EMULSIÓ DE PATATA AMB POP @Thermomix

Com ja sabeu els sopars de "picoteo" amb amics ens agraden molt! 
M'agrada provar pintxos, torrades, gotets....diferents. L'última vegada ho vaig tenir fàcil! Estrenava el llibre DE TAPAS de Thermomix. Quin munt d'idees! De tot! 
I tan ben presentat que t'agafen ganes de fer totes les receptes! 
Bé, de fet, això em passa amb tots els llibres de cuina que tinc! M'agrada passar estones mirant-los i  fullejant-los. 
La recepta d'avui és un gotet de patata i pop. Vinga, us explico!

INGREDIENTS:
  • 1,5l d'aigua
  • 1 fulla de llorer
  • 1 i 1/2 culleradetes de sal
  • 500g de patates trossejades
  • 350g-400g de pop cuit (jo el vaig comprar) 
  • 200g de nata de cuinar 
  • 30g d'oli d'OVE
  • 1 polsim de pebre mòlt
  • Per l'oli de pebre roig: 80g d'oli OVE, 1 cullerada de pebre roig de La Vera, 1/2 cdta de pebre roig picant, 1 polsim de sal. 
  • Per decorar (opcional): sal Maldon, flor de sal,....
PREPARACIÓ DE L'EMULSIÓ DE PATATA: 
  1. Poseu l'aigua al got i la fulla de llorer. Ho feu coure 15min/100º/Vel1.
  2. Afegiu 1 cdta de sal a l'aigua. Poseu les patates al cistell i el pop al recipient varoma. Tapeu i programeu 20m/Varoma/Vel1. Retireu el varoma i reserveu. Retireu el cistell i buideu el got. 
  3. Poseu dins el got la patata cuita, 1/2 cdta de sal, la nata, l'oli i el pebre. Programeu 3 minuts/70º/Vel4. Aboqueu l'emulsió de patata dins una màniga pastissera. Renteu el got. 
PREPARACIÓ DE L'OLI DE PEBRE ROIG: 
  1. Poseu l'oli dins el got i escalfeu 1min/100º/Vel1.
  2. Afegiu el pebre roig dolç, el pebre roig picant i la sal. Barregeu 10 segons / Vel.3
Repartiu l'emulsió de patata en gots petits. Damunt de l'emulsió col·loqueu un trosset de pop i regueu amb l'oli de pebre roig. 
Si us agrada, empolvoreu els gots amb flor de sal. 






Comentaris

  1. Mmmm......Cap paraula!:)=MªAssumpció

    ResponElimina
  2. Quins gotets més bons!!!!! M'agraden els teus sopars amb amics Olga ;-)
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  3. Doncs una tapa ben xula, sí senyora!! :) El pop, si està ben cuit, és sensacional i amb el gustet subtil de la patata i l'oli de pebre vermell... Ummmm! I servits amb aquests gotets, que són una monada, segur que no en va sobrar gens, oi?
    Petons guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tots van desaparèixer, Dolors! Més hagués tingut preparats!
      Petonets i moltes gràcies per la visita!
      Olga

      Elimina
  4. Mare meva, Olga!!! Em deixes parada amb aquesta tapa de pop. Ha de ser boníssima!!!
    Jo tinc un problema, m'han regalat la Cuisine Companion de Moulinex i no sé com aplicar les receptes de la Thermomix. Porta un llibre de receptas molt bones, però és clar, diferents a les de la Thermomix.
    M'hauré d'estudiar bé l'aparell i aplicar aquesta recepta. Ja et diré!! Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Montse, poc a poc l'aniràs dominant i ja veuràs quin munt de plats prepararàs!!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  5. Buenoooo y luego me dices a mi!! tu tapa, sencilla pero gourmet total, me ha encantado Olga, la pondré en práctica.
    Pasa un buen finde. Besicos

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!