Després de gaudir de l'èxit de les meves primeres faves estofades em vaig animar a fer-ne una altra vegada. Això sí...vaig canviar radicalment els ingredients, vaig passar de la carn al peix. Aquesta vegada les vaig cuinar en cassola de terra.
La tria dels ingredients no va ser premeditada, va ser improvisació total. Estic fent "neteja" de congelador; em quedava un tupper amb calamars i mitja bossa de gambes pelades. Ingredients triats! La resta....us ho explico ara mateix!
INGREDIENTS (4 persones):
- 250g calamars tallats a rodanxes
- 150g gambes pelades
- 400g de faves
- 1 ceba petita
- 3 grans d'all
- 4 cullerades de tomàquet en conserva casolà (trossejat)
- 1 fulla de llorer
- Un bon raig de vermut Martini Bianco
- Sal, pebre
- Oli d'Oliva VE
- 1/2 got d'aigua
PREPARACIÓ:
- Desgranem les faves i les posem en aigua.
- Posem l'oli a escalfar, amb els alls.
- Sofregim els calamars, a foc fort.
- Incorporem la ceba, el tomàquet trossejat i la fulla de llorer. Salem. Ho sofregim durant uns minuts a foc fort i després el baixem al mínim.
- Quan el sofregit està enllestit aboquem les faves i ho remenem molt bé. Empolvorem amb pebre mòlt.
- Aboquem l'aigua i un raig ben generós de vermut blanc. Ho mantenim uns minuts a foc fort i després ho fem coure a foc lent fent xup-xup fins que les faves estan cuites. Uns deu minuts abans de finalitzar la cocció incorporem les gambes.
Vam gaudir per segona vegada d'un plat de faves...deliciós! Potser queda molt malament que ho digui jo, però....
Vermut Martini?????OMG 😱😱😱😱 heheh
ResponEliminaM'encanten les receptes de neteja de nevera o congelador, surten autèntiques meravelles
Ptnts
Glòria
El Martini Bianco el vaig comprar per fer una recepta de la Ruscalleda (peix al forn) i des de llavors m'agrada utilitzar-lo en les receptes de peix. Suposo que els de Reus em podreu perdonar, oi?
EliminaPetonets i bona setmana, Glòria!
Olga
ResponEliminaOlga; El vermuth, el fem per entrar en gana... veient aquestes faves tant ben presentades i amb ingredients de luxe -gambes i calamars- el plaer està servit¡¡
Salutacionns Olga¡¡ :O)
Fa pocs díes, també vaig fer unes faves acompanyades amb vermuth, aquí et deixo l'enllaç per si vols donar-l'hi un cop d'ull. Moltes gràcies Olga.
http://menjadebacalla.blogspot.com/2016/04/faves-al-gust-del-vermuth.html
Moltes gràcies per l'enllaç, Josep!
EliminaEl vermut dóna un toc especial.....
Petons,
Olga
Que bo!
ResponEliminapetons
Molt bones, Montse!!!
EliminaPetonets,
Olga
Qué bones! Les faves m'agraden molt i així no les ha provat mai!! Besots!!
ResponEliminaSincerament...les he descobert fa ben poc i m'he enamorat d'elles!
EliminaPetons,
Olga
Aquesta neteja de congelador t'està donant uns plats boníssims, eh?? jo també estic "en ello", però gairebé només em surten bosses de mongeta verda ;). Petonets!
ResponEliminaEva....amb la mongeta tendra també pots fer bons plats!!!
EliminaPetonets,
Olga
Un propuesta bien diferente y atractiva que gusta y mas con el aromático vermut.
ResponEliminaPeto
Gràcies, Miquel!! El toc del vermut m'agrada molt!
EliminaPetonets,
Olga
Un plat pet llepar-sen els dits.
ResponEliminaSí, Lolines!! Molt bo!!
EliminaPetons,
Olga
siusplau, no acabo d'entendre, dius que p osem les faves en aigua, vol dir en remull? vols dir que han de bullir? quanta estona?. Gràcies
ResponEliminaque bones ja les fare gracies Olga...
Elimina