MOUSSE DE PEBROT I ANXOVES @DelBlocalPlat

Aquest mes de febrer anem de visita al bloc LA CUINA DE LA ISABEL de mans DEL BLOC AL PLAT. Ho he tingut difícil per triar.....quin munt de receptes i quina varietat!!! 
Vaig anar revisant etiquetes i quan vaig arribar a la de "pastissos salats" em vaig aturar. Aquesta! Dissabte venien uns amics a sopar i em venia de gust per un pastís salat! 
Vaig triar aquest pastís de mousse de pebrot. La Isabel ens explica la recepta i ens dóna idees de com fer alguna combinació diferent. I així ho he fet jo! Als pebrots he afegit anxoves, que ens agraden molt. 
He aprofitat la convocatòria del repte per estrenar un motlle que feia anys que el tenia i encara no havia trobat el moment per estrenar-lo. 
 

Vinga, us explico! 

INGREDIENTS:
  • 1 pot de pebrots del piquillo (uns 10 pebrots)
  • 10 anxoves
  • 3 ous L
  • 1 llesca de pa de motlle
  • 150ml de llet
  • 60 ml de nata líquida de cuinar
  • sal
  • pebre mòlt i nou moscada (al vostre gust)
PREPARACIÓ: 

  • Escalfem el forn a 180º.
  • Posem dins el got de la batedora els pebrots i les anxoves. Ho triturem ben triturat. 
  • Afegim els ous, la llet, la nata, la sal, el pebre i la nou moscada i ho tornem a triturar. 
  • Aboquem la barreja al motlle de silicona que tenim preparat. 
  • Ho fem coure al bany maria durant uns 50 minuts o fins que punxem el pastís i l'escuradents surt net. Aquest pas la Isabel el fa al microones; jo he optat pel bany maria perquè ja tenia calent el forn (havia fet flams d'ou). 
  • Ho deixem refredar i ho reservem a la nevera fins l'hora de sopar. 
  • Desemmotllem damunt d'un plat o safata ben bonica. 
Heu vist? Fàcil i molt bo! Un entrant diferent per un sopar informal amb amics o família. Us animo a que el prepareu a casa vostra!