Últimament m'he aficionat a fer galetes. Sí, jo no era molt de fer galetes (li vaig dir una vegada a la meva amiga bloguera Dolça) però mira, he anat provant i m'he anat engrescant a aprendre a fer-les.
Fa uns mesos vaig comprar aquest llibret petitet de receptes de galetes "Galletas y pastas", de Diana Warwick (Ed. Tikal). Físicament és molt petit però conté 50 receptes agrupades en tres blocs: galetes i pastes, pastes de fantasia i pastes de festa.
Vaig triar la dels sandwich de cafè i avellanes, la que avui us presento. A veure què us sembla!
Ingredients per les galetes: 60g de mantega pomada, 50g de sucre, 1 rovell d'ou L, 2 cdtes de cafè soluble, 2 cdtes d'aigua bullint, 125g de farina, 1/2 cdta d'impulsor Royal, 25g d'avellanes picades, 10 avellanes per decorar
Ingredients pel farcit de les galetes: 1 i 1/2 cdta de cafè soluble, 1 i 1/2 cdta d'aigua bullint, 2 cullerades de mantega fosa, 150g de sucre glass
PREPARACIÓ.......
- En un bol batem molt bé la mantega amb el sucre, fins obtenir una crema molt suau.
- Afegim el rovell d'ou i continuem batent suaument fins que quedi ben integrat.
- Dissolem el cafè soluble amb l'aigua bullint en una tassa.
- Incorporem gradualment (en dos tandes cada ingredient) a la massa la farina,el Royal, el cafè i les avellanes picades.
- Treballem la massa i li donem forma de cilindre, d'uns 20cm de llarg. Ho emboliquem en film transparent i ho refrigerem durant uns 30 minuts.
- Una vegada hem refrigerat la massa, escalfem el forn a 180º.
- Tallem el cilindre en uns 40 talls. Els col·loquem a la safata d'enfornar galetes i les fornegem durant uns 10 minuts. Quan les traiem del forn esperem uns minuts abans de passar-les a una reixeta per a que s'acabin de refredar del tot.
- Preparem la crema de cafè: dissolem el cafè en l'aigua bullint, afegim la mantega i el sucre glass. Batem molt bé.
- Posem una mica de crema de cafè a una galeta i la cobrim amb una altra galeta i pressionem lleugerament.
- Decorem les galetes: posem una mica de crema de cafè damunt de les galetes i col·loquem mitja avellana (pressionem lleugerament).
Què us han semblat? Us animareu a fer-les? Si us agrada el cafè.....són les vostres!
Bones no, boníssimes Olga!! Sóc addicta al café i m'encanten les galetes, així que per a mi és una recepta de 10 :) Et diria que són ideals per acompañar el cafetó de mitja tarda, però potser ens agafa un xut de cafeína molt exagerat jeje, així que millor amb un got de llet o amb un cacaolat.
ResponEliminaPetons, i bon inici de setmana!!
Gràcies per les teves paraules, Debora! Si t'agrada el cafè....aquestes són les teves!
EliminaPetonets!
Olga
Aquestes galetes farcides em semblen una gran troballa!!! Tu ets de galetes i de tot el que se't posi per davant! Petonarros!!!
ResponEliminaJJjijjjjjiijjii.....entre tu i la Dolça m'heu contagiat el plaer de fer galetes!!!!
EliminaPetonets,
Olga
quina bona pinta que fan, les provaria ara mateix encara que a mi no m'agrada el cafè :)
ResponEliminael plat.... m'encanta...no, lo siguiente jejejejeejej xulissim
Gemma
Gemma......segur que t'agradarien!!! El plat....un capritxet!
EliminaPetonets,
Olga
MMMMM.......No tinc paraules!: m'encanta el cafè i....m'agraden moltíssim les avellanes:=)MªAssumpció
ResponEliminaAssumpció......aquestes t'agradarien molt!!
EliminaPetons,
Olga
Si et dic que acabava de veure els mossets i just has comentat quan jo venia a fer-ho.
ResponEliminaM'encanta la combinació d'ingredients. Has fet molt bé d'engrescar-te. Cada recepta és deliciosa. Besets guapa.
Tinc un problema Marisa......m'engresco i després no puc parar!!!
EliminaPetonets,
Olga
No m'he posat mai a fer galetes! I mira que penso que són receptes agraïdes de fer! Potser m'animo amb aquestes delícies de cafè i m'aficiono com tú! No estaran contents a casa ni res! Un petonet!
ResponEliminaAnna......quan t'hi posis....ja veuràs com t'agrada!
EliminaPetonets!
Olga
Wow! quina pintaaaa!! :D
ResponEliminaGràcies, Amadeu!!! Per les teves paraules i per la visita!!
EliminaPetonets,
Olga
Mmm delicioses!!
ResponEliminaMmm delicioses!!
ResponElimina