Top blocs de receptes

diumenge, 28 de febrer de 2016

ROSQUILLES DE LES DONES MERAVELLES DE BENIFALLET

 
A finals de l'any 2014 l'Institut Català de la Dona i la Diputació de Tarragona van editar el llibre LA CUINA DE LES DONES EBRENQUES. La publicació és el  producte final d'una sèrie de programes de televisió de CANAL 21 en els que eren protagonistes les associacions de dones de tos els municipis de les Terres de l'Ebre.  En tots aquests programes donaven a conèixer totes les activitats que realitzen les Associacions de Dones i els seus coneixements gastronòmics. 
El llibre no està a la venda però va arribar a les meves mans com un regal "caigut del cel". És un tresor gastronòmic ebrenc de primera! 
La recepta que he triat per avui és la de les rosquilles de l'Associació de Dones Meravelles de Benifallet (Baix Ebre). És la seva recepta estrella! Si veniu a Benifallet a la fira  Firebre (mes de maig) podreu gaudir d'elles! 
L'Associació de Dones de Benifallet és una de les tantes associacions de dones que dinamitzen l'activitat al seu poble. Organitzen multitud d'activitats....sense elles hauria festes que no es durien a terme! 
Vinga...anem a per la recepta! Us l'explico de manera tradicional i l'adaptació a la Thermomix. 

INGREDIENTS (40 unitats, aprox): 
  • 125g d'ous 
  • 125g d'oli
  • 125 ml de llet
  • 125 g de sucre
  • 125 ml d'anís 
  • 1/2 sobre llevat Royal
  • 1/2 sobre de gaseoses
  • 750g aprox. de farina
  • Oli per fregir 
PREPARACIÓ TRADICIONAL:
  1. En un bol barregem els ous, l'oli, la llet, l'anís, el sucre. 
  2. A continuació incorporem el Royal i la 1/2 paperina de gasosa. 
  3. Finalment, afegim la farina. 
  4. Una vegada tenim la massa feta fem la forma de rosquilla.
  5.  Les fregim en oli ben calent. 
  6. Tot seguit les ensucrem. 
PREPARACIÓ EN THERMOMIX:
  1. Polvoritzem el sucre 30segons/Vel. 5-10. Repetim aquest pas. 
  2. Incorporar ous, oli, anís i barrejar 10 segons/Vel. 6
  3. Afegir la meitat de la farina, el llevat i la gasosa.  Barrejar 8segons/Vel.6
  4. Afegir la resta de la farina i barrejar 15 segons/Vel.6
  5. Amassar 15 segons/Vel. Espiga. 
  6. Una vegada tenim la massa feta fem la forma de rosquilla.                                         
  7.  Les fregim en oli ben calent.        
  8. Tot seguit les ensucrem. 
No us puc dir quants dies es conserven en perfecte estat perquè....van volar! Això sí...quan es van refredar vaig congelar-ne unes quantes. Van quedar de primera!





17 comentaris:

  1. Bon dia Olga! Aquestes rosquilles han de ser molt bones!! I la recepta sembla fàcil de recordar: 125!! 😀 I quina sort que un llibre com aquest, que no està a la venta, arribi a tu!! Gràcies per compartir la recepta!!
    Una abraçada i bona setmana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És una passada de llibre!!! És un tresor!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  2. Oh quina bona pinta que fan, semblen els bunyols de l'Empordà

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí...ja he vist que són semblants! Són molt bons!!!
      Petonets i gràcies per la visita!
      Olga

      Elimina
  3. Que bones 0lga!!!!
    Les congelades són pel dia que jo vindré a berenar????? Heheh
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les congelades ja han desaparegut! Pel dia que vinguis....una altra tanda!!
      Petonets,Glòria!
      Olga

      Elimina
  4. ES veuen delicioses i tendres. En sabeu tant d´aquestes llepòlies a les terres del sud que feu enveja!.

    ResponElimina
  5. M'has fet tornar temps enrere... quan del cole a casa olorava a rosquilles... i a la taula de la cuina una bona plata de rosquilles per berenar... així estic jo... je, je! m'emporto la recepta!petó

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'alegro molt de que t'hagin portat bons records!!!
      Petonets, Teresa!
      Olga

      Elimina
  6. Mmmmm aquest tipus de rosquilles, amb el seu anís, el seu bon oli i ben arrebossades en sucre, són la meva perdició!! Com les de la iaia, than quedat molt bé Olga :)
    Un petó!!

    ResponElimina
  7. mmm... quina pinta!!! I recepta 100% de temporada! El truc de congelar-les és fantàstic, jo també ho faig amb els bunyols de vent i queden molt bé ;)

    ResponElimina
  8. Ja m'ho crec que aquest llibre és un tresor! i amb aquesta recepta ens n'ensenyes la primera mostra, aquests rosquilles han d'estar per començar i no parar. Un petó!

    ResponElimina
  9. Que delicia, en casa nos gustan mucho.Bsss y buenas noches.

    ResponElimina
  10. Hola Olga! Jo les e fet aquesta tarde amb els nens, l'unic que les e enfornat, no tolerem be els fregits, però an sortit molt bones! Gràcies per compartir aquestos tressorssss!!

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!