Ya estamos de vuelta con el reto RECICLANDO SABORES. ¡Los meses vuelan!
Hace cosa de un mes que mis padres me trajeron la carne para preparar los tan esperados y querido botes de conserva (costilla, lomo y longaniza salados y curados, de la Carnicería Salas de Montalbán).
Preparé con amor y cariño la conserva y para que me quedaran unos botes bien bonitos recorté las puntas de las costillas. Decidí aprovecharlas para hacer unas patatas royas (así se llaman en Peñas Royas, el pueblo de mi padre) con costilla tal y como las cocina mi madre. Por cierto, las patatas también son de Peñas Royas.
El gusto de la costilla semicurada y las alcachofas......dan un toque muy especial a las patatas.
Venga, que os explico.
- 300g aprox. de costilla de cerdo troceada
- 2 Alcachofas
- 3 patatas grandes
- 2-3 ajos
- 1/2 cebolla
- 1 tomate pequeño troceado
- 1 puñado de arroz
- Agua o caldo vegetal
- Aceite de oliva
- 3 ó 4 hebras de azafrán
PREPARACIÓN:
- En una sartén ponemos aceite de oliva a calentar y doramos los ajos y las alcachofas. Las retiramos y reservamos.
- A continuación doramos la costilla.
- Una vez esté la costilla dorada añadimos la cebolla y el tomate troceado. Sofreímos bien.
- Añadimos el azafrán y agua o caldo vegetal hasta cubrir la costilla. Cocemos unos 30 minutos a fuego lento.
- Chascamos las patatas y las incorporamos a la olla. También es el momento de añadir al arroz.
- Cuando hayan pasado diez minutos, añadiremos las alcachofas. Finalizamos la cocción (unos 10 minutos más) y dejamos reposar un poco.
¡Es uno de mis platos únicos preferidos! Espero que a vosotros también os guste.
Que buena pinta, me apetecen mucho para estas fechas fresquitas,Gracias por compartir.Bsssss
ResponEliminaEn invierno....uno de mis platos favoritos!
EliminaOlga
Alsa....quin plat més bo!!!! Nosaltres avui també dinarem patates amb costella, però de Prades les patates i de Puigcerdà la cistella, heheh... La propera hi poso cqrxofa!
ResponEliminaPtnts
Dolça
Ja veuràs quin puntet més bo,Dolça!!!
EliminaPetonets,
Olga
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaHola Olga, bon día. És un guisat fet en carinyo i bona productes, per tant, té que estar molt bo.
ResponEliminaAbelleix que ja fa fresqueta.
Gràcies per estar cada mes amb nosaltres. És un plaer tenir-te al projecte.
Besets
Gràcies, Marisa! És tot un repte per mi!!!
EliminaPetonets,
Olga
Gràcies, Marisa! És tot un repte per mi!!!
EliminaPetonets,
Olga
Apa Olga quina cosa més bona!! De veritat que es veu un plat d'aquells on tot és equilibri i es nota que els productes són de qualitat :)
ResponEliminaPerdona la pregunta guapa però això dels "botes de conserva"...?? Què fas amb aquesta carn?
Petons reina
Hola, Dolors! Et deixo enllaç a la recepta de conserva i veuràs! És una manera de conservar durant l'any la llonganissa, el llom i la costilla del porc. A la meva família sempre la feien els iaios!
EliminaPetons,
Olga
http://lacuinadelolga.blogspot.com.es/2014/10/conserva-de-lomo-y-longaniza-de-aragon.html
Gràcies Olga! Hi donaré un cop d'ull perquè ho trobo molt interessant. Encara m'animaré a fer conserva :)
EliminaPetons reina
Gràcies Olga! Hi donaré un cop d'ull perquè ho trobo molt interessant. Encara m'animaré a fer conserva :)
EliminaPetons reina
Pero que carnes más ricas compras jejjajaj. Se ven deliciosas esas patatas Olga.
ResponEliminaUn guiso de calentar el alma y el cuerpo entero. Mil besos guapa.
Olga, quantes coses que aprenem dels teus plats!! Boníssim!!
ResponEliminaGràcies, Francesc!! Aprenem los uns dels altres!
EliminaPetons i bona setmana,
Olga
També fas conserves de carn? Jolines Olga, no hi ha res que se't resisteixi, eh!!
ResponEliminaI aquesta carn en conserva, com es menja? Ara m'ha picat la curiositat jeje
A casa també cuino sovint patates amb costelles i mai en sobren, és un plat tan senzill com deliciós. Això de l'arròs ho he de probar, a veure com queda :)
Petons!!
Sí, Debora!!! M'agrada mantenir la tradició familiar de fer-ne!
EliminaT'enllaço la recepta i veuràs....
Petonets!
Olga
http://lacuinadelolga.blogspot.com.es/2014/10/conserva-de-lomo-y-longaniza-de-aragon.html