Top blocs de receptes

dimecres, 25 de novembre de 2015

KUGELHOPF


 

Continuo a tota marxa amb els dolços de Nadal! 
Avui arribo amb un Kughelpof, dolç tradicional de l'Alsàcia, regió de França situada a l'extrem nord-est. És un pa dolç que s'enriqueix amb panses i ametlles. Té una textura molt semblant al brioix però és una mica més sec. 
El que jo he preparat l'he adaptat als gustos de casa......he incorporat la xocolata i he reduït la quantitat de panses. Com no tenia kirsch (licor de cirera) vaig posar-hi rom i una part del sucre la vaig canviar per sucre vainillat. 
Està enfornat amb el motlle NordicWare que porta el mateix nom......el Kugelhopf!
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS:

  • 50g de sucre glass (per empolvorar al final)
  • 75 g de panses sense llavors
  • 1 cullerada de kirsch (licor de cirera)
  • PREFERMENT: 50g de llet sencera, 25g llevat fresc, 90g de farina de força
  • MASSA KUGELHOPF: 100g llet sencera, 3 ous M, 85g de sucre, 15 g de sucre vainillat, 400g de farina de força, 5g de sal, 170g de mantega a temperatura ambient (tallada en daus petitets), 75g d'ametlles laminades. 
  • Mantega o spry desemmotllant 
PREPARACIÓ:
  1. En un bol, posem les panses a hidratar amb el licor. 
  2. Preferment: Posem la llet al got i programem 30segons/37º/ Vel.1 Afegim el llevat i la farina i amassem 30s/Vel.4. Ho deixem reposar dins el got fins que dobli volum (uns 15-30 min.) 
  3. Quan el preferment hagi augmentat de volum, afegim la llet, els ous, el sucre, la farina i la sal. Amassem 15 segons/Vel.4. 
  4. Amassem 3 min/got tancat/Velocitat espiga i anem afegint la mantega tallada a daus petits pel bocal. 
  5. Incorporem les panses i el licor i amassem 1 min/got tancat/velocitat espiga. Deixem reposar aquesta massa dins el got fins que dobli el seu volum. 
  6. Greixem el motlle amb mantega o amb spray. Enganxem les ametlles laminades per les parets del motlle i pel fons. Aboquem la massa dins el motlle i deixem reposar fins que dobli volum. Hem de vigilar que no tingui corrent d'aire!
  7. Escalfem el forn a 180º.
  8. Fornegem durant uns 40-45 minuts. 
  9. Quan el traiem del forn el deixem reposar 5 minuts dins el motlle. A continuació desemmotllem damunt una reixeta i el deixem refredar. 
  10. Quan el Kugelphof està fred l'empolvorem amb el sucre glass. 
Què us sembla? Us animareu a fer-lo? Va, digueu-me que sí! Desitjo que us agradi tant com a nosaltres!




 




17 comentaris:

  1. Que rico y jugoso te quedó, el aspecto es estupendo.Bssss

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Gracias, Doris! La presencia es impresionante......
      Besos,
      Olga

      Elimina
  2. En fas un per dissabte 0lga???? Quina pintorra !!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho tinc molt complicat.....aquesta setmana és de bojos!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  3. Que bonito ha quedado y el corte que tiene es genial, menunda miga más esponjosa. Me comía un trocito ahora mismo con el café :)

    Me quedo por aquí, besinessss

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Gracias, Merchi! Quedé encantada con el resultado.....
      Besos,
      Olga

      Elimina
  4. Buena pinta tiene desde luego.No conocia este Kughelpof.
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Miquel....jo tampoc! Ha estat tot un descobriment!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  5. T'ha sortit genial!!! Nomes s'ha colat un error d'ortografía: es diu Kugelhopf en la part francesa i Gugelhupf a la part alemana. Amb tants consonants, no es estrany ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Heidi!! Ja ho he rectificat!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  6. Què bo!!! Com es deu fer sense la thermomix?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Francesc.....no té cap misteri! L'amassat que fa la màquina es fa a mà.
      Et deixo la recepta de la Manu, una gran cuinera!
      http://lasrecetasdemanu.blogspot.com.es/2012/06/kugelhopf-o-gugelhupf.html
      Petonets,
      Olga

      Elimina
    2. Moltíssimes gràcies!! A mi també m'agraden molt els motlles de Nordic Ware.

      Elimina
  7. M'haig de fer amb un d'aquests motlles. Surten uns bescuits tan espectaculars!! Sembla súper-esponjós! M'encanten les receptes de cuina d'altres països! Un petonet!

    ResponElimina
    Respostes
    1. AAAiiiix, Anna!!! jo estic enamorada d'ells!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  8. Jo tampic el coneixia... s.assaembla al panetone de textura? Bona pinta la fa!! Petons

    ResponElimina
  9. uau, té una pinta deliciosa!!!! I amb aquest motlle fa molta festa.
    Jo recordo que vaig fer-ne un cop, però ni de llarg em va quedar tan bé com el teu!

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!