L'estiu passat els vaig fer primera vegada i enguany he repetit. I em penso que a partir d'ara els repetiré, els repetiré, els repetiré.......perquè són boníssims! I amb la Thermomix, facilíssims de fer.
Tenir un tupper a la nevera ple de musclos en escabetx fets a casa, per mi, no té preu. Si utilitzeu una bona cervesa, uns bons musclos, un bon pebre roig i un bon oli d'oliva obtindreu un resultat excel·lent. Aquesta vegada he utilitzat cervesa d'abadia del MASET DEL LLEÓ i oli d'oliva VE arbequí de Mas del Clos (oli del meu poble i la meva comarca, Móra d'Ebre/Ribera d'Ebre).
La recepta és del llibre PESCADOS Y MARISCOS, de Thermomix-Vorwerk.
Vinga, que us explico!
INGREDIENTS:
- 1Kg de musclos ben rentats
- 330g de cervesa
- 200g de ceba tallada en juliana
- 200g d'oli d'oliva verge extra
- 1 culleradeta de grans de pebre
- 1 culleradeta de pebre roig (de La Vera)
- 4 fulles de llorer
- Sal
- 25g de vinagre de Jerez
PREPARACIÓ......
- Col·locar els musclos al recipient varoma.
- Abocar la cervesa al got, tapar, col·locar el varoma i programar 15 minuts/Varoma/Vel 1.
- Una vegada hagi finalitzat el temps de cocció al vapor, separar els cossos dels musclos i reservar-los en un recipient (en el que tinguem previst conservar-los). Netejar el got.
- Introduir al got la ceba tallada en juliana i l'oli. Programar 9 minuts/100º/gir esquerra/Velocitat cullera.
- Incorporar el pebre, el llorer, la sal, el pebre roig i el vinagre. Programar 2 minuts/100º/Gir esquerra/Velocitat cullera.
- Abocar l'escabetx sobre els musclos, remenar i deixar refredar.
- Macerar durant 24 hores.
Passades aquestes 24 hores només tindreu ganes de trobar el moment adient per preparar-vos una tapa d'aquests musclos, us ho asseguro!
Han de ser boníssims!! Per als qui no tenim la Thermo, com ho faríem de manera "casolana"? Besades
ResponEliminaHola, Francesc! Ho hauríeu de fer de la següent manera:
Elimina- Coure els musclos al vapor: en una cassola posar dos-tres dits de cervesa i coure'ls durant uns 10 minuts. Tots han d'estar oberts. Separar el cossos de les valves i reservar.
- Escabetx: en una cassola, posar a escalfar oli i incorporar la ceba tallada a juliana, el julivert i el pebre. A continuació el vinagre i el pebre vermell. Deixar-ho coure uns 5 minuts a foc suau. A continuació incorporar els musclos, fer-ho tornar a bullir i apagar el foc.
Espero haver pogut ajudar-te!
Petons, Francesc!
Olga
Un super aperitiu que sempre ve de gust!!
ResponEliminaPetons Olga, i bon cap de setmana.
Gràcies, Debora! Igualment!
EliminaPetons,
Olga
Fan una pinta impressionant Olga! A mi m'agraden molt els musclos en escabetx però no en compro mai perquè no sóc partidària de les llaunes, així que provaré de fer-los, segur que estan boníssims!
ResponEliminaPetons guapa
Anna
Anna.....quan provis aquests....te'ls faràs sempre tu a casa!!!
EliminaPetonets,
Olga