CARDS AMB GAMBES

Els cards no han faltat mai a la taula de Nadal de la meva família. Tant la meva iaia Pura com la meva iaia Micaela (i posteriorment les meves ties María i Mercedes) els preparaven pels dinars o sopars nadalencs.
El card és una verdura molt valorada i apreciada a l'Aragó i Navarra. Recordo perfectament com el iaio Pepe els tenia plantats a l'hort, ben tapats per a que es fessin ben blancs. I, com no, recordo a la iaia netejant-los i cuinant-los. 
La meva mare els continua preparant (tot i que tots els de casa no en mengen), sobretot perquè al meu sogre li agraden moltíssim. 
És per tot això que quan vaig veure la recepta que avui us presento a la revista Thermomix especial de Nadal vaig tenir molt clar que els havia de preparar. 
Vinga, us explico!

INGREDIENTS:
  • 1000g d'aigua
  • 1 i1/4 cdta de sal
  • 800g de cards congelats (els compro a Eissmann) 
  •  4 dents d'alls
  • 50g d'oli d'oliva VE
  • 8 gambes mitjanes
  • 50g de vi blanc
  • 25g de pa torrat 
  • 10 ametlles torrades 
  • 1 polsim de pebre roig dolç 
PREPARACIÓ EN THERMOMIX:
  1. Poseu l'aigua al got i escalfeu-la 8min/100º/Vel.1
  2. Afegiu la sal i els cards i programeu 20 min/100º/gir esquerra-velocitat cullera. Una vegada hagi finalitzat la cocció, coleu els cards i reserveu el brou de la cocció. Renteu el got i assequeu-lo.
  3. Talleu 2 dents d'all en làmines ben primes. Poseu al got l'oli i escalfeu 3min/Varoma/Vel1. Sofregiu 6min/Varoma/Vel1, sense posar el cubilet. Retirar els alls. 
  4. Incorporeu els caps de les gambes i els sofregim 4min/Varoma/Vel 1. Mentrestant, peleu les cues de les gambes i reserveu-les. 
  5. Afegiu el vi blanc i programeu 1min/Varoma/Vel1, sense cubilet. 
  6. Afegiu 100g del brou de la cocció reservat i escalfeu 2min/100º/Vel.2. Coleu el fumet amb un colador de malla fina i reserveu. Torneu a rentar i assecar el got. 
  7. Poseu el pa al got, les ametlles, 2 dents d'all, el pebre roig i 1/4 de cdta de sal. Tritureu 15g/Vel6. 
  8. Afegiu el fument de les gambes reservat i els cards cuits i programeu 5 min/100º/Gir esquerra/Vel.Cullera. 
  9. Per últim incorporeu les cues de les gambes reservades i programeu 2 min/100º/Gir esquerra/Vel. Cullera. Serviu immediatament. Decoreu amb les làmines d'all. 
PREPARACIÓ TRADICIONAL: 
  1. Bulliu durant uns 20 minuts els cards, en una cassola amb aigua i sal. Reservar el brou de la cocció. 
  2. Poseu a escalfar l'oli en una paella. Lamineu dos dents d'all i fregiu-los durant uns segons. Reserveu les làmines d'all. 
  3. Preparar un fumet: sofregir els caps de les gambes amb el vi blanc. Incorporeu 100ml del brou de la cocció dels cards i feu-ho coure uns 5 minuts. Coleu el fument i reserveu-lo. 
  4. Prepareu una picada amb el pa torrat, les ametlles, les dos dents d'all, el pebre roig i un quart de cdta de sal. 
  5. En una cassola neta aboqueu els cards, el fumet i la picada. Remeneu molt bé i feu- ho coure durant uns 5 minuts. Incorporeu les cues de les gambes i continueu coent uns 2 minuts més, fins que les gambes estiguin cuites. 
  6. Serviu immediatament i decoreu el plat amb les làmines d'all reservades. 
Jo em quedo aquí,  esperant els de la meva mare.....amb bacallà!  
Tingueu una bona setmana!



Comentaris

  1. Ostres...això de la gastronomia és una passada, sempre aprens o descobreixes alguna cosa...jo no he tastat mai els cards...hi hauré de posar remei ben aviat!!! Mira que estàs activa aquests dies!!! Quina energia! PEtonarros!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mònica...quan puguis prova'ls! Són molt bons! Potser és que per mi tenen un significat especial.....
      Petonets i bona setmana!
      Olga

      Elimina
  2. Saps que jo, com la Mònica, no els hw tastat mai? Ni tampoc els he vist cuinar.
    Cada casa té els seus costums i els cards a la nostra no ho són. Què hi farem!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  3. Saps que jo, com la Mònica, no els hw tastat mai? Ni tampoc els he vist cuinar.
    Cada casa té els seus costums i els cards a la nostra no ho són. Què hi farem!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  4. he vist mil receptes de cards, i mai els he tastat, t'ho pots creure?! ho tinc a pendents a veure si m'animo que ara és temps! petons i molt bones festes!!!

    ResponElimina
  5. Son muy buenos y esta combinación esta fantástica.Hace muchos años que no los hago y mira que me encantan.
    Bones Festes Olga
    Petons

    ResponElimina
  6. Ostres, saps que no he menjat mai cards? Potser ja és hora...el plat fa bona punta! Bones festes!!petó

    ResponElimina
  7. Ostres, saps que no he menjat mai cards? Potser ja és hora...el plat fa bona punta! Bones festes!!petó

    ResponElimina
  8. If you don't remember this, your car may be stolen!

    Imagine that your car was taken! When you visit the police, they inquire about a specific "VIN decoder"

    A VIN decoder is what?

    Similar to a passport, the "VIN decoder" allows you to find out when the car was born and who its "parent"( manufacturing plant) is. You can also find out:

    1.Type of engine

    2.Model of a vehicle

    3.The DMV's limitations

    4.The number of drivers in this vehicle

    You will be able to locate the car, and keeping in mind the code ensures your safety. The code can be checked in the database online. The VIN is situated on various parts of the car to make it harder for thieves to steal, such as the first person seated on the floor, the frame (often in trucks and SUVs), the spar, and other areas.

    What happens if the VIN is harmed on purpose?

    There are numerous circumstances that can result in VIN damage, but failing to have one will have unpleasant repercussions because it is illegal to intentionally harm a VIN in order to avoid going to jail or being arrested by the police. You could receive a fine of up to 80,000 rubles and spend two years in jail. You might be stopped on the road by a teacher.

    Conclusion.

    The VIN decoder may help to save your car from theft. But where can you check the car reality? This is why we exist– VIN decoders!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!