Donem per començada la temporada de les amanides! Tot i que aquests dies han estat dies de xàfecs i tempestes, ja fa dies que tenim el bon temps amb nosaltres i les ganes de preparar plats refrescants. És per aquest motiu que, quan vam rebre la nova proposta d'OleumFlumen, vaig pensar de seguida en una amanida.
Aquesta vegada ens han proposat utilitzar llegums. Perfecte!!! A l'estiu no deixem de menjar llegums però ho fem en amanida. M'ha anat molt bé perquè fa temps que tenia pensat cuinar fesols Sta. Pau que, per estrany que us sembli, mai els he cuinat. Una ocasió perfecta per fer-ho!
La cocció dels fesols l'he fet seguint els consells de la meva mare, que a la vegada són els que ella va aprendre de la meva iaia.
Us presento una amanida molt senzilla i fàcil de fer amb un producte d'excel·lentíssima qualitat....l'oli OVE OLEUM FLUMEN.
Vinga, us explico!!!
INGREDIENTS:
La cocció dels fesols l'he fet seguint els consells de la meva mare, que a la vegada són els que ella va aprendre de la meva iaia.
Us presento una amanida molt senzilla i fàcil de fer amb un producte d'excel·lentíssima qualitat....l'oli OVE OLEUM FLUMEN.
Vinga, us explico!!!
INGREDIENTS:
- Fesols Sta Pau
- Aigua mineral
- Sal
- 1 cap d'alls
- 2 fulla de llorer
- Arengada
- Nectarina de la Ribera d'Ebre
- Oli d'OVE OleumFlumen
- Crema balsàmica de vinagre de mòdena
- Olivada d'oliva negra
PREPARACIÓ......
- Posem els fesols en remull, amb aigua mineral, durant 12h. Passades les hores de remull, retirem l'aigua i rentem els fesols.
- En una cassola, els posem a coure amb aigua mineral, el cap d'alls i la fulla de llorer. Quan arrenqui el bull els deixem coure a foc fort durant uns 10 minuts. Després baixem el foc i els anem coent a foc lent. Els hem de vigilar sovint. Uns 10 minuts abans de finalitzar la cocció incorporem la sal.
- Una vegada estiguin cuits, els posem a escórrer en un escorredor. Els deixem refredar i els posem a la nevera.
- Ara arriba el moment de preparar l'amanida. Netegem l'arengada, l'esmicolem i la posem en un bol petit coberta d'oli d'OVE.
- Pelem la nectarina i la fem a daus petits.
- En un plat col·loquem un emplatador i comencem a preparar les capes de l'amanida. Primera capa, els fesols; segona, l'arengada; tercera, la nectarina. A sobre de la nectarina hi posem una mica d'olivada.
- Aboquem un bon raig d'oli d'oliva OleumFlumen.
- Per finalitzar, un raig petit de crema balsàmica de vinagre de Mòdena.
Mmmmm, jo no sóc massa d'arengada potser no n'he menjat masses!!! Però amb aquesta amanida m'atreveixo...
ResponEliminaPtns Olga!!
Segur que t'agradaria, Marta!!!!
EliminaPetonets,
Olga
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaQuina combinació més original! maig se m'hagués passat pel cap combinar les llegums amb nectarina... i tampoc amb arengada, però ho trobo d'allò més exòtic i m'he quedat amb ganes de provar-la!! una gran proposta, un petó!
ResponEliminaGràcies, Eva!!!! Ho vaig provar i....em va agradar la combinació!!!! El dolcet de la nectarina combina molt bé amb lo salat de l'arengada.
EliminaPetonets,
Olga
Una bonissima amanida, amb arengada, ummm, pero probaré e posar nectarina, molt original.
ResponEliminaSi la proves ja em diràs què et sembla!!!!
EliminaPetonets,
Olga
Fesolets, arengada amb ceba i tomàquets escalivats si, però amb la nectarina no se m'hagués acudit mai.
ResponEliminaBona proposta Olga!!!
Ptnts
Dolça
Gràcies, Dolça!!!! Prova-ho, t'agradarà!!!!
EliminaPetonets,
Olga
Una molt bona proposta Olga. Tant a l'estiu com a l'hivern els llegums sempre hi tenen un lloc a taula.
ResponEliminaBon estiu,
Nani
Sí, Nani!!! A casa nostra no falten mai!! Sempre ben puntuals......una vegada a la setmana!!!
EliminaA l'estiu procurem que siguin una mica més originals......
Petonets,
Olga
Aix els fesols de Santa Pau... això sí que es troba a faltar!! Sób finíssims i molt bons així que aquesta amanida, plena de contrastos, ha de ser molt i molt bona!! :)
ResponEliminaUna abraçada
Confirmo les teves paraules!!! Són els més fins que he tastat mai!!!
EliminaPetonets, Dolors!
Olga
Las legumbres en verano son necesarias también y así en forma de ensaladas son divinas.Muy buena propuesta esta ensalada que nos traes Olga.
ResponEliminaPetons
Gràcies, Miquel!!! Podem menjar la fruita de tota manera!!!
EliminaPetons!
Olga
Una recepta molt de la nostra terra Olga. Fresquíssima, amb productes que parlen de la nostra història, del nostre país. I amanida amb aquest oli tan fantàstic acabes d'arrodonir un plat ideal per aquest estiu! Fresc i complet! Molts petons!!
ResponEliminaFesols de Santa Pau (els millors del món), arengada i nectarina...i amanit amb un dels reis del món de l'oli...refrescantment imbatible aquesta amanida! Petonarros!
ResponElimina