Top blocs de receptes

dimarts, 15 de desembre de 2015

MAGDALENES D'ANÍS

 

D'un temps ençà m'he aficionat a anar provant diferents receptes de magdalenes. Si són receptes tradicionals.....millor, la veritat. El plaer de menjar una magdalena amb gust d'abans, per mi, no té preu. En aquest tema sóc molt clàssica! 
En el que no sóc tan clàssica és en les paperines de les magdalenes! M'agrada fer-les en diferents colors, decoracions. Les d'avui tenen estels...són força nadalenques!
La recepta que us presento avui és de l'ENCICLOPÈDIA DE LA CUINA CATALANA, dirigida per Jaume Fàbrega (Edicions L'Isard). És una enciclopèdia de 6 volums amb un recull excepcional de receptes dels Països Catalans.  
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 
  • Ratlladura d'una llimona 
  • 4 ous
  • Sucre (el mateix pes que els ous)
  • Oli (el mateix pes que els ous)
  • Farina (el mateix pes que els ous)
  • 1 tassa de cafè d'anís 
  • 1 sobre d'impulsor ROYAL
PREPARACIÓ: 
  1. Barregeu el sucre i els ous fins obtenir una mescla cremosa i esponjosa. 
  2. Incorporeu l'oli i l'anís, molt a poc a poc. 
  3. Tamiseu la farina i el Royal. Incorporeu-la molt a poc a la barreja anterior. 
  4. Cobriu amb un drap el bol on heu fet la massa i guardeu-la a la nevera, com a mínim una hora. 
  5. Escalfeu el forn a 200º. 
  6. Traieu la massa de la nevera i torneu-la a barrejar enèrgicament amb un batedor de varetes. 
  7. Aboqueu la massa a les paperines de les magdalenes. Jo les poso dins d'un motlle metàl·lic, així no s'obren i les magdalenes pugen més.  
  8. Enforneu-les (situeu la safata del forn al nivell 1) durant uns 13 minuts i traieu-les quan siguin daurades.                                               
El toc de l'anís m'agrada molt als dolços tradicionals. No sé.....és com si tinguessin més sabor a abans! A vosaltres no us passa el mateix? 


 

 

6 comentaris:

  1. Respostes
    1. ¡Qué bien que lo has dicho! No dejan nada....¡ni las migas!
      Gracias por tu visita,
      Olga

      Elimina
  2. M'imagino l'olor per tota la casa....!! Quina delícia!! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És un "dany colateral" molt agradable.....
      Petons,
      Olga

      Elimina
  3. Ostres que bones! Amb anís! I amb aqyest caputxó tan bonic! Aquesta recepta la faré aviat: em moro per les magdalenes!!!
    Petons reina

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!