El Dijous Gras el tenim aquí mateix! Com ja sabeu és tradició menjar botifarra. Avui us proposo una recepta amb botifarra blanca de carn.....però no és una truita! Pasta amb salsa de botifarra blanca! Una manera diferent de seguir la tradició, oi?
La setmana passada vaig comprar dos botifarres blanques a la Carnisseria Nogales; no sabia ben bé com les prepararia, no tenia res previst......tenia clar que improvisaria. I mira! Avui us presento un plat amb elles.
És molt important que tingueu en compte un dels consells que ens dóna l'Antonella Speranza del bloc LA PASTA PER ALS CATALANS....."la pasta no ha d'esperar a la salsa".
Vinga, us explico!
- 400g de calamarata
- 2 botifarres blanques
- 1/4 d'una ceba petita tallada a trossets petits
- 1 cdta de pols de bolets
- Oli d'oliva VE
- 200ml de nata lleugera per cuinar
- aigua per la cocció de la pasta
PREPARACIÓ:
- Posem a escalfar la cassola amb l'aigua per la cocció de la pasta. Molt important, sense la sal. La sal l'afegim quan l'aigua torna a bullir després d'abocar la pasta. Bullim la pasta durant el temps que ens aconsella el paquet.
- Mentrestant es cou la pasta preparem la salsa. Comencem fent un sofregit de ceba a foc lent.
- Traiem la pell de la botifarra i la tallem. No hem de patir molt a l'hora de fer-ho perquè quan l'escalfarem a la paella es desfarà.
- Quan la ceba està gairebé cuita incorporem botifarra i barregem bé. Veurem que poc a poc es va desfent.
- Quan tenim la botifarra una mica daurada aboquem la nata líquida i una culleradeta de pols de bolets. Ho farem coure uns minuts.
- Finalment li afegim uns 150 ml d'aigua de la cocció de la pasta i rectifiquem de sal.
- Esperarem a que la pasta s'acabi de coure i l'escorrem.
- Repartim la pasta als plats i aboquem la salsa per damunt.
Esteu preparats per gaudir d'una bona experiència? Ja em dire què us ha semblat! Nosaltres vam gaudir moltíssim!
Una combinación muy apetecible y adecuada desde luego para mañana.
ResponEliminapeto
Miquel....ha triomfat a casa meva! Ja pensen en quan la tornaré a fer!
EliminaPetons i bona setmana,
Olga
Apaaa.... entre coques de llardons i botifarres, ens esperen uns dies de bons dinars! M'agrada aquesta interpretació de la tradició amb aquesta salseta de botifarra... tot un pecat, per cert. Però ara rai, que és carnaval! Petons.
ResponEliminaAquest és bo per pecar!!! JJajajajjaaj!!
EliminaPetonets i bona setmana,
Olga
Deu n'hi do Olga... aquesta salsa ha de ser boníssima...ideal per a guardar la línia heheheh però la CORBA ;-D
ResponEliminaPtnts
Glòria
Sí, Glòria!!! És una salseta....deliciosa!
EliminaPetonets,
Olga
Una salsa estupenda y he tomado nota de lo de la sal...yo siempre la añado al principio. Si es que siempre se aprenden cosa nuevas.
ResponEliminaUn beso guapa
Pilar, yo también lo hacía....hasta que compré el libro de Antonella Speranza.
EliminaBesos,
Olga