Fa unes setmanes publicava una recepta de llonganissa de maçana per al RECETARIO MAÑOSO i avui ho faig de llonganissa amb maçana, prunes i moscatell. Una recepta m'ha portat l'altra. Després de comprovar que la llonganissa i la maçana combinen d'allò més bé m'he animat a publicar una recepta amb una de les llonganisses que més ens agrada, la de la Carnisseria Nogales de Móra d'Ebre. Els ingredients són semblants a una de les receptes que fa la meva mare que més m'agrada: el pollastre amb ceba, maçana, prunes i pinyons.
La recepta d'avui té una miqueta de cadascuna de les receptes. Us ho explico!
INGREDIENTS:
La recepta d'avui té una miqueta de cadascuna de les receptes. Us ho explico!
INGREDIENTS:
- 1/2 de llonganissa tallada a trossets d'uns 10-15cm
- 1 ceba mitjana
- 2 maçanes
- 8 prunes (quantitat al vostre gust)
- 1/2 got (d'aigua) de vi moscatell
- Oli d'oliva VE
PREPARACIÓ:
- Trossegem la ceba (a tires o a daus petits, al gust de cadascú) i la maçana.
- En una paella posem a escalfar un bon raig d'oli d'oliva. Daurem la llonganissa i la retirem.
- Sofregim la ceba i la maçana uns cinc minuts. Incorporem la llonganissa i fem que torni a agafar temperatura, a foc fort.
- A continuació afegim el moscatell i les prunes. Baixem el foc i ho fem coure, que faci xup-xup. Anem controlant la cocció però amb uns 30-40 minuts serà suficient.
I llestos! Un plat festiu amb un producte a l'abast de tothom. Aquesta recepta s'ha quedat per sempre a la cuina de casa nostra. A veure si us agrada a vosaltres!
Mira, com que jo no tinc a l'abast la llonganissa de poma faré el tast amb la meva de La Cerdanya amb aquesta salseta...té una pinta boníssima Olga!
ResponEliminaPtnts
Glòria
Tu de ben segur que la millores!!!
EliminaPetonets i bona setmana, Glòria!
Olga
Res de millorar...copiar-te la recepta i llestos Olga!!! :-)
EliminaUna salsa molt interessant Olga! No m'acabo d'imaginar la combinació de sabors i realment m'agradaria poder fer un tastet perquè em te ben intrigada...
ResponEliminaPetons
Dolors....prova-la i veuràs!! És molt bona..
EliminaPetonets i bona setmana,
Olga
La salsa de moscatel ya te dije que me había encantado, claro que esas salchichas de manzana tienen que estar riquísimas!! Cuando vengas a visitarme, no te olvides de traer unas cuantas, el moscatel lo pongo yo...que el de mi pueblo está muy rico.
ResponEliminaBesos
Pilar....lo puedes dar por seguro! Hace mucho tiempo que tengo ganas de conocerte!
EliminaBesos y buena semana,
Olga
Esta longaniza con esta salsita dulce debe de ser celestial.
ResponEliminaBon cap de setmana
Què t'he de dir, Miquel.....per mi, és boníssima!
EliminaPetonets i bona setmana,
Olga
Jo fare aquesta recepta amb llonganissa del Pallars que m portat el meu fill
ResponEliminaBon cap de setmana
Ja em diràs si t'agrada! Desitjo que sí!!
EliminaPetonets,
Olga
Que le gustan a mi hijo, yo le pongo dos huevos fritos jijiji no nos falte de naaaa.Bsss
ResponEliminaA tope!!!
EliminaBesos,
Olga
mmmm doncs aquesta salseta a d'estar de vici Olga, i amb un bon pa de pagès ja una passada! Besets
ResponEliminaSí, Glòria!! A sucar pa s'ha dit!!
EliminaPetonets,
Olga
La salseta d'aquesta llonganissa deu necessitar de dues o tres barres de pa per ser assaborida com cal...quin tip de sucar que es farien a casa!!! Petonarros!
ResponEliminaUn dels millors plaers! Sucar pa a la salseta!
EliminaPetonets, Mònica!
Olga