Top blocs de receptes

dimecres, 9 de desembre de 2015

CROQUETES DE LLONGANISSA

 
Feia molt temps que no feia croquetes, la veritat. Les que compro a la Carnisseria Nogales són tan bones i tan casolanes que els de casa no troben a faltar que no les faci jo. 
La setmana passada vaig comprar llonganissa i em va venir al cap....."per què no preparo croquetes? Em penso que seran bones!" I així va ser! Dit i fet! 
Dissabte a la tarda mentrestant tenia l'olla de brou al foc, les magdalenes al forn i  la crema de porro i bacallà a la cassola vaig començar a preparar-les. 
Per tal de fer-les una mica més de festa (i així ens poden servir com aperitiu d'un dinar o sopar nadalenc) vaig afegir uns bolets deshidratats. 
Vinga, us explico i a veure què us semblen......

INGREDIENTS: 
  • 200g de pasta de llonganissa (de la vostra carnisseria de confiança)
  • 1/2 ceba petita
  • 20g de bolets deshidratats (tallats petitets i posats a hidratar amb aigua)
  • 4 cullerades de farina
  • 250ml de llet 
  • 1 ou
  • Pa ratllat
  • Oli d'oliva 

PREPARACIÓ:
  1. Tallem la ceba ben petita i la posem a sofregir en una paella amb un rajolí d'oli d'oliva OVE. 
  2. Tot seguit incorporem la pasta de llonganissa i continuem sofregint. Anem remenant molt bé per tal que la pasta no ens quedi tota enganxada; ens ha de quedar "solta". Al cap d'uns minuts afegim els bolets i acabem de sofregir. 
  3. El pas següent el faig una mica a ull i.....molt ràpid! Potser no és la manera correcta de fer-ho, però a mi em funciona bastant bé. Quan ja tenim la llonganissa ben cuita afegim les cullerades de farina a poc a poc i sense parar de remenar. Quan tenim la farina ben incorporada a la pasta afegim, també a poc a poc la llet. No podem parar de remenar!!! 
  4. Una vegada veiem que la llet ha espessit i que queda una pasta cremosa (hem de vigilar que no es cremi!) apaguem el foc i retirem. Deixem refredar i reposar la pasta fins el dia següent. 
  5. Ara és el moment de formar les croquetes. Jo no tinc cap motllo ni les poso en una màniga pastissera: m'agrada que quedin com les que feia la meva mare, que es vegi clarament que són casolanes. Formem les croquetes i les passem per farina, ou i pa ratllat. Les reservem a la nevera (1 hora mínim). 
  6. Fregim les croquetes en abundant oli d'oliva. Les deixem reposar damunt de paper de cuina (per absorbir l'excés d'oli).
El pas següent és.....gaudir d'elles!!!! Amb moderació i autocontrol però gaudir-les molt! 
Com sempre que faig croquetes, a casa nostra recordem un famós poema de Miquel Martí i Pol.....el sabeu? 


 

11 comentaris:

  1. Me sembla una idea bonisima i es que las croquetes sempre venen de gust. Que bones han de ser amb els troçets de bolets!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Manu....van donar un toc molt bo!!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  2. Les croquetes de casa sempre venen de gust.
    que bones!!!

    ResponElimina
  3. Imposible decir no a estas maravillosas croquetas, irresistibles a cualquier hora.
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les croquetes són una gran temptació, Miquel!!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  4. Oh, molt molt molt bones Olga!!
    Jo tampoc acostumo a fer-les a casa, no les mengem sovint, però quan ho fem... ufff, en cauen una pila!! jeje
    Amb llonganissa i bolets segur que queden delicioses.
    Petons!

    ResponElimina
  5. De llangonissa???!! MMm que bones se'm fa la boca aigua!!

    ResponElimina
  6. Jo de croquetes com aquesta en menjaria a tothora...mare de Déu...si les tingués al davant seria un aperitiu constant!!! Petonarros!

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!