Top blocs de receptes

diumenge, 29 de novembre de 2015

TIMBAL DE GALTES DE VEDELLA AMB BOLETS I MELMELADA DE PERA WILLIAMS

Aquest plat gairebé fa un any que el tinc a la reserva. El vaig cuinar el Nadal de l'any passat per un sopar amb amics. Va ser la primera vegada que cuinava galtes de vedella i, la veritat, ens va agradar moltíssim. Com en moltes altres ocasions vaig encomanar les galtes a Marcos (Carnisseria Nogales, Móra d'Ebre), garantia de qualitat del producte. 
 
L'acompanyament va ser molt especial, una melmelada de pera, regal de la companya bloguera de La Cala Glòria Cookies.                                   
Va ser la segona vegada que em decidia a fer un timbal i la veritat....m'agrada moltíssim. La presentació deixa bocabadats als comensals!
És una preparació entretinguda però resultona. 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS ESTOFAT GALTES:
  • Galtes de vedella (4 galtes per 8 persones) 
  • 1 Ceba grossa
  • 2 Porros
  • 4-5 Alls
  • Vi negre
  • Oli d'oliva, sal i pebre
  • 1 farcellet d'herbes 
  • 1 got d'aigua o brou 
INGREDIENTS TIMBAL:
  • Patates
  • 1 fulla de llorer
  • Bolets deshidratats 
  • Oli d'OVE
  • Melmelada de pera 

PREPARACIÓ ESTOFAT:
  1. Tallem les galtes en daus i les salpebrem.
  2. En una cassola posem oli d'oliva a escalfar i uns alls. Rostim la carn fins que està daurada. La retirem.   
  3. En aquest mateix oli sofregim les verdures (tallades) i incorporem el vi negre. Remenem i sofregim durant uns minuts. Seguidament, incorporem la carn, el farcellet d'herbes i l'aigua o el brou. Ho fem coure a foc lent fins que les galtes estan tendres (1h1/2h-2h). Hem de vigilar que no se'ns quedin seques. Si convé, anirem incorporant una mica d'aigua o brou.     
  4. Una vegada estiguin cuites, traiem la carn i la deixem refredar a banda.                           
  5. Retirem el farcell d'herbes i triturem les verdures amb el suc de la cocció. Reservem la salsa. 
PREPARACIÓ TIMBAL: 
  1. En una cassola posem a bullir les patates trossejades amb una fulla de llorer i sal. Han d'estar ben cuites! Heu de tenir en compte que les hem d'aixafar amb una forquilla. 
  2. Mentrestant, posem a hidratar els bolets. Una vegada estiguin ben hidratats els escorrem i els passem un moment per una paella amb oli d'oliva i sal. Els reservem. 
  3. Triturem la carn amb una picadora. Una vegada picada, la reservem en una paella (així, la podrem escalfar quan la necessitarem per muntar el timbal).  
  4. Una vegada tenim bullides les patates les escorrem i les aixafem amb una forquilla. Penseu que han de quedar ben espesses, ja que han de ser la base sòlida del timbal. 
MUNTATGE DEL TIMBAL: 
Teniu en compte que els ingredients han d'estar calents, sobretot la salsa. 
  1. Amb un cèrcol d'emplatar preparem la base del timbal. 
  2. A sobre hi posem la carn trossejada i damunt de la carn, els bolets. 
  3. Ho banyem amb la salsa.
  4. Decorem amb la melmelada de pera. 
Què us ha semblat? Us ha agradat? Us animareu a fer-lo? Nosaltres.....potser repetirem! 
Les fotografies no són res de l'altre món...quan t'esperen a taula no hi ha temps per fer-les! 


 

                                                  

12 comentaris:

  1. Manoi quina bona pinta i que ben presentat!
    La melositat de les galtes que combina molt bé amb la resta d'ingredients... se m'està fent la boca aigua de pensar-hi.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies per la teva visita i les teves paraules! Vaig descobrir les galtes de vedella l'any passat i sóc una enamorada d'elles!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  2. Quina carn més bona i melosa la de les galtes!! i si te la donen triadeta, només cal obrir la boca!! petó

    ResponElimina
    Respostes
    1. Teresa, la vaig descobrir l'any passat i m'encanta!!!
      Petonets i bona setmana!
      Olga

      Elimina
  3. Que poc sóc d'aquestes coses!! Però als meus si els agrada, hauré de llençar-m'hi!! Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anima't....ja veuràs com t'agradarà!!
      Petonets, Marta!
      Olga

      Elimina
  4. A mi m 'encanten les galtes de vedella... les faig en canelons, croquetes, guisades amb bolets... així en timbal tenen molt bona pinta Olga
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Van agradar molt als nostres amics! Van quedar bones...
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  5. Això és un plat de festa major... o de festes, vaja!! veig que a casa ja estàs en mode nadalenc ON, oi? així m'agrada, segur que deixaràs els convidats ben satisfets. Un petó!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Eva!!! De moment....només tinc en mode nadalenc el bloc!!! A casa....de moment res!!! Enguany "no estoy por la labor"......
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  6. Molt bona idea servir-les com a timbal, el plat queda més de festa!!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. A l'hora de servir és més entretingut però...queda molt bé!
      Petonets,
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!