mel
  • 300g de torró de Xixona
  • 3 rovells d'ou 
PREPARACIÓ......
  1. Preparem un bol ample amb glaçons de gel i aigua. L'utilitzarem per refredar ràpidament la crema preparada. 
  2. En un cassó posem a bullir la nata, la mel i la llet. Quan comença a borbollejar afegim el torró desfet i ho deixem reposar uns minuts. Tornem a posar al foc. Removem fins que el torró està desfet del tot (veureu que si el torró és bo us quedaran trossets d'ametlla). Apartem un moment del foc. 
  3. A banda, batem els 3 rovells d'ou i els incorporem a la crema de torró calenta sense deixar de remenar. Tornem a porta a foc mig. Removem sense parar fins que veiem que la crema s'espesseix. 
  4. Passem la crema per un "bany fred" (introduïm el cassó en el bol amb gel que hem preparat i removem de tant en tant per a que la crema es refredi més ràpidament). Reservem a la nevera dins un recipient hermètic fins al dia següent. 
  5. Introduïm la crema dins la geladora i seguim les instruccions (la meva, 30 minuts). 
  6. Una vegada finalitzat el programa passem el gelat a un envàs hermètic i ho posem al congelador. 
  7. Traiem el gelat del congelador uns 10 minuts abans de servir-lo. 
Us asseguro que fer gelats a casa.....també enganxa!!! 









27 comentaris:

  1. Hola Olga:
    Guauuuu... pero que cosa mas rica,te has marcado, yo pensaba que sería mas complicado, pero como lo has detallado tan bien me parece estupendo..
    Un besin...y feliz finde.... :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Gracias, Antonia! Es un helado....delicioso.....
      Besos,
      Olga

      Elimina
  2. Gelat de torró, un dels meus preferits, t'ha quedat de luxe.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Lolines!!! Vaig quedar contenta amb el resultat!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  3. Ja ho pots ben dir Olga...jo estic desitjant començar la temporada...i aquest any no va quedar torró...ja hem tens buscant-ne a la botiga de souvenirs!!! Petonarros!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mira....a mi també em passa......El torró que va quedar el vaig fer servir per unes galetes!!! A buscar-ne s'ha dit!!!
      Petons, Mònica!!!
      Olga

      Elimina
  4. Con estos días que hemos tenido no era descabellado pensar en sacar la heladora del armario. Eso me hace recordar que tengo que organizar el congelador para meter el vaso... qué rollo jejjej.
    Uno de mis helados preferidos!! yo uso la miel en lugar del azúcar invertido en casi todos mis helados.
    Un beso y buen finde

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Ups! Pilar......gracias por recordarme que yo también tengo hacer sitio para el vaso.....
      Besos,
      Olga

      Elimina
  5. I que no t'enganxa a tu Olga!!!!
    Ptnts i bona temporada de gelats!!!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. He de controlar-me, Dolça!!! jejejeejej......M'hi enganxo ràpid!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  6. Quina delicia més deliciosa! jeje De veritat, em sembla una manera genial de donar sortida al torró que sobra del nadal, a més, és un dels gelats més bons que he tastat mai. Molt bona idea Olga.
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Debora!!! Enguany, però......no en tinc!!! L'hauré de buscar......
      Petons,
      Olga

      Elimina
  7. Però quina cosa més bona!! Aquest estiu en faré. Ja em vaig guardar un parell de barres de torró de Xixona tot pensant-hi!! Adéu operació bikini!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aiiix....Francesc, jo passo d'operació bikini!!!! Jejejejejl.......Em podries enviar una a mi, que no en tinc!!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  8. sempre he pensat en comprar-ne un pero em sembla que mai ho faré, un altre trasto a casa! i els gelats sense geladera no queden tan malament oi? m'apunto aquest , tot i que hauré de comprar torró, segur que en trobo! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Roser....jo no he fet mai gelat sense geladera, no et puc ajudar. Sí que és un trasto però...quan tastes el gelat no hi penses!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  9. Jo i els gelats tenim un pacte...començar a menjar-ne com més tard millor... però he vist aquest i no se si aguantaré...Amb les geladores domèstiques tot i que no són potents queden super bé! bona setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. La geladora domèstica (i més la que jo tinc, que és molt senzilleta) és com un caprici.....oi?
      La meva no és potent però per mi ja està bé!!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  10. Jo i els gelats tenim un pacte...començar a menjar-ne com més tard millor... però he vist aquest i no se si aguantaré...Amb les geladores domèstiques tot i que no són potents queden super bé! bona setmana

    ResponElimina
  11. T'ha quedat estupendo Olga! Saps que no m'hi he posat mai a fer gelats a casa? I aquest sembla ben fàcil...
    Petons
    Anna

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo els vaig començar a fer l'estiu passat i em va agradar molt l'experiència!!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  12. Aquest gelat el tinc a pendents!!!! Jajajajaja Per Nadal li vaig robar una barra de torró al meu senyor marit (se les menja de 3 en 3!!) per poder-lo fer aquest any amb torró de veritat!! jajaja Però a Suïssa encara fa massa fred i la geladora no està preparada encara. Aviat, aviat començarem!! jajaja
    T'ha quedat sensacional!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Dolors!!!! De ben segur que et quedarà deliciós......
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  13. Doncs per aquí casa encara queda torró, m'hi hauré de posar!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Posa't, posa't!!! Ja veuràs que bo!!!
      Petonets, Sara!
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!