Top blocs de receptes

dilluns, 15 de juny de 2015

PA FARCIT DE XISTORRA I LLONGANISSA AMB TOMÀQUETS SECS


 
Aquesta és una recepta d'aquelles que fa temps que vols fer, la tens a la llista de pendents i un bon dia et decideixes i...ja està! Aquest dia va arribar quan li vaig veure publicada a la Gemma Biosca, del bloc FOOD&CAKES; vaig dir....ara és la meva! 
La Gemma va publicar un Pa de bolets farcit de tomàquets i botifarra i jo vaig fer la meva versió. Vaig fer els canvis següents: no vaig posar bolets a la massa del pa i el vaig farcir de llonganissa i xistorra de la meva carnisseria preferida, la Carnisseria Nogales. Els joves de casa meva van xalar moltíssim amb aquest pa! 
Vinga, us l'explico!  

INGREDIENTS: 
  • 310g de farina de força
  • 175g d'aigua mineral
  • 20g d'oli d'OVE
  • 20g de llevat fresc
  • un polsim de sal
  • 6 tomàquets secs
  • llonganissa
  • xistorra 
PREPARACIÓ:
  1. Tritureu els tomàquets 10segons/Vel.6
  2. Afegiu l'aigua, l'oli d'OVE i el llevat. 2min/37º/Vel1
  3. Incorporeu la farina i la sal. 10segons/Vel.6 i després amasseu 2minuts/got tancat/VelEspiga. 
  4. Enfarineu el pedrís on voleu treballar. Aboqueu la massa i feu boles d'uns 25g (utilitzeu una balança). A cada bola heu d'introduir un trosset de botifarra o de xistorra. La bola de pa l'heu de tancar de cara avall. Aneu col·locant les boles en un motlle rodó.  
  5. Introduïu el motlle al forn quan està fred. Enforneu uns 40 minuts a 220º o fins que veieu que el pa està daurat. 
  6. Deixeu-lo refredar sobre una reixeta. 
Us asseguro que agradarà a grans i petits! És un pa ideal per la temporada que s'apropa....la dels sopars a la fresca! Uuuuiiixxx, quines ganes! 






19 comentaris:

  1. Mira que ha de ser bo això!!!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que és bo, sí!!! Ara anirem experimentant amb altres farcits!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  2. Respostes
    1. ¡Gracias, Doris! Queda muy resultón y...está buenísimo!
      Besos,
      Olga

      Elimina
  3. Mare meva Olga, que encara no he esmorzat!! Quin pa més bo, ja et dic jo que a casa meva també triomfaria.
    Bon dimarts!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. T'animo a fer-lo, Debora!!! Ja veuràs quin èxit!!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  4. Hola reina!!! No saps com m'agrada de veure que a la gent li agraden les "meves" receptes y que els hi surten d'allò més bé!
    La veritat que t'ha quedat genial....i amb la xistorra...ummmmmm!! L' hauré de fer...!
    Un petó guapa i gràcies!
    Gemma de Food&Cakes by GB

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies per les teves paraules, Gemma!!!! M'agrada tot lo que fas!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  5. Mira que ha de ser bo això!!!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Dolça!!!! Ara em va pel cap provar-ho amb un altre farcit.......
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  6. Ooooohhhh! visca el colesterol! el que jo donaria ara per un trosset d´aques pa teu....Quina bona estona deuries passar fent-lo, oi?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Cristina!! Fent-lo i menjant-lo!!! Això sí....sense abusar!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  7. Respostes
    1. Sí, Lolines!!! Boníssim!!! El repetiré unes quantes vegades aquest estiu!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  8. Que bueno por fuera y por dentro¡
    Peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. HO has dit molt bé, Miquel!!! El pa és bo i el farcit també!!!!
      Petonets i gràcies per la teva visita!
      Olga

      Elimina
  9. Quina corona més bona!!! un gran pecat... però bo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja està bé pecar de tant en tant, oi???
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  10. Quina pintassa! a més de molt vistós gràcies a aquesta forma, ha de ser d'allò més saborós amb aquest farciment... qui en tingués un trosset per berenar! un petó!

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!