El cap de setmana passat vaig treure-li la pols a un llibre de cuina molt especial per mi.....el primer llibre de cuina que em van regalar quan ens vam casar, ja fa gairebé quasi 20 anys. Per aquell temps, el cuiner mes famós i mediàtic era el Karlos Arguiñano. Vam convidar a sopar a unes bones companyes de feina de Joan Salvador i....em van regalar el llibre!
L'he consultat moltíssim, he après molt amb ell. És un dels meus tresors gastronòmics! I he pensat en fer-li un petit homenatge publicant una recepta d'ell, una recepta que l'he trobat fascinant.
En Karlos ens la presenta sense vi i ens diu que si ens decidim a utilitzar-lo (per fer el plat més senyor) que triéssim un Oporto. Jo he optat per un vermut Izaguirre! A veure què us sembla!
INGREDIENTS (6p):
- 2 filets de porc tallat medallons
- 150g de codonyat
- 1 ceba mitjana tallada en juliana
- 1 got de brou de carn
- 1 dent d'all
- 20g de pinyons
- Oli d'oliva VE
- Sal i pebre
- Vermut Izaguirre
PREPARACIÓ:
- Preparem una paella amb un rajolí d'oli. Tallem la dent d'all a làmines. Salpebrem la carn i la daurem. La reservem.
- A la mateixa paella daurem els pinyons. Els reservem.
- Al mateix oli sofregim durant uns tres minuts la ceba i el codonyat. Aboquem un bon raig de vermut i el got de brou de carn. Esperem a que es desfaci el codonyat i deixem reduir la salsa. Per últim, incorporem els pinyons.
- Banyem la carn amb la salsa i servim.
Què us ha semblat? A nosaltres i als nostres amics ens va agradar molt. Fins i tot m'estic plantejant que formi part d'alguna de les taules nadalenques d'enguany
La veritat és que l'Arguiñano té receptes genials, i aquest adaptació reusenca segur que li ha anat perfecta, la salseta fa una pinta que segur que heu necessitat força pa! un petó!
ResponEliminaHe après molt amb l'Arguiñano, però que molt!!!
EliminaPetonets, Eva!
Olga
Ieeep!!!! Jo també el tinc aquest llibre, i curiosament, també va ser el meu primer llibre de cuina!!!!
ResponEliminaHa sigut un gran aliat en hores de poca inspiració i també un bon mestre 😄
Ptns i Salut!!!
Lourdes
I tant!!! De tant en tant el fullejo.....m'agrada molt!!
EliminaPetons, Lourdes!
Olga
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaL'Arguiñano té molt bones receptes... com aquesta que ens ensenyes. Moltes ens vam aficionar a la cuina una mica per ell... Quina salseta més bona...
ResponEliminaVa revolucionar el món de la comunicació culinària!! És un gran comunicador! I...molt bon cuiner!
EliminaPetonets, Teresa!
Olga
Se'm fa la boca aigua només llegir la recepta! Quina combinació de gustos tan deliciosa! I la foto amb la salseta...per sucar-hi pa!! Un petonet!
ResponEliminaAAAiiiixxx....Anna! Doncs mira que és dolenta la foto......Les vaig fer ràpid i corrent!
EliminaPetonets,
Olga
Doncs que vols que ens sembli, boníssim Olga :) Un plat d'aquells per mullar moooooolt pà i deixar el plat net i polidet jeje. La carn amb el dolcet del codonyat és una combinació que m'agrada molt.
ResponEliminaPer uns altres 20 anys de receptes tan bones com aquesta!
Petons.
Gràcies, Debora!! És la primera vegada que cuino amb codonyat i....m'ha agradat moltíssim!! Ho repetiré!
EliminaPetons!
Olga
El primer llibre de cuina s'ha de guardar com un tresor, je je je...
ResponEliminaAquest llom té una pinta deliciosa, una bona llesca de pa i a disfrutar!
Gemma....el vam gaudir molt! Va agradar a grans i petits!
EliminaPetons,
Olga
Mareeeeee...Arguiñano, codonyat, vermut...això deu estar...per sucar-hi mooooolt de pa!!!
ResponEliminaPtnts
Dolça
No està bé que jo t'ho digui però.....va quedar boníssim!! I el pa...va desaparèixer!!!
EliminaPetonets,
Olga
Merhabalar, ne kadar güzel ve lezzetli olmuş. Ellerinize sağlık.
ResponEliminaSaygılar.
Olga el gran Karlos también fue el primer libro de cocina que me regalaron cuando empezó a salir en la TVE de eso hace ya cerca de 30 años.Para mi también fue el que me enseño durante mi primera etapa.
ResponEliminaSus recetas siempre son éxito seguro. Fantástico esta receta.
petons
Tots hem après molt amb ell!!!
EliminaPetons, Miquel!
Olga
Olga. Jo vaig descobrir a l'Arguiñano quan estava embarssada fa 24 anys. Cada migdia el veia mentre dinava i ho recorde. Apuntava receptes sense parar. Ara ens regales una que m'encanta. El codonyat forma part dels meus records d'infantesa, i està en la meua cuina ara sense sucre.
ResponEliminaM'encanta la recepta i ès ben senzilla.
Besets i bon dia.
Si t'abelleix, estàs convidada al 7è repte BBSS.
http://recetasbbss.blogspot.com.es/2015/10/7-reto-bbss.html
Sí, Marisa! Pel senzilla que és té un gust....exquisit!!
EliminaMiraré si puc participar.....gràcies!
Petonets,
Olga