Aquesta és una recepta d'aquelles que fa temps que vols fer, la tens a la llista de pendents i un bon dia et decideixes i...ja està! Aquest dia va arribar quan li vaig veure publicada a la Gemma Biosca, del bloc FOOD&CAKES; vaig dir....ara és la meva!
La Gemma va publicar un Pa de bolets farcit de tomàquets i botifarra i jo vaig fer la meva versió. Vaig fer els canvis següents: no vaig posar bolets a la massa del pa i el vaig farcir de llonganissa i xistorra de la meva carnisseria preferida, la Carnisseria Nogales. Els joves de casa meva van xalar moltíssim amb aquest pa!
Vinga, us l'explico!
- 310g de farina de força
- 175g d'aigua mineral
- 20g d'oli d'OVE
- 20g de llevat fresc
- un polsim de sal
- 6 tomàquets secs
- llonganissa
- xistorra
PREPARACIÓ:
- Tritureu els tomàquets 10segons/Vel.6
- Afegiu l'aigua, l'oli d'OVE i el llevat. 2min/37º/Vel1
- Incorporeu la farina i la sal. 10segons/Vel.6 i després amasseu 2minuts/got tancat/VelEspiga.
- Enfarineu el pedrís on voleu treballar. Aboqueu la massa i feu boles d'uns 25g (utilitzeu una balança). A cada bola heu d'introduir un trosset de botifarra o de xistorra. La bola de pa l'heu de tancar de cara avall. Aneu col·locant les boles en un motlle rodó.
- Introduïu el motlle al forn quan està fred. Enforneu uns 40 minuts a 220º o fins que veieu que el pa està daurat.
- Deixeu-lo refredar sobre una reixeta.
Us asseguro que agradarà a grans i petits! És un pa ideal per la temporada que s'apropa....la dels sopars a la fresca! Uuuuiiixxx, quines ganes!