Aquestes postres van formar part dels nostres àpats de Nadal, concretament del dinar de Reis. Ens van agradar molt! És una varietat de pastís de xocolates però amb només dues varietats de xocolata.
La recepta és del llibre CHOCOLATE II de Thermomix. Tenim un munt de receptes pendents de fer! M'agrada molt aquest llibre!
La xocolata blanca ens agrada però no "bojament". Vaig pensar en afegir-hi una mica de licor d'arròs Segadors del Delta i, la veritat, va quedar molt bo.
El toc de l'avellana....impressionant! Què us puc dir del meu fruit sec preferit?
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 150g de xocolata blanca trossejada
- 60g de sucre
- 500g de nata líquida
- 500g de llet
- 50g de licor d'arròs Segadors del Delta
- 2 sobre de Cuajada Royal
- 150g de xocolata fondant
- 50g d'avellanes torrades i trossejades
- Caramel líquid o xarop de xocolata per decorar
PREPARACIÓ:
- Posem la xocolata blanca dins el got sec i ratlleu-la 10 segons/Vel. progressiva 5-10
- Afegim 30g de sucre, 250g de nata, 250g de llet, el licor d'arròs i 1 sobre de Cuajada Royal. Programem 7 mins /90º/Vel. 4.
- Aboquem la barreja en un motlle (rectangular, de silicona o metàl·lic) folrat amb film transparent. Reservem al frigorífic.
- No netegem el got. Posem la xocolata fondant i la ratllem 10segons /Vel. progressiva 5-10.
- Incorporem la resta del sucre, llet, nata i l'altre sobre de Cuajada Royal. Programem 7minuts/90º/Vel.4
- Traiem del frigorífic el motlle i amb una forquilla ratllem la capa de xocolata blanca (la capa de xocolata fondant s'enganxarà millor i no es separarà).
- Aboquem la barreja de xocolata fondant. Hem de tenir la precaució de fer-ho a poc, amb una cullerada girada del revés (frenarà la caiguda ràpida de la xocolata). Reservem al frigorífic durant 2-3 hores).
- Desemmotllem, empolvorem amb les avellanes i decorem amb el caramel líquid o el xarop de la xocolata.
Tenim a prop el cap de setmana i si teniu un sopar amb amics o dinar familiar....prepareu-lo! Us asseguro que no us penedireu d'haver-ho fet!
Quina passada de postres!!!!
ResponEliminaHe de ser boníssim!!!
M'estàs fent fer una llista llarguíssima de receptes pendents Olga!!!!
Ptnts
Glòria
OOoooiiiixxxx....un plaer que la meva padrina bloguera em digui això!!!
EliminaPetonets,
Olga
Noia...quina cosa més bona...i el toc de licor d'arròs, com sempre, les ha de fer insuperables! Petonarros!
ResponEliminasí, el licor d'arròs dóna un toc molt bo a les postres!
EliminaPetonets, Mònica!
Olga
El chocolate blanco tampoco es el que más me gusta pero con ese picado de avellanas que le has puesto tiene una pinta estupenda.
ResponEliminaSin duda un postre para celebrar.
Feliz finde Olga.
Sí, Pilar....¡para ocasiones especiales! Es potente.....jejejejej
EliminaBesos,
Olga
Aquesta recepta sona fantàstica de començament a final!!! 2 xocolates, avellanes i LICOR d'arròs... no sabria per on començar! Combinació insuperable!
ResponEliminaUna abraçada bonica!
Moltes gràcies, Dolors! Si agafes una mica de tot amb la cullera....deliciós!
EliminaPetonets,
Olga