BARROTS

 

Torno amb una recepta de pa! Uns barrots, tal i com s'anomenen a Benifallet les barres de quart. M'encanta el nom! 
Recordeu el pa de pagès que vaig publicar fa unes setmanes? Portava massa mare. Em va sobrar i la vaig guardar tota la setmana a la nevera, reservada per fer pa el cap de setmana.                                           
Vaig agafar el llibre Panadería y Bollería I de Thermomix i vaig triar recepta. 
Vinga, us explico!

INGREDIENTS MASSA FERMENT 24h: 
  • 250g farina de força
  • 160g d'aigua mineral
  • 1 cdta de llevat de forner deshidratat (3g)
INGREDIENTS MASSA BARROTS:
  • 500g de farina de força
  • 340g d'aigua mineral
  • 1cdta de llevat de forner deshidratat
  • 12g de sal
  • 400g de massa de pa del dia anterior o fermentada 24 hores (si tenim massa de pa del dia anterior hem de començar a preparar la recepta pel pas 2)
PREPARACIÓ:
  1. MASSA PREFERMENT: Posem dins el got l'aigua, la farina, el llevat i la sal. Amassem 2min/got tancat/velocitat espiga. Retirem la massa a un bol gran muntat amb oli, cobrim amb film transparent i un drap de cotó. Ho deixem reposar d'un dia per l'altre. 
  2. Posem dins el got l'aigua, la farina, el llevat i la sal. Amassem 2min/got tancat/velocitat espiga.
  3. Programem 5 minuts/got tancat/Velocitat espiga i anem afegim la massa del preferment per l'obertura del got. Retirem la massa a un bol gran, ho cobrim amb film transparent i ho deixem reposar 30 minuts.
  4. Passats aquests 30 minuts ens muntem les mans amb oli i , sense treure la massa del bol,  pleguem la massa sobre ella mateixa i li fem una volta. Deixem reposar uns altres 30 minuts.  Tornem a fer el mateix pas. Deixem reposar durant 1 hora o fins que estigui ben unflada. 
  5. Empolvorem amb farina el pedrís de la cuina. Aboquem la massa del bol i amb la rasqueta desenganxem la massa vigilant que no es trenqui.Ens ha de continuar quedant la bola de massa!
  6. Amb la rasqueta tallem la massa en tres parts.
  7. Agafem un tros de massa i l'aplanem lleugerament per treure l'excés d'aire. La dobleguem sobre ella mateixa des del costat contrari al nostre fins al centre. La segellem amb el dit. Tornem a doblegar en el mateix sentit, entrant la massa pels costats però aquesta vegada el plec fins a la mateixa vora de davant i segellant bé la massa amb el canell i tota la mà. 
  8. Fem el mateix amb els altres dos trossos de massa.
  9. Cobrim amb film transparent i deixem reposar 10 minuts, així podrem tornar a treballar la massa. 
  10. Aplanem lleugerament un tros de massa i l'enrotllem sobre ella mateixa. La segellem del tot amb la zona del canell de la mà. Agafem la massa pels extrems i la col·loquem davant de la safata del forn (que la tindrem folrada amb paper vegetal). També tindrem preparat un drap de lli empolvorat amb farina(jo tinc un drap de fil gruixut, de la meva sogra).
  11. Repetim el procediment amb les altres dues porcions de massa.                                        
  12. Deixem reposar els barrots durant 1 hora aproximadament en un lloc càlid, sense corrent d'aire i tapats amb un drap.             
  13. Escalfem el forn a 240º. A la base posem un recipient resistent amb una mica d'aigua. 
  14. Traiem el drap després del procés de llevat i dipositem els barrots damunt el paper vegetal del forn.                                                 
  15. Amb una fulla de tallar o un ganivet ben afilat farem uns talls al llarg dels barrots.               
  16. Fornegem durant 25 minuts. 
  17. Traiem els barrots del forn i els deixem refredar sobre una reixeta.                           
No puc dir res més! Només....fer pa a casa és un gran plaer! 







Comentaris

  1. hola ¡¡ vengo a conocer tu blog y a presentarme, soy nueva compañera en los retos de Bake the World,me he paseado por tu blog y tienes un blog precioso, que no conocia. este pan es una autentica maravilla y las mus de pinmiento me ha vuelto loca, la pienso hacer seguro , encantada de conocer tu cocina , como tengo dos blog te dejo el enclace del blog de PAN , BESITOS http://pancaserofacil.blogspot.com.es/2016/02/tortillas-de-maiz-mexicanas.html

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Gracias por tu visita y por tus palabras! ¡Voy a visitarte!
      Besos,
      Olga

      Elimina
  2. me quedo de seguidora para no perderme nada , besitos

    ResponElimina
  3. Así que és bonic el nom de barrots, sí i han quedat ben bonics Olga! :)
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Olga quins barrots mes bonics i cruixents.
    Una abraçada
    Isabel

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!