Top blocs de receptes

dilluns, 8 de juny de 2015

CÓC D'ALBERCOCS SENSE GLUTEN




La setmana passada, la meva companya Sílvia em va regalar una caixeta d'albercocs amb una condició......"prepara'ns un cóc per esmorzar"! M'ho vaig prendre al peu lletra! Jo que sóc una mica exagerada....en vaig fer tres. Sí, tres! Aquest és un d'ells, un cóc d'albercocs sense gluten. 
La recepta del cóc és del llibre de Webos Fritos "Bizcochos". El que vaig fer va ser afegir-li els albercocs.
La mantega que he utilitzat per fer aquest cóc és la que ens va regalar la Cooperativa El Cadí amb motiu de la trobada bloguera #LaCerdanyaTour2015. És la mantega que més m'agrada!  
A veure què us sembla...

INGREDIENTS:
  • 130g de mantega CADÍ
  • 140g de sucre
  • 3 ous
  • 50g de llet sencera
  • 50g de farina d'arròs
  • 50g de Maicena
  • 5g de llevat sense gluten
  • 100g d'ametlla mòlta
  • Un polsim de sal
HO PREPAREM......
  1. Escalfem el forn a 170º
  2. Pelem els albercocs i els tallem en quarts.Greixem el motlle i els col·loquem a la base. 
  3. Batem la mantega i el sucre fins que queda una crema molt suau (uns 5 minuts a velocitat mitja, amb l'accessori pala).
  4. Separem les clares dels rovells. Reservem les clares. 
  5. Incorporem els rovells a la crema feta amb la mantega i el sucre. Batem 5 minuts més. 
  6. Tamisem la farina d'arròs i la Maizena. Les incorporem a la massa juntament amb el llevat. Fem el mateix amb la farina d'ametlla. Remenem amb una espàtula. Passem la massa a un bol més gran i rentem el bol de la Kitchen Aid. 
  7. Pugem les clares a punt de neu (accessori varilles, a màxima velocitat i amb un polsim de sal). 
  8. Integrem les clares a la massa que tenim preparada. Ho hem de fer molt a poc a poc, amb moviments envoltants. 
  9. Aboquem la massa al motlle i l'anivellem.
  10. Enfornem durant uns 40 minuts. 
  11. Una vegada el traiem del forn, el deixem reposar uns 10 minuts al motlle. Després el desemmotllem sobre una reixeta i el deixem refredar.              
Què us sembla? Queda molt esponjós i molt suau! 









27 comentaris:

  1. Ohhh! Quin aspecte!!
    Enhorabona!! Haurà estat un esmorzar "delíííciusss"
    Miriam

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, vam estar tots i totes molt contents!!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  2. Respostes
    1. ¡Sí, Doris! No parece que sea sin gluten......
      Olga

      Elimina
  3. Ha de ser molt bo!!! I bona opció, sense gluten!!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que ho és, Dolça!!! I molt esponjós!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  4. Pues a mi em sembla genial, fa una pinta deliciosa!! Jo no sóc celíaca però sé que és una cosa molt engorrosa i que trobar receptes tan bones com aquestes s'agraeix.
    La mantega del Cadí també és la meva preferida, mai falta a casa, i es que la diferencia es nota.
    Un petó Olga!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Debora! La mantega Cadí.......la millor!!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  5. No he fet mai un coc d'albercocs, així que ja tardo! la pinta és boníssima, i ideal que sigui apte per a celíacs, així podré fer-lo per portar a la feina ;). Un petó guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tu de ben segur que el millores!!!!!
      petonets, Eva!
      Olga

      Elimina
  6. Per favor!! Quina cosa més bona!! :D
    I a més a més amb producte de temporada. boníssim!
    Una molt bona opció per a persones celíaques. Molts petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hem d'aprofitar la fruita de temporada!!! Ara arriba una de les millors èpoques de l'any!!! I hem de cuidar als nostres companys celíacs!
      Petonets, Nuni!
      Olga

      Elimina
  7. Muy buena Olga! yo estoy haciendo mermelada de albaricoque, que para mi gusto es la mejor. Tus compis estarán bien contentas :)
    Un besico

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jjejjejejejej......Pilar, me parece que sí que están contentas.........
      Besos,
      Olga

      Elimina
  8. De veritat, era esponjos i suau, el toc de l'ametlla era el TOC de la gracia!!!! Jo en dono fe:=)MªAssumpció

    ResponElimina
  9. Renoi quina pinta més xula!! Jo en vaig fer una però no em va pas quedar tan maca ;) em sembla que provaré aquesta teva!! Ptons!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si la proves......ja em diràs què et sembla!!!!!
      petonets,
      Olga

      Elimina
  10. Doncs sembla boníssim! i que el puguen menjar els celíacs és genial!! Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Va agradar molt, Marta!!!!! L'aniré provant amb diferents fruites!!!!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  11. Genial Olga!! I m'encanta que sigui sense gluten: no perquè jo tingui problemes de gluten (per sort no és el cas) però és fantàstic veure que el gluten no té perquè ser un impediment al'hora de menjar pastissets deliciosos com aquest coc!!!!

    Petons guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Dolors!!!! Els que he anat provant últimament són esponjosos!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  12. Que bueno que tiene que estar y encima les va bien a los que no pueden con el gluten. fantástico
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Miquel!!!Estava boníssim i molt esponjós!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  13. Aixxx llàstima que l'he vist massa tard, però té una pinta espectacular, acabaré comprant-ne per fer-lo!
    Petons
    Anna

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!