Aquests galets són els que vaig portar al sopar de Nadal dels Amics i Amigues de la Cuina de Móra d'Ebre.
La idea de fer aquesta recepta la vaig veure a la revista COCINA PRÁCTICA de LECTURAS.
Els plantejo com un entrant, per picar. Igual que posem unes croquetes en un aperitiu també poden posar uns galets, que són molt nostres. No us sembla? I a més....són fets al forn.
És molt important que els dos ingredients principals siguin d'excel·lent qualitat, tant la carn picada (la meva, de Carnisseria Nogales) com els galets.
Em ronda pel cap la idea de plantejar una altra opció com a segon plat; he vist uns galets gegants que serien ideals.......Però bé, ara anem per aquests!!!
Vinga, us explico!
- 1 paquet de 250g de galets
- Aigua per bullir la pasta
- 400g de carn picada de vedella (o 200g de vedella/200g de tocino)
- 1 ou
- Ratlladura de 1 llimona petita
- 50g de molla de pa
- 1/2 ceba petita picada (o a trossets molt petits)
- 1 polsim de canyella
- 1 polsim de pebre mòlt
- Sal
- Formatge ratlla o en pols
- 1 polsim de pa ratllat
PREPARACIÓ:
- En un bol barregem la carn amb la molla de pa mullada en aigua, la sal, la canyella, el pebre, la ceba tallada ben petita o ratllada, la ratlladura de llimona i l'ou batut. Ho barregem molt bé.
- En una paella posem a escalfar un bon raig d' oli d'oliva VE i sofregim la carn durant uns 10 minuts. Anem removent i procurem que la carn ens quedi solta. La retirem del foc.
- Posem l'aigua a bullir i procedim a coure els galets. Vigilem, que els hem de coure al "dente"!
- Quan tenim els galets bullits els hem de refredar molt ràpidament en abundant aigua freda. Els posem a escórrer, amb molta cura de que no es trenquin. Si ho podeu fer amb dos escorredors, millor.
- Farcim els galets amb la carn i els anem col·locant en una safata apta per anar al forn.
- Els empolvorem amb una mica de pa ratllat i formatge.
- Els gratinem durant uns 5 minuts. Quan els traiem del forn i aboquem un rajolí d'oli d'OVE.
Ja els tenim llestos per servir! Què us han semblat? Fàcils i molt bons, oi? Desitjo que us animeu a preparar-los i que us agradin molt!
*Perdoneu per la qualitat de les imatges....la pressa no és bona col·laboradora de la fotografia.
Gràcies per publicar la recepta guapa. Ho comentare a casa, haver si ens animem a fer-la aquestes festes
ResponEliminaA tu per visitar-me!!! Ja em diràs si us heu decidit a fer-los!
EliminaPetons,
Olga
Amb aquest plat teu tan nadalenc, i tan deliciós...sento les Festes més a prop! Petonarros!
ResponEliminaM'agrada que sigui així, Mònica!
EliminaPetonets!
Olga
Magnífica proposta Olga!!! Estàs totalment abocada als Nadals!!!! Tan poc com ho estic jo :-(
ResponEliminaPtnts
Dolça
Ho estic culinariament.....la resta.....ja no està tan clar.
EliminaPetonets,
Olga
Una altre bona manera de preparar-los.
ResponEliminaJo els faig farcits de carn per canelons i beixamel per sobre, i els poso en el pica pica del dia de Nadal.
Petons
MMmmmmm.....que bons!!! Els teus són de luxe! Prenc bona nota!
EliminaPetonets,
Olga
Un plat ben nadalenc!i segur que no en va sobrar ni un... bona setmana! petó
ResponEliminaHo has encertat, Teresa!!!! Ni un!
EliminaPetonets,
Olga
que bons!! m'encanten els galets farcits! és per admirar la feina que porten! algun dia m'animaré per fer-los!! bonissima recepta típica! petons
ResponEliminaAnima't, Roser! Ja veuràs que bons!
EliminaPetons i bona setmana,
Olga
Amb aquets plat de ben segur que queda ni una miqueta al plat.
ResponElimina