LLOM AMB SALSA DE CODONYAT I VERMUT


El cap de setmana passat vaig treure-li la pols a un llibre de cuina molt especial per mi.....el primer llibre de cuina que em van regalar quan ens vam casar, ja fa gairebé quasi 20 anys. Per aquell temps, el cuiner mes famós i mediàtic era el Karlos Arguiñano. Vam convidar a sopar a unes bones companyes de feina de Joan Salvador i....em van regalar el llibre! 
L'he consultat moltíssim, he après molt amb ell. És un dels meus tresors gastronòmics! I he pensat en fer-li un petit homenatge publicant una recepta d'ell, una recepta que l'he trobat fascinant.                           
En Karlos ens la presenta sense vi i ens diu que si ens decidim a utilitzar-lo (per fer el plat més senyor) que triéssim un Oporto. Jo he optat per un vermut Izaguirre! A veure què us sembla!
INGREDIENTS (6p):
  • 2 filets de porc tallat medallons 
  • 150g de codonyat
  • 1 ceba mitjana tallada en juliana
  • 1 got de brou de carn
  • 1 dent d'all 
  • 20g de pinyons
  • Oli d'oliva VE
  • Sal i pebre
  • Vermut Izaguirre 
PREPARACIÓ:

  1. Preparem una paella amb un rajolí d'oli. Tallem la dent d'all a làmines. Salpebrem la carn i la daurem. La reservem.                                          
  2. A la mateixa paella daurem els pinyons. Els reservem.                                               
  3. Al mateix oli sofregim durant uns tres minuts la ceba i el codonyat. Aboquem un bon raig de vermut i el got de brou de carn. Esperem a que es desfaci el codonyat i deixem reduir la salsa. Per últim, incorporem els pinyons.                       
  4. Banyem la carn amb la salsa i servim. 

Què us ha semblat? A nosaltres i als nostres amics ens va agradar molt. Fins i tot m'estic plantejant que formi part d'alguna de les taules nadalenques d'enguany



Comentaris

  1. La veritat és que l'Arguiñano té receptes genials, i aquest adaptació reusenca segur que li ha anat perfecta, la salseta fa una pinta que segur que heu necessitat força pa! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. He après molt amb l'Arguiñano, però que molt!!!
      Petonets, Eva!
      Olga

      Elimina
  2. Ieeep!!!! Jo també el tinc aquest llibre, i curiosament, també va ser el meu primer llibre de cuina!!!!
    Ha sigut un gran aliat en hores de poca inspiració i també un bon mestre 😄

    Ptns i Salut!!!

    Lourdes

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant!!! De tant en tant el fullejo.....m'agrada molt!!
      Petons, Lourdes!
      Olga

      Elimina
  3. L'Arguiñano té molt bones receptes... com aquesta que ens ensenyes. Moltes ens vam aficionar a la cuina una mica per ell... Quina salseta més bona...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Va revolucionar el món de la comunicació culinària!! És un gran comunicador! I...molt bon cuiner!
      Petonets, Teresa!
      Olga

      Elimina
  4. Se'm fa la boca aigua només llegir la recepta! Quina combinació de gustos tan deliciosa! I la foto amb la salseta...per sucar-hi pa!! Un petonet!

    ResponElimina
    Respostes
    1. AAAiiiixxx....Anna! Doncs mira que és dolenta la foto......Les vaig fer ràpid i corrent!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  5. Doncs que vols que ens sembli, boníssim Olga :) Un plat d'aquells per mullar moooooolt pà i deixar el plat net i polidet jeje. La carn amb el dolcet del codonyat és una combinació que m'agrada molt.
    Per uns altres 20 anys de receptes tan bones com aquesta!
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Debora!! És la primera vegada que cuino amb codonyat i....m'ha agradat moltíssim!! Ho repetiré!
      Petons!
      Olga

      Elimina
  6. El primer llibre de cuina s'ha de guardar com un tresor, je je je...
    Aquest llom té una pinta deliciosa, una bona llesca de pa i a disfrutar!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gemma....el vam gaudir molt! Va agradar a grans i petits!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  7. Mareeeeee...Arguiñano, codonyat, vermut...això deu estar...per sucar-hi mooooolt de pa!!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. No està bé que jo t'ho digui però.....va quedar boníssim!! I el pa...va desaparèixer!!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  8. Merhabalar, ne kadar güzel ve lezzetli olmuş. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    ResponElimina
  9. Olga el gran Karlos también fue el primer libro de cocina que me regalaron cuando empezó a salir en la TVE de eso hace ya cerca de 30 años.Para mi también fue el que me enseño durante mi primera etapa.
    Sus recetas siempre son éxito seguro. Fantástico esta receta.
    petons

    ResponElimina
  10. Olga. Jo vaig descobrir a l'Arguiñano quan estava embarssada fa 24 anys. Cada migdia el veia mentre dinava i ho recorde. Apuntava receptes sense parar. Ara ens regales una que m'encanta. El codonyat forma part dels meus records d'infantesa, i està en la meua cuina ara sense sucre.
    M'encanta la recepta i ès ben senzilla.
    Besets i bon dia.
    Si t'abelleix, estàs convidada al 7è repte BBSS.
    http://recetasbbss.blogspot.com.es/2015/10/7-reto-bbss.html

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Marisa! Pel senzilla que és té un gust....exquisit!!
      Miraré si puc participar.....gràcies!
      Petonets,
      Olga

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!