Fa uns dies, la meva companya Sílvia em va obsequiar amb una caixeta de maçanes acabades de collir pel seu pare. Quin gran regal!!! Unes maçanes...boníssimes!
De seguida vaig pensar en preparar un esmorzar senzillet per portar-lo a la meva feina, a l'escola. I què més senzill i saludable que la compota? Maçana cuita, poc sucre, ni gluten, ni lactosa......
Vaig preparar la compota amb la Thermomix; unes quantes maquinades! A banda de l'esmorzar vaig fer uns pots per guardar-los al rebost.
Vaig preparar dues classes de compota, però amb la recepta base del blog Mis Thermorecetas; una, tal i com ens la presenta al bloc i l'altra aromatizada amb pell de taronja i canyella en pols.
INGREDIENTS:
- 700g de maçana
- 120g de sucre blanc
- 50g de sucre moreno
- 1 pal de canyella o canyella en pols (al vostre gust)
- 2 cullerades de llimona
- 100g d'aigua
- 1 pell de taronja (opcional)
PREPARACIÓ THERMOMIX:
- Pelar les maçanes i tallar-les. Passar-les al got de la Thermomix.
- Afegir el sucre, la llimona, la canyella i la pell de taronja (si la voleu posar).
- Programar 20 minuts/100º/Gir esquerra-Velocitat cullera.
- Una vegada finalitzat el programa, triturar-ho 10 segons-Velocitat 6.
- Ho podeu guardar en un tupper a la nevera o en pots per conserva.
PREPARACIÓ MANUAL:
- En una cassola, preparar un almívar amb el sucre, i l'aigua.
- Quan el sucre està dissolt, incorporem la maçana, la llimona i la canyella. Ho fem coure a foc lent (tapat) durant una mitja hora. Heu de vigilar que no se us quedi seca.
- Segons com us agradi, podeu decidir deixar-la tal i com us hagi quedat o triturar-la amb la batedora.
Ja tenim un esmorzar ben saludable!!! O un acompanyament a una carn ben deliciós!
Jo n'estic fent amb pomes silvestres agafades a la vall de la Rigolisa heheh... Això és un non stop Olga!
ResponEliminaBona idea aquest esmorzar pedagògic saludable!!!
Ptnts
dolça
Seguríssim que et quedarà boníssima!!! No parem....eh????
EliminaPetons i bona setmana!
Olga
Quina meravella!! Jo he mirat de fer melmelada a la Thermomix però no em convenç el resultat, ara que a tu sembla que t'ha quedat perfecte! Ho hauré de tornar a preparar...
ResponEliminaMarta
Marta, li has d'agafar el "truquillo"....jo la tinc més temps fent-se i li poso la cistella de bon començament. Prova-ho i ja em diràs!!!
EliminaPetonets,
Olga
Olga, has fet una melmelada casolana, per llepar-se els dits.
ResponEliminaGràcies, Lolines!!! La caixeta de pomes va donar per molt!
EliminaPetons,
Olga
Una textura perfecta Olga, nunca he hecho mermelada de manzana, voy a tener que ponerme que tiene un color muy bonito.
ResponEliminaBesitos y feliz semana.
Pilar, pues.....¡ya verás como te gusta! Es muy suave y lleva poco azúcar.
EliminaBesos,
Olga
Aquestes melmelades tenen una textura tan deliciosa que són per menjar directament a cullerades!Una abraçada!
ResponEliminaL'has encertat, Anna!!! A mi com més m'agrada és amb una torradeta!
EliminaPetons,
Olga
Aquestes melmelades tenen una textura tan deliciosa que són per menjar directament a cullerades!Una abraçada!
ResponEliminaA mi la compota m'agrada molt i trobo que són unes postres, esmorzar, berenar..genial!!! I, a més, sa! Res més es pot demanar...o si: q et regalin aq caixes de pomes tan precioses x poder-ne preparar!!!
ResponEliminaÉs veritat Mònica.....un gran regal!!!
EliminaPetons,
Olga
Això ja fa tardor, una tardor dolça i boníssima...!
ResponEliminaBesets.
Sara....ara només falta que comenci a refrescar de veritat! Ja en tic ganes.....
EliminaPetonets!