Els dies de Setmana Santa els vam passar a Benifallet. Vam compartir moltes hores de conversa, de records i de vivències familiars amb la meva sogra i la seva germana, la Juanita i la Rosita de casa Quarteró. I...com no, també vam tenir temps per les vivències gastronòmiques.
Vaig cuinar poc, la veritat. Elles ho van fer quasi tots els dies i, com moltes vegades faig, vaig demanar que m'expliquessin com ho fan, ingredients, consells.....
El divendres Sant van preparar una delícia, carxofes en pasteta. Feia molt temps que no em menjava!
Són d'aquelles receptes que et porten records familiars, que tenen sabor a família, a casa, a poble.
I també són d'aquelles receptes que no tenen uns ingredients exactes, tot el contrari, són d'aquelles de "quan tu vegis, una mica, un raig, farina la que tu vegis".
Us explico el que elles em van dir....
INGREDIENTS:
- 3 Carxofes
- Una mica menys de 1/2 got de sifó
- 1 cdta de cafè de Royal
- 2 gotes d'oli (opcional)
- Farina (la que entri)
PREPARACIÓ:
- Netegen les carxofes i les bullim una mica, durant uns 10 minuts (que quedin al dente). Quan estiguin fredes, les tallem.
- Preparem la pasteta: en un bol aboquem el sifó, les gotes d'oli (opcional), el Royal i la farina. No ha de quedar molt espessa. La densitat ha de ser la suficient per a que s'enganxi bé a la carxofa.
- En una paella posem a escalfar oli d'oliva.
- Passem les carxofes per la pasteta i les anem fregint. Les deixem reposar una mica en un plat amb paper de cuina , així eliminarem l'excés d'oli.
- Si us sobra pasteta podeu fer crespells. No la llenceu!
I...ja està! Així de fàcil! Ja podeu gaudir d'unes delicioses carxofes que ens poden servir d'aperitiu o d'acompanyament. Això sí...un consell....mengeu-les amb moderació!
😂 Olga m'agraden aquestes receptes "d'una mica d'això i una mica d'allò" 😊 Avui ens encaparrem amb els números però les senyores de les cases sempre han cuinat i sense matemàtiques!!!
ResponEliminaUnes carxofes fantàstiques!!
Petons i bona setmana.
Les nostres cuineres expertes no necessiten quantitats exactes! Ho tenen tot per la mà!!
EliminaPetons i molt bona setmana! Gràcies per la teva visita!
Olga
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaQuanta raó!:gust a"CASA";les feia la meva mare. Ara provaré de fer-ho jo=)MªAssumpció
ResponEliminaAssumpció....segur que les fas boníssimes! Ara...s'han de fer poquetes, que són tremendes!
EliminaPetonets,
Olga
Fàcil i amb una pinta boníssima.
ResponEliminaCal aprofitar la recepta ara que encara és temps de carxofes
A gaudir d'unes bones carxofes!!!
EliminaOlga
Aquestes receptes no es poden perdre!!! Són patrimoni culinari mundial!!! Petonarros!
ResponEliminaÉs així, Mónica!! I ho hem de fer nosaltres! Les hem de conservar i fer que perdurin en el temps!
EliminaPetonets,
Olga
Ara que llegeixo la recepta no són com les de la meva mare. Tot i que l'aspecte si que ho és, hauré de fer-les! Per tastar-les! Les carxofes m'encanten em qualsevol format!!
ResponEliminaPtnts
Fes-les, Marta! Ja veuràs que bones!!
EliminaPetonets i...bona setmana!
Olga
Aquestes receptes de sempre de les padrines són bones bones! i el nom m'ha encantat, això de la "pasteta" fa venir gana! un petó ;)
ResponEliminaÉs un nom molt de Benifallet!!!
EliminaPetonets, Eva!
Olga
Bona pensada, segur que són bones, bones! I sucadetes amb una mica d'allioli...? Ja me les imagino, hi hi hi. Petons, guapa.
ResponEliminaMarina...quina bona pensada!
EliminaPetonets,
Olga
La meva àvia tb arrebossava les verdures amb sifó...les faré, a veure si són iguals.
ResponEliminaQue bé recuperar receptes de sempre 0lga!
Ptnts
Glòria
M'agrada molt recuperar les receptes de sempre! Cada vegada més!
EliminaPetonets,Glòria!
Olga
.aixi les prepara la meva marem
ResponEliminam'encanten.