Top blocs de receptes

dilluns, 12 d’octubre de 2015

CONFITURA DE CARABASSA I AMETLLA


Poquet a poquet vaig aprenent i m'agrada. Aprendre és el que més m'agrada, de veritat. 
Estic contenta perquè he fet un pas més.....he fet confitura de carabassa i ametlla pel farcit dels pastissets! 
La meva sogra m'ha explicat com fer-la i, gràcies a Silvestre (veí de l'hort del meu sogre) he pogut fer realitat un dels meus somnis. Potser pensareu que exagero però és així..... Fer els pastissets com la meva sogra, amb la recepta de casa Quarteró és tot un somni. 
Aquesta recepta no porta carabassa de cabell d'àngel, està feta amb carabassa del "terreno", però també la podem fer barrejant les dues. 
 
Un altre ingredient molt important és l'ametlla. Nosaltres les tenim de casa. Amb molta paciència les trenquem, les escaldem, les pelem i les deixem assecar. A partir d'aquí....segons l'ús que li vulguem donar la triturem, la torrem, la piquem......
  
Vinga, que us ho explico!

INGREDIENTS:
  • 1kg de carabassa 
  • 1/2 kg de sucre 
  • 1/4 kg de farina d'ametlla
  • Pal de canyella 
  • Pell de llimona 
PREPARACIÓ: 
  • Tallem la carabassa a daus grans 
  • Posem una cassola al foc amb aigua i fem bullir la carabassa fins que estigui tova (1h-1h i mitja aproximadament).                                   
  • Piquem les ametlles amb la picadora. Si us agrada trobar-vos trossets d'ametlla a la confitura no la piqueu en excés. Al vostre gust!
  • L'escorrem durant una bona estona, en un escorredor.                                            
  • En una cassola posem a coure la carabassa, el sucre, el pal de canyella i la pell de llimona. Quan veiem que la carabassa està quasi cuita retirem la cassola del foc i la triturem amb la batedora. La tornem a posar al foc i l'incorporem l'ametlla mòlta. Continuem remenant.....                        
 La cocció és molt llarga! Heu de tenir molta paciència i remenar de tant en tant.....pot arribar a ser de dues hores o dues hores i mitja. Us ha de quedar ben daurada....
  • Una vegada tenim la confitura cuita podem fer dues coses: la congelem o la posem en pots al bany maria. Trieu l'opció que més us agradi!  D'aquesta manera tindreu confitura durant tot l'any, sempre a punt de pastisset!                                                

13 comentaris:

  1. Gràcieeeeeees!!!!
    Una recepta autèntica que ve de gent autèntica, quin regal per començar la setmana 0lga!!!!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. De res, Dolça!!! Tenia moltes ganes d'aprendre a fer-la!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  2. Una confitura muy buena y con la almendra le da un plus extra tremendo.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Miquel...l'ametlla és espectacular!! Ho enriqueix tot!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  3. Ha d'estar bona bona, i si a més t'ho passes bé i aconsegueixes fer uns pastissets com els de la sogre, ole tu!! ja m'agradaria provar-los ;-). Un petó!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eva, potser no està bé que t'ho digui jo....però sí, està molt bona!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  4. Molt bona combinació, sobretot, per aquells que la carbassa no ens acaba de fer el pes com a únic ingredient.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cristina....l'ametlla és la que la fa excel·lent!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  5. Quina confitura més bona i original! no havia vist mai afegir a una confitura ametlla..!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Teresa...l'ametlla li dóna un toc molt especial!!! Està deliciosa!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  6. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  7. Quina melmelada tan original! Ara a veure aquests pastissets, que prometen ;)
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. A veure...a veure!! Quan trobi el moment adequat....pastissets!!!!
      Petons, Marta!
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!