Quan les meves amigues Glòria de NO TOT SÓN POSTRES A LA CUINA i Marta de PA DE NOUS em van convidar a participar al seu petit repte no m'ho vaig pensar dues vegades! Estic encantada de poder ser-hi!
Què havia de fer? Publicar una recepta amb lemon curd.
Elles tenen la sort de poder assistir a xerrades molt interessants de cuina, a fer cursos de pa a fons emblemàtics de Reus, a demostracions culinàries de botigues especialitzades en cuina......i, la veritat, em fan una mica d'envegeta. Però que hi farem! Tot no pot ser!
No és la primera vegada que faig lemon curd; l'any passat vaig preparar-lo per primera vegada i, la veritat, em va agradar moltíssim. Per fer-lo segueixo la recepta de VELOCIDAD CUCHARA, ja que el faig amb la Thermomix. En un tres i no res està fet!
Vaig buscar i remenar per la xarxa buscant idees i vaig trobar una que em va agradar molt: magdalenes de llimona de l'Alma Obregón. Les vaig adaptar al meu gust: vaig fer minimagdalenes, vaig canviar la canyella per l'speculoos (agrada molt a les meves amigues ganxetes!), afegir sucre vainillat i les vaig farcir de lemon curd. Per fi vaig poder estrenar la meva xeringa de rebosteria! Fa uns dos anys que la tinc i encara no l'havia estrenat.
Vinga, us explico!
- 2 ous L
- 140g de sucre
- 40g de sucre vainillat
- 180ml d'oli d'oliva VE
- 210g de farina de rebosteria
- 1/2 culleradeta d'speculoos
- 1 cdta i 1/2 d'impulsor Royal
- Ratlladura d'1 llimona
- 1 polsim de sal
- Sucre per empolvorar-les abans d'enfornar
- Lemon curd (enllaçada més amunt)
PREPARACIÓ:
- Escalfem el forn a 250º
- Tamisem la farina i el Royal. Incorporem l'speculoos i la sal. Reservem.
- Batem els ous i el sucre a velocitat mitja fins que blanquegen. A continuació, molt poc a poc, incorporem la llet, l'oli i la ratlladura de llimona.
- Baixem a velocitat 1 i anem afegint molt a poc la barreja de farina, llevat, sal i speculoos. Ho acabem d'integrar amb una espàtula.
- Deixem reposar la massa a la nevera durant 1 hora aproximadament.
- Traiem la massa de la nevera i la remenem molt enèrgicament amb un batedor de varetes manual (només una volta).
- Omplim les paperines de les magdalenes amb la massa, empolvorem amb sucre i les enfornem durant uns 14 minuts a 210º.
- Les deixem refredar damunt una reixeta.
- Quan s'han refredat del tot les farcim amb lemon curd, amb una xeringa especial per fer-ho.
I...ja està! Tenim unes minimagdelenes amb un doble toc de llimona! Qui s'animarà a preparar-les?
Jo m'animaré segur...que tinc lemoncurd a la nevera!!!! Heheh
ResponEliminaPtnts
Glòria
Em penso que tenim lemon curd per uns quants dolços, oi?
EliminaPetonets i bona setmana,
Olga
Quines magdalenes més eixurides!!! ❤ realment molt provocadores! 1 no, 2 per favor! Ara!!! 😀😀
ResponEliminaPetons
Si pogués....te les enviaria!!! Petonets, Dolors!
EliminaOlga
Babejo amb el puntet de lemon curd. Deuen estar superhumides aquestes magdalenes!
ResponEliminaSí, Cristina!!! Molt!! Estic molt contenta del resultat....
EliminaPetonets i bona setmana,
Olga
Ei, quines mini minimagdalenes! Speculoos i lemon curd? Visca la fusió europea!!han d'estar molt bones!!! Ptnts
ResponEliminaVosaltres en sou una mica culpables del toc d'speculoos! Jo no el coneixia fins que us vaig sentir parlar a vosaltres amb tanta admiració! És com un petit homenatge.....
EliminaPetonets, Marta!
Olga
Uoo Olga, quines magdalenes més cuques i més bones!! Jo no he fet mai lemond curd, però l'he tastat i és boníssim, per menjar-se'l a cullerades :P
ResponEliminaAmb l'speculoos fas el pecat complert, ha de combinar meravellosament amb la llimona... Massa bé, que segur que les magdalenes van desaparèixer de dos en dos jeje Bé, a casa meva pasaria.
Petons maca, i moltes gràcies per la felicitació :)
Me'n posen una safata al davant i no en deixo ni una!!! PEtonarros!
ResponElimina