Donem per començada la temporada de les amanides! Tot i que aquests dies han estat dies de xàfecs i tempestes, ja fa dies que tenim el bon temps amb nosaltres i les ganes de preparar plats refrescants. És per aquest motiu que, quan vam rebre la nova proposta d'OleumFlumen, vaig pensar de seguida en una amanida.


Aquesta vegada ens han proposat utilitzar llegums. Perfecte!!! A l'estiu no deixem de menjar llegums però ho fem en amanida. M'ha anat molt bé perquè fa temps que tenia pensat cuinar fesols Sta. Pau que, per estrany que us sembli, mai els he cuinat. Una ocasió perfecta per fer-ho! 
La cocció dels fesols l'he fet seguint els consells de la meva mare, que a la vegada són els que ella va aprendre de la meva iaia.
Us presento una amanida molt senzilla i fàcil de fer amb un producte d'excel·lentíssima qualitat....l'oli OVE OLEUM FLUMEN.
Vinga, us explico!!!
INGREDIENTS:

La cocció dels fesols l'he fet seguint els consells de la meva mare, que a la vegada són els que ella va aprendre de la meva iaia.
Us presento una amanida molt senzilla i fàcil de fer amb un producte d'excel·lentíssima qualitat....l'oli OVE OLEUM FLUMEN.
Vinga, us explico!!!
INGREDIENTS:

- Fesols Sta Pau
- Aigua mineral
- Sal
- 1 cap d'alls
- 2 fulla de llorer
- Arengada
- Nectarina de la Ribera d'Ebre
- Oli d'OVE OleumFlumen
- Crema balsàmica de vinagre de mòdena
- Olivada d'oliva negra
PREPARACIÓ......
- Posem els fesols en remull, amb aigua mineral, durant 12h. Passades les hores de remull, retirem l'aigua i rentem els fesols.
- En una cassola, els posem a coure amb aigua mineral, el cap d'alls i la fulla de llorer. Quan arrenqui el bull els deixem coure a foc fort durant uns 10 minuts. Després baixem el foc i els anem coent a foc lent. Els hem de vigilar sovint. Uns 10 minuts abans de finalitzar la cocció incorporem la sal.
- Una vegada estiguin cuits, els posem a escórrer en un escorredor. Els deixem refredar i els posem a la nevera.
- Ara arriba el moment de preparar l'amanida. Netegem l'arengada, l'esmicolem i la posem en un bol petit coberta d'oli d'OVE.
- Pelem la nectarina i la fem a daus petits.
- En un plat col·loquem un emplatador i comencem a preparar les capes de l'amanida. Primera capa, els fesols; segona, l'arengada; tercera, la nectarina. A sobre de la nectarina hi posem una mica d'olivada.
- Aboquem un bon raig d'oli d'oliva OleumFlumen.
- Per finalitzar, un raig petit de crema balsàmica de vinagre de Mòdena.