No, no us penseu que ja m'he posat a fer gelats!!!! Ha fet calor aquest dies però.....encara no he tingut temps de posar-m'hi! Aquesta recepta la tinc a la reserva des de finals d'estiu passat! El que passa que vaig anar prioritzant altres i quan em vaig adonar....ja no era temps de publicar gelats. Coses que passen.....
Us presento una recepta extreta d'un llibre genial, "Polos y Helados" de Sandra Mangas. Ho és per les receptes proposades i per les seves fotografies. Si us agrada fer gelat a casa o us voleu animar a fer-ne, us l'aconsello.
El gelat d'avui és el gelat "estrella" a casa nostra, el gelat de torró. Ara, també us ho dic, com més bo sigui el torró de Xixona amb el que el prepareu més bo surt el gelat. Ho vam comprovar!
Vinga, us l'explico!
INGREDIENTS:
- 500ml de llet
- 200ml de nata (35%MG)
- 50g de mel
- 300g de torró de Xixona
- 3 rovells d'ou
- Preparem un bol ample amb glaçons de gel i aigua. L'utilitzarem per refredar ràpidament la crema preparada.
- En un cassó posem a bullir la nata, la mel i la llet. Quan comença a borbollejar afegim el torró desfet i ho deixem reposar uns minuts. Tornem a posar al foc. Removem fins que el torró està desfet del tot (veureu que si el torró és bo us quedaran trossets d'ametlla). Apartem un moment del foc.
- A banda, batem els 3 rovells d'ou i els incorporem a la crema de torró calenta sense deixar de remenar. Tornem a porta a foc mig. Removem sense parar fins que veiem que la crema s'espesseix.
- Passem la crema per un "bany fred" (introduïm el cassó en el bol amb gel que hem preparat i removem de tant en tant per a que la crema es refredi més ràpidament). Reservem a la nevera dins un recipient hermètic fins al dia següent.
- Introduïm la crema dins la geladora i seguim les instruccions (la meva, 30 minuts).
- Una vegada finalitzat el programa passem el gelat a un envàs hermètic i ho posem al congelador.
- Traiem el gelat del congelador uns 10 minuts abans de servir-lo.
Us asseguro que fer gelats a casa.....també enganxa!!!
Hola Olga:
ResponEliminaGuauuuu... pero que cosa mas rica,te has marcado, yo pensaba que sería mas complicado, pero como lo has detallado tan bien me parece estupendo..
Un besin...y feliz finde.... :)
¡Gracias, Antonia! Es un helado....delicioso.....
EliminaBesos,
Olga
de rechupete
ResponElimina¡Total! Este helado vuela.....
EliminaBesos,
Olga
Gelat de torró, un dels meus preferits, t'ha quedat de luxe.
ResponEliminaGràcies, Lolines!!! Vaig quedar contenta amb el resultat!!!
EliminaPetons,
Olga
Ja ho pots ben dir Olga...jo estic desitjant començar la temporada...i aquest any no va quedar torró...ja hem tens buscant-ne a la botiga de souvenirs!!! Petonarros!
ResponEliminaMira....a mi també em passa......El torró que va quedar el vaig fer servir per unes galetes!!! A buscar-ne s'ha dit!!!
EliminaPetons, Mònica!!!
Olga
Con estos días que hemos tenido no era descabellado pensar en sacar la heladora del armario. Eso me hace recordar que tengo que organizar el congelador para meter el vaso... qué rollo jejjej.
ResponEliminaUno de mis helados preferidos!! yo uso la miel en lugar del azúcar invertido en casi todos mis helados.
Un beso y buen finde
¡Ups! Pilar......gracias por recordarme que yo también tengo hacer sitio para el vaso.....
EliminaBesos,
Olga
I que no t'enganxa a tu Olga!!!!
ResponEliminaPtnts i bona temporada de gelats!!!!
Ptnts
Dolça
He de controlar-me, Dolça!!! jejejeejej......M'hi enganxo ràpid!!
EliminaPetonets,
Olga
Quina delicia més deliciosa! jeje De veritat, em sembla una manera genial de donar sortida al torró que sobra del nadal, a més, és un dels gelats més bons que he tastat mai. Molt bona idea Olga.
ResponEliminaUna abraçada.
Gràcies, Debora!!! Enguany, però......no en tinc!!! L'hauré de buscar......
EliminaPetons,
Olga
Però quina cosa més bona!! Aquest estiu en faré. Ja em vaig guardar un parell de barres de torró de Xixona tot pensant-hi!! Adéu operació bikini!!
ResponEliminaAiiix....Francesc, jo passo d'operació bikini!!!! Jejejejejl.......Em podries enviar una a mi, que no en tinc!!!
EliminaPetonets,
Olga
sempre he pensat en comprar-ne un pero em sembla que mai ho faré, un altre trasto a casa! i els gelats sense geladera no queden tan malament oi? m'apunto aquest , tot i que hauré de comprar torró, segur que en trobo! petons
ResponEliminaRoser....jo no he fet mai gelat sense geladera, no et puc ajudar. Sí que és un trasto però...quan tastes el gelat no hi penses!!!!
EliminaPetons,
Olga
Jo i els gelats tenim un pacte...començar a menjar-ne com més tard millor... però he vist aquest i no se si aguantaré...Amb les geladores domèstiques tot i que no són potents queden super bé! bona setmana
ResponEliminaLa geladora domèstica (i més la que jo tinc, que és molt senzilleta) és com un caprici.....oi?
EliminaLa meva no és potent però per mi ja està bé!!!
Petonets,
Olga
Jo i els gelats tenim un pacte...començar a menjar-ne com més tard millor... però he vist aquest i no se si aguantaré...Amb les geladores domèstiques tot i que no són potents queden super bé! bona setmana
ResponEliminaT'ha quedat estupendo Olga! Saps que no m'hi he posat mai a fer gelats a casa? I aquest sembla ben fàcil...
ResponEliminaPetons
Anna
Jo els vaig començar a fer l'estiu passat i em va agradar molt l'experiència!!!
EliminaPetonets,
Olga
Aquest gelat el tinc a pendents!!!! Jajajajaja Per Nadal li vaig robar una barra de torró al meu senyor marit (se les menja de 3 en 3!!) per poder-lo fer aquest any amb torró de veritat!! jajaja Però a Suïssa encara fa massa fred i la geladora no està preparada encara. Aviat, aviat començarem!! jajaja
ResponEliminaT'ha quedat sensacional!
Petons
Moltes gràcies, Dolors!!!! De ben segur que et quedarà deliciós......
EliminaPetonets,
Olga
Doncs per aquí casa encara queda torró, m'hi hauré de posar!
ResponEliminaPosa't, posa't!!! Ja veuràs que bo!!!
EliminaPetonets, Sara!
Olga