Fa unes setmanes publicava una recepta de llonganissa de maçana per al RECETARIO MAÑOSO i avui ho faig de llonganissa amb maçana, prunes i moscatell. Una recepta m'ha portat l'altra. Després de comprovar que la llonganissa i la maçana combinen d'allò més bé m'he animat a publicar una recepta amb una de les llonganisses que més ens agrada, la de la Carnisseria Nogales de Móra d'Ebre. Els ingredients són semblants a una de les receptes que fa la meva mare que més m'agrada: el pollastre amb ceba, maçana, prunes i pinyons.
La recepta d'avui té una miqueta de cadascuna de les receptes. Us ho explico!
INGREDIENTS:
La recepta d'avui té una miqueta de cadascuna de les receptes. Us ho explico!
INGREDIENTS:
- 1/2 de llonganissa tallada a trossets d'uns 10-15cm
- 1 ceba mitjana
- 2 maçanes
- 8 prunes (quantitat al vostre gust)
- 1/2 got (d'aigua) de vi moscatell
- Oli d'oliva VE
PREPARACIÓ:
- Trossegem la ceba (a tires o a daus petits, al gust de cadascú) i la maçana.
- En una paella posem a escalfar un bon raig d'oli d'oliva. Daurem la llonganissa i la retirem.
- Sofregim la ceba i la maçana uns cinc minuts. Incorporem la llonganissa i fem que torni a agafar temperatura, a foc fort.
- A continuació afegim el moscatell i les prunes. Baixem el foc i ho fem coure, que faci xup-xup. Anem controlant la cocció però amb uns 30-40 minuts serà suficient.
I llestos! Un plat festiu amb un producte a l'abast de tothom. Aquesta recepta s'ha quedat per sempre a la cuina de casa nostra. A veure si us agrada a vosaltres!