L'estiu passat els vaig fer primera vegada i enguany he repetit. I em penso que a partir d'ara els repetiré, els repetiré, els repetiré.......perquè són boníssims! I amb la Thermomix, facilíssims de fer.
Tenir un tupper a la nevera ple de musclos en escabetx fets a casa, per mi, no té preu. Si utilitzeu una bona cervesa, uns bons musclos, un bon pebre roig i un bon oli d'oliva obtindreu un resultat excel·lent. Aquesta vegada he utilitzat cervesa d'abadia del MASET DEL LLEÓ i oli d'oliva VE arbequí de Mas del Clos (oli del meu poble i la meva comarca, Móra d'Ebre/Ribera d'Ebre).
La recepta és del llibre PESCADOS Y MARISCOS, de Thermomix-Vorwerk.
Vinga, que us explico!
INGREDIENTS:
- 1Kg de musclos ben rentats
- 330g de cervesa
- 200g de ceba tallada en juliana
- 200g d'oli d'oliva verge extra
- 1 culleradeta de grans de pebre
- 1 culleradeta de pebre roig (de La Vera)
- 4 fulles de llorer
- Sal
- 25g de vinagre de Jerez
PREPARACIÓ......
- Col·locar els musclos al recipient varoma.
- Abocar la cervesa al got, tapar, col·locar el varoma i programar 15 minuts/Varoma/Vel 1.
- Una vegada hagi finalitzat el temps de cocció al vapor, separar els cossos dels musclos i reservar-los en un recipient (en el que tinguem previst conservar-los). Netejar el got.
- Introduir al got la ceba tallada en juliana i l'oli. Programar 9 minuts/100º/gir esquerra/Velocitat cullera.
- Incorporar el pebre, el llorer, la sal, el pebre roig i el vinagre. Programar 2 minuts/100º/Gir esquerra/Velocitat cullera.
- Abocar l'escabetx sobre els musclos, remenar i deixar refredar.
- Macerar durant 24 hores.
Passades aquestes 24 hores només tindreu ganes de trobar el moment adient per preparar-vos una tapa d'aquests musclos, us ho asseguro!