Top blocs de receptes

dimecres, 30 de març de 2016

LLONGANISSA AMB SALSA DE MOSCATELL, PRUNES I MAÇANA

 
Fa unes setmanes publicava una recepta de llonganissa de maçana per al RECETARIO MAÑOSO i avui ho faig de llonganissa amb maçana, prunes i moscatell. Una recepta m'ha portat l'altra. Després de comprovar que la llonganissa i la maçana combinen d'allò més bé m'he animat a publicar una recepta amb una de les llonganisses que més ens agrada, la de la Carnisseria Nogales de Móra d'Ebre. Els ingredients són semblants a una de les receptes que fa la meva mare que més m'agrada: el pollastre amb ceba, maçana, prunes i pinyons. 
La recepta d'avui té una miqueta de cadascuna de les receptes. Us ho explico!

INGREDIENTS:

  • 1/2 de llonganissa tallada a trossets d'uns 10-15cm
  • 1 ceba mitjana
  • 2 maçanes 
  • 8 prunes (quantitat al vostre gust)
  • 1/2 got (d'aigua) de vi moscatell
  • Oli d'oliva VE
PREPARACIÓ: 
  1. Trossegem la ceba (a tires o a daus petits, al gust de cadascú) i la maçana. 
  2. En una paella posem a escalfar un bon raig d'oli d'oliva. Daurem la llonganissa i la retirem. 
  3. Sofregim la ceba i la maçana uns cinc minuts. Incorporem la llonganissa i fem que torni a agafar temperatura, a foc fort.
  4. A continuació afegim el moscatell i les prunes. Baixem el foc i ho fem coure, que faci xup-xup. Anem controlant la cocció però amb uns 30-40 minuts serà suficient. 
I llestos! Un plat festiu amb un producte a l'abast de tothom. Aquesta recepta s'ha quedat per sempre a la cuina de casa nostra. A veure si us agrada a vosaltres! 

 


17 comentaris:

  1. Mira, com que jo no tinc a l'abast la llonganissa de poma faré el tast amb la meva de La Cerdanya amb aquesta salseta...té una pinta boníssima Olga!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tu de ben segur que la millores!!!
      Petonets i bona setmana, Glòria!
      Olga

      Elimina
    2. Res de millorar...copiar-te la recepta i llestos Olga!!! :-)

      Elimina
  2. Una salsa molt interessant Olga! No m'acabo d'imaginar la combinació de sabors i realment m'agradaria poder fer un tastet perquè em te ben intrigada...
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dolors....prova-la i veuràs!! És molt bona..
      Petonets i bona setmana,
      Olga

      Elimina
  3. La salsa de moscatel ya te dije que me había encantado, claro que esas salchichas de manzana tienen que estar riquísimas!! Cuando vengas a visitarme, no te olvides de traer unas cuantas, el moscatel lo pongo yo...que el de mi pueblo está muy rico.
    Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pilar....lo puedes dar por seguro! Hace mucho tiempo que tengo ganas de conocerte!
      Besos y buena semana,
      Olga

      Elimina
  4. Esta longaniza con esta salsita dulce debe de ser celestial.
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Què t'he de dir, Miquel.....per mi, és boníssima!
      Petonets i bona setmana,
      Olga

      Elimina
  5. Jo fare aquesta recepta amb llonganissa del Pallars que m portat el meu fill
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja em diràs si t'agrada! Desitjo que sí!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  6. Que le gustan a mi hijo, yo le pongo dos huevos fritos jijiji no nos falte de naaaa.Bsss

    ResponElimina
  7. mmmm doncs aquesta salseta a d'estar de vici Olga, i amb un bon pa de pagès ja una passada! Besets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Glòria!! A sucar pa s'ha dit!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  8. La salseta d'aquesta llonganissa deu necessitar de dues o tres barres de pa per ser assaborida com cal...quin tip de sucar que es farien a casa!!! Petonarros!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un dels millors plaers! Sucar pa a la salseta!
      Petonets, Mònica!
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!