Top blocs de receptes

dimecres, 19 d’agost de 2015

RADIATORI A LA CARBONARA DE LLONGANISSA


Quan havia de triar recepta pel repte "Cooking the Chef" vaig dubtar molt; no sabia si cuinar  les mandonguilles de tonyina fresca o la recepta que avui us presento. Finalment em vaig decantar per les mandonguilles, però vaig tenir molt clar que la següent seria aquesta recepta de pasta a la carbonara de llonganissa. El que em va agradar molt de la recepta és que portava mandonguilles petites fetes amb pasta de llonganissa! Mira, potser us semblarà una ximpleria però a mi em va sorprendre molt. 

Respecte a la recepta original he eliminat dos ingredients, adaptant-me als gustos de la meva família: el formatge parmesà (al 25% dels membres de la meva família no agrada) i la ratlladura de llimona (el 50% dels membres de la meva família arronsa els "morros" amb la llimona). Aquests dos ingredients "eliminats" haguessin millorat la textura de la salsa,ho sé.....però tot sigui per fer-los contents a tots!
Per cert....les fotografies d'aquesta entrada les ha fet la meva filla, la Cristina. Li agrada molt la cuina i està molt implicada amb el treball que faig al bloc! 
Vinga, us explico la recepta!

INGREDIENTS (4 racions maques):
  • 200g de pasta de llonganissa (jo la compro a la Carnisseria Nogales; no cal fer malbé llonganissa!) 
  • Oli d'oliva Verge Extra
  • 4 tires de cansalada tallades a trossets petits
  • 400g de radiatori (o qualsevol altre tipus de pasta) 
  • 4 rovells d'ou grossos
  • 150ml de nata líquida
  • Sal 
  • Pebre mòlt
  • Aigua per bullir la pasta (reservarem una mica de l'aigua de cocció) 
PREPARACIÓ.....
  1. Preparem les mandonguilles petites amb la pasta de llonganissa. 
  2. En una paella posem una mica oli d'oliva i saltegem les mandonguilles, fins que les tenim daurades.    
  3. Quan ja tenim quasi acabades de fer les mandonguilles, incorporem la cansalada tallada a trossets petits i continuem saltejant fins que aquesta està daurada. Apaguem el foc i reservem. 
  4. Posem a bullir la pasta, seguint les instruccions del paquet. 
  5. En un bol gran batem els rovells, la nata i un polsim de pebre mòlt (aquest seria el moment d'incorporar 50g de formatge parmesà i la ratlladura d'una llimona). 
  6. Quan la pasta està cuita, reservem una mica d'aigua de cocció i  l'escorrem utilitzant un colador. La tornem a posar a la cassola, incorporem els rovells batuts i les mandonguilles. Ho remenem molt bé. Si la salsa us queda massa seca li podeu afegir unes cullerades d'aigua de cocció ( jo ho vaig fer). 
Reconec que no em va quedar una salsa tan cremosa i lleugera com es veu a la fotografia del llibre del Jamie però.....estava boníssima!  A casa m'han demanat que la torni a fer, que amb les mandonguilles de llonganissa queda molt bona. Ja sé què em toca fer!





13 comentaris:

  1. Ostres Olga, doncs ja som dos, jo també compro pasta de llonganissa per fer la boloñesa i les mandonguilles jejeje.
    Un plat de pasta boníssim i complert, m'encanta.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Debora, coincidim en molts aspectes culinaris!!!
      Petons i bon setembre!
      Olga

      Elimina
  2. Ha de quedar boníssim Olga! Les mandonguilles de llonganissa són super resultones oi? Ho provaré, però afegint llimona i parmesà, que m'encanten els dos ingredients! :)
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Bet, queda molt bé!! La propera vegada que els prepararé també afegiré la llimona...a veure la diferència!!
      Petons i bon setembre!
      Olga

      Elimina
  3. Molt bona pinta Olga. Ahir vaig comprar llonganissa. Besets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marisa, et va quedar bons? Us van agradar?
      Petons i bon setembre!!!
      Olga

      Elimina
  4. Aquesta l'haig de fer a casa, que ens agrada molt la pasta! Amb el parmesà i la llimona!! I provaré les mandonguilles; sempre faig servir botifarra esmicolada i d'aquesta manera guanyarà molt la presentació del plat! Un petonet!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja vaig veure que us havia agradat!!! M'alegro molt, Anna!
      Petons i bon setembre!
      Olga

      Elimina
  5. Crec que el resultat ha de ser bastant espectacular!! Això si, jo també hi afegiria el parmesà i la llimona ;) perquè ja ens hi agrada! Me la guardo per fer algun cap de setmana que tinc ganes d'introduir-me a les receptes d'en Jamie Oliver!!
    Ptons!!

    Ptons!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El Jamie Oliver.....és tot un món!
      Petons i bon setembre!
      Olga

      Elimina
  6. Quin bon invent!!! Ha de ser boníssim!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Francesc......i tant que ho és!!!! A nosaltres ens va agradar molt!!
      Petons i bon setembre!!!
      Olga

      Elimina
  7. L'he fet avui a casa i Jordi ha arrufat el nas amb la llimona, però jo l'he trobat un plat boníssim! Un petó!

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!