Si l'altre dia us presentava una recepta amb llonganissa de maçana de la Carnisseria Rostit de Benifallet avui ho faig amb llonganissa de l'altra carnisseria del poble, la Carnisseria Espovill.
Sou davant d'una recepta d'arròs de llonganissa, maçana i bolets. Maçana a un plat d'arròs? Sí, heu llegit bé! Hem vaig animar a provar-ho i, la veritat, ens va agradar moltíssim.
M'agrada molt la maçana amb la carn, sigui la que sigui. I....per què no amb l'arròs?
Us explico i em dieu què penseu!
- 200g aprox. de llonganissa
- 1/2 ceba petita o 1/4 de ceba gran
- 1/2 maçana
- 1 culleradeta de pols de bolets
- 1 bosseta de bolets deshidratats
- 400g d'arròs
- Oli d'OVE
- Sal
- aigua (doble quantitat que d'arròs)
PREPARACIÓ:
- Posem a hidratar el bolets en un bol amb aigua freda.
- Tallem la llonganissa a trossos petits.
- Preparem la paella. Aboquem un bon raig d'oli d'oliva VE i sofregim la llonganissa. Retirem.
- Sofregim una mica els bolets. Retirem.
- Sofregim la ceba, molt lentament. A meitat cocció de la ceba afegim la maçana tallada a trossets petits.
- Una vegada fet el sofregit tornem a afegir la llonganissa i remenem bé. Incorporem l'arròs i continuem sofregint una mica més, sense parar de remenar.
- Aboquem l'aigua, salem i afegim la cdta de pols de bolets. Ho fem coure durant uns 18 minuts aproximadament.
- Uns minuts abans de finalitzar la cocció incorporem els bolets. Deixem reposar l'arròs durant uns minuts abans de servir-lo.
No l'he combinat mai d'aquesta manera però estic convençut de què el resultat ha de ser excepcionals. Tots els ingredients lliguen entre sí i l'arròs ho admet tot. Queda anotada.
ResponEliminaUna abraçada.
Moltes gràcies per les teves paraules! Sí, va quedar molt bo! Sense dubte....el repetiré!!
EliminaPetons i bona setmana!
Olga
Amb aquest arròs tan bo poques coses li calen però tant ben acompanyat no pot fallar! petó
ResponEliminaSí, Teresa! Aquest arròs és de molt bona qualitat! Queda molt bé!
EliminaPetonets,
Olga
Amb aquesta llangonissa han de sortir plats meravellosos Olga!
ResponEliminaPtnts
Glòria
La veritat és que....és molt bona! I de molt bona qualitat!
EliminaPetonets i bona setmana,
Olga
Un plat bonissim i amb arros del Delte, encara mes bó.
ResponEliminaJo sempre compro arròs del Delta! Lo nostre arròs!!
EliminaPetonets i bona setmana, Lolines!
Olga
Doncs la pinta és espectacular! La "maçana", molt original i segur que boníssima ;)
ResponEliminaMarta
Sí, Marta!!! Va quedar molt bo!!!
EliminaPetonets i molt bona setmana,
Olga
Quina bona combinació Olga! Si l'arròs amb llonganissa ja m'agrada estic segura que amb el toc de contrast de la poma, més!! Petonets!!
ResponEliminaEva, seguríssim que t'agrada! A nosaltres....moltíssim!
EliminaPetonets i molt bona setmana,
Olga
L'arròs queda molt bo amb llonganissa i jo n'he menjat amb plàtan i raim!! Així que perquè no amb poma? Em puc imaginar perfectament el sabor d'aquest teu: una delícia!! :)
ResponEliminaBona setmana guapa