La setmana passada, la meva companya Sílvia em va regalar una caixeta d'albercocs amb una condició......"prepara'ns un cóc per esmorzar"! M'ho vaig prendre al peu lletra! Jo que sóc una mica exagerada....en vaig fer tres. Sí, tres! Aquest és un d'ells, un cóc d'albercocs sense gluten.
La recepta del cóc és del llibre de Webos Fritos "Bizcochos". El que vaig fer va ser afegir-li els albercocs.
La mantega que he utilitzat per fer aquest cóc és la que ens va regalar la Cooperativa El Cadí amb motiu de la trobada bloguera #LaCerdanyaTour2015. És la mantega que més m'agrada!
A veure què us sembla...
- 130g de mantega CADÍ
- 140g de sucre
- 3 ous
- 50g de llet sencera
- 50g de farina d'arròs
- 50g de Maicena
- 5g de llevat sense gluten
- 100g d'ametlla mòlta
- Un polsim de sal
HO PREPAREM......
- Escalfem el forn a 170º
- Pelem els albercocs i els tallem en quarts.Greixem el motlle i els col·loquem a la base.
- Batem la mantega i el sucre fins que queda una crema molt suau (uns 5 minuts a velocitat mitja, amb l'accessori pala).
- Separem les clares dels rovells. Reservem les clares.
- Incorporem els rovells a la crema feta amb la mantega i el sucre. Batem 5 minuts més.
- Tamisem la farina d'arròs i la Maizena. Les incorporem a la massa juntament amb el llevat. Fem el mateix amb la farina d'ametlla. Remenem amb una espàtula. Passem la massa a un bol més gran i rentem el bol de la Kitchen Aid.
- Pugem les clares a punt de neu (accessori varilles, a màxima velocitat i amb un polsim de sal).
- Integrem les clares a la massa que tenim preparada. Ho hem de fer molt a poc a poc, amb moviments envoltants.
- Aboquem la massa al motlle i l'anivellem.
- Enfornem durant uns 40 minuts.
- Una vegada el traiem del forn, el deixem reposar uns 10 minuts al motlle. Després el desemmotllem sobre una reixeta i el deixem refredar.
Què us sembla? Queda molt esponjós i molt suau!
Ohhh! Quin aspecte!!
ResponEliminaEnhorabona!! Haurà estat un esmorzar "delíííciusss"
Miriam
Sí, vam estar tots i totes molt contents!!!
EliminaPetonets,
Olga
Que rico y jugoso como te quedó.Bssss
ResponElimina¡Sí, Doris! No parece que sea sin gluten......
EliminaOlga
Ha de ser molt bo!!! I bona opció, sense gluten!!!
ResponEliminaPtnts
Dolça
Sí que ho és, Dolça!!! I molt esponjós!
EliminaPetonets,
Olga
Pues a mi em sembla genial, fa una pinta deliciosa!! Jo no sóc celíaca però sé que és una cosa molt engorrosa i que trobar receptes tan bones com aquestes s'agraeix.
ResponEliminaLa mantega del Cadí també és la meva preferida, mai falta a casa, i es que la diferencia es nota.
Un petó Olga!
Gràcies, Debora! La mantega Cadí.......la millor!!!
EliminaPetonets,
Olga
No he fet mai un coc d'albercocs, així que ja tardo! la pinta és boníssima, i ideal que sigui apte per a celíacs, així podré fer-lo per portar a la feina ;). Un petó guapa!
ResponEliminaTu de ben segur que el millores!!!!!
Eliminapetonets, Eva!
Olga
Per favor!! Quina cosa més bona!! :D
ResponEliminaI a més a més amb producte de temporada. boníssim!
Una molt bona opció per a persones celíaques. Molts petons!
Hem d'aprofitar la fruita de temporada!!! Ara arriba una de les millors èpoques de l'any!!! I hem de cuidar als nostres companys celíacs!
EliminaPetonets, Nuni!
Olga
Muy buena Olga! yo estoy haciendo mermelada de albaricoque, que para mi gusto es la mejor. Tus compis estarán bien contentas :)
ResponEliminaUn besico
Jjejjejejejej......Pilar, me parece que sí que están contentas.........
EliminaBesos,
Olga
De veritat, era esponjos i suau, el toc de l'ametlla era el TOC de la gracia!!!! Jo en dono fe:=)MªAssumpció
ResponEliminaGràcies, Assumpció!!!!
EliminaPetons,
Olga
Renoi quina pinta més xula!! Jo en vaig fer una però no em va pas quedar tan maca ;) em sembla que provaré aquesta teva!! Ptons!!
ResponEliminaSi la proves......ja em diràs què et sembla!!!!!
Eliminapetonets,
Olga
Doncs sembla boníssim! i que el puguen menjar els celíacs és genial!! Marta
ResponEliminaVa agradar molt, Marta!!!!! L'aniré provant amb diferents fruites!!!!!
EliminaPetonets,
Olga
se ve riquisimo
ResponEliminaEnrique....estaba riquísimo!!!!!!
EliminaOlga
Genial Olga!! I m'encanta que sigui sense gluten: no perquè jo tingui problemes de gluten (per sort no és el cas) però és fantàstic veure que el gluten no té perquè ser un impediment al'hora de menjar pastissets deliciosos com aquest coc!!!!
ResponElimina☺
Petons guapa!
Sí, Dolors!!!! Els que he anat provant últimament són esponjosos!
EliminaPetonets,
Olga
Que bueno que tiene que estar y encima les va bien a los que no pueden con el gluten. fantástico
ResponEliminaPetons
Sí, Miquel!!!Estava boníssim i molt esponjós!
EliminaPetons,
Olga
Aixxx llàstima que l'he vist massa tard, però té una pinta espectacular, acabaré comprant-ne per fer-lo!
ResponEliminaPetons
Anna