El gran descobriment de l'any. Sí, penso que serà així. Potser pensareu que és massa aviat per dir-ho (queda més de mig any per endavant!) però estic convençuda de que l'encertaré.
De què parlo? De la botifarra dolça de Girona! On la vaig conèixer? A la trobada bloguera de Girona, del passat dia 9 d'abril. Qui me la va presentar? El gremi de carnissers de Girona a través de la meva estimada amiga bloguera Mònica Tarradellas.
De les dues classes de botifarra dolça la primera que he cuinat ha estat la fresca. Les Dulses en conserva descansa al meu rebost, esperant el dia que la tregui per poder gaudir d'una delicatessen.
He preparat unes crestes amb espinacs (frescos! De l'hort a la cassola en qüestió de minuts!) molt senzilles. Us les mostro!
INGREDIENTS:
- 1 paquet de massa de crestes
- Espinacs frescos bullits
- Botifarra dolça
- 1 ou batut (per pintar)
- 1 raig d'oli d'oliva VE
PREPARACIÓ:
- Escalfem una paella amb unes gotetes d'oli d'OVE
- Desfem la botifarra i la sofregim uns minutets, abans de que se'ns caramel·litzi el sucre.
- Incorporem els espinacs i afegim una mica més d'oli. Sofregim uns minuts. Retirem i deixem que es refredi.
- Escalfem el forn a 200º.
- Dispositem una cullerada d'espinacs i botifarra a la massa de la cresta i la tanquem. Segellem amb una forquilla.
- Pintem amb ou batut les crestes (si voleu, podeu empolvorar-les amb flor de sal) i les enfornem durant uns 15 minuts, o fins que estiguin daurades.
Què us han semblat? Penseu que us agradarien? Jo estic convençuda de que sí!
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaSi que m'agraden, si...i mooooolt.
ResponEliminaHem de trobar qui ens baixi llangonissa dolça...perquè té moltes possibilitats, no et sembla Olga?
Ptnts
Glòria
Mooooooltes, Glòria!
EliminaPetonets,
Olga
Una suggerència fantàstica! M'agradarien moltíssssssim!:=)Mª Assumpció
ResponEliminaQuan tinguis oportunitat.....tasta-les!
EliminaPetons, Assumpció!
Olga
Molt bona opció. Jo, ja o he dit. Impossible fer res amb ella. Feia tant temps que no la mengaba que no vaig poger deijar de fer-la com sempre i la vaig disfrutar.... Com la vaig disfrutar!!!😋😋😋😋😋
ResponEliminaPetons
Encara et queden les Dulses! Segur que ens faràs xalar molt!
EliminaPetonets,
Olga
Que bones, mira que n’he fet de molts productes i ben diferents, però mai d’espinacs, les provaré molt aviat.Desprès que anem a Olot per comprar llangonissa dolça.
ResponEliminaPetons
Ja em diràs si t'agrada!
Eliminapetons,
Olga
Com vols que no agradin...quin goig..i ja m'imagino el gust!!! Mil gràcies per venir, la companyia i per compartir la recepta de la nostra estimada botifarra dolça! Petonarros!
ResponEliminaAaaaiiixxx...no sé! Amb un producte nou no saps mai si l'encertes! M'ha agrada molt, però que molt!
EliminaPetons,Mònica!
Olga
Ohhhhhh que bones han de ser aquestes crestes!!! Mai havia vist tanta botifarra dolça com al llarg dels darrers dies :) M'esteu fent venir ganes d'arreplegar la recepta de la mare i fer-ne!! Que bones!!
ResponEliminaPetons
Fes-ho, Dolors! Fes la recepta de la teva mare! Segur que no et penedeixes!
EliminaPetonets,
Olga
Molt bona proposta, la dolça combinada amb els espinacs!! ja veig que jo tb necessitaré que me'n baixin ;). Un petó!
ResponEliminaPodem fer la comanda conjunta, Eva!
EliminaPetonets,
Olga
Una propuesta que seguro me gusta.
ResponEliminaPeto
De ben segur que sí, Miquel!
EliminaPetonets,
Olga
Es una combinaciò que sens dubte està deliciosa.
ResponEliminaLolin, t'asseguro que sí!T'ho prometo!
EliminaPetonets,
Olga
M'agrada molt! les faré!!petons
ResponEliminaJa m'explicaràs si t'agraden!
EliminaPetons,
Olga
Completament d'acord amb tu Olga, la botifarra dolça de Girona és exquisida, ja ho veus, no deixa indiferent a ningú que la tasta :) Fa molt que no la menjo i me la presentes en aquestes tan bones i tan fàcils de fer... Quina temptació!! He de fer una excursió a Girona ben aviat! jeje
ResponEliminaUn petó!
Mmmm Olga, quines crestes! És tant versàtil aquesta botifarra Dolça!! Qui ens la baixarà??? Ptnts
ResponEliminaMmmm Olga, quines crestes! És tant versàtil aquesta botifarra Dolça!! Qui ens la baixarà??? Ptnts
ResponEliminaPrimer de tot, dir-te que m'agrada molt la nova imatge del teu blog. És fantàstica!!!
ResponEliminaEn segon lloc, dir-te que aquestes crestes tenen un pinta boníssima!!! La propera vegada que compri botifarra dolça, les faré.
En tercer i últim lloc, desitjar-te molta sort i que comparteixis com fins ara totes les teves receptes, que són d'una gran ajuda per a tots i totes nosaltres.
Ptnts Olga!!!
Jo també crec que és un descobriment fantàstic, la botifarra dolça. No m'ho hagués pensat que m'arribaria a agradar tant. Ara quan anem a Girona, haurem de fer provisió de botifarres dolces...Per cert, m'agrada molt en canvi d'imatge del blog. Un petonet!
ResponEliminaAixò ha d'estar de mort!! Em sap tan greu no haver pogut venir a la trobada :(
ResponEliminaMarta