Estic contenta perquè he fet un pas més.....he fet confitura de carabassa i ametlla pel farcit dels pastissets!
La meva sogra m'ha explicat com fer-la i, gràcies a Silvestre (veí de l'hort del meu sogre) he pogut fer realitat un dels meus somnis. Potser pensareu que exagero però és així..... Fer els pastissets com la meva sogra, amb la recepta de casa Quarteró és tot un somni.
Aquesta recepta no porta carabassa de cabell d'àngel, està feta amb carabassa del "terreno", però també la podem fer barrejant les dues.
Un altre ingredient molt important és l'ametlla. Nosaltres les tenim de casa. Amb molta paciència les trenquem, les escaldem, les pelem i les deixem assecar. A partir d'aquí....segons l'ús que li vulguem donar la triturem, la torrem, la piquem......
Vinga, que us ho explico!
INGREDIENTS:
- 1kg de carabassa
- 1/2 kg de sucre
- 1/4 kg de farina d'ametlla
- Pal de canyella
- Pell de llimona
- Tallem la carabassa a daus grans
- Posem una cassola al foc amb aigua i fem bullir la carabassa fins que estigui tova (1h-1h i mitja aproximadament).
- Piquem les ametlles amb la picadora. Si us agrada trobar-vos trossets d'ametlla a la confitura no la piqueu en excés. Al vostre gust!
- L'escorrem durant una bona estona, en un escorredor.
- En una cassola posem a coure la carabassa, el sucre, el pal de canyella i la pell de llimona. Quan veiem que la carabassa està quasi cuita retirem la cassola del foc i la triturem amb la batedora. La tornem a posar al foc i l'incorporem l'ametlla mòlta. Continuem remenant.....
Gràcieeeeeees!!!!
ResponEliminaUna recepta autèntica que ve de gent autèntica, quin regal per començar la setmana 0lga!!!!!
Ptnts
Dolça
De res, Dolça!!! Tenia moltes ganes d'aprendre a fer-la!!
EliminaPetonets,
Olga
Una confitura muy buena y con la almendra le da un plus extra tremendo.
ResponEliminaPetons
Miquel...l'ametlla és espectacular!! Ho enriqueix tot!
EliminaPetonets,
Olga
Ha d'estar bona bona, i si a més t'ho passes bé i aconsegueixes fer uns pastissets com els de la sogre, ole tu!! ja m'agradaria provar-los ;-). Un petó!!
ResponEliminaEva, potser no està bé que t'ho digui jo....però sí, està molt bona!!
EliminaPetonets,
Olga
Molt bona combinació, sobretot, per aquells que la carbassa no ens acaba de fer el pes com a únic ingredient.
ResponEliminaCristina....l'ametlla és la que la fa excel·lent!!
EliminaPetonets,
Olga
Quina confitura més bona i original! no havia vist mai afegir a una confitura ametlla..!
ResponEliminaTeresa...l'ametlla li dóna un toc molt especial!!! Està deliciosa!
EliminaPetons,
Olga
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaQuina melmelada tan original! Ara a veure aquests pastissets, que prometen ;)
ResponEliminaMarta
A veure...a veure!! Quan trobi el moment adequat....pastissets!!!!
EliminaPetons, Marta!
Olga