MUSCLOS MARINATS AMB CREMA DE SAFRÀ @Thermomix


La recepta que us porto avui és del fantàstic llibre de Thermomix "SORPRENDE A TUS INVITADOS". Amb aquesta copa....ho vaig aconseguir! 
Va formar part d'un dinar familiar de fa molt temps. Un dinar d'aquells dels que et poses a la cuina i....gaudeixes! I t'ho passes bé! I et sents feliç! 
Us explico....

INGREDIENTS:
  • 70g de ceba 
  • 20g d'oli OVE (i una mica més)
  • 40g de suc de taronja
  • 50g de brou 
  • Safrà
  • 1 polsim de curry
  • 1 polsim de pebre negre mòlt
  • 1kg de musclos 
  • 40g de nata 
  • 1 cullerada de Maizena
  • 250g de xampinyons tallats en quarts 
  • 1 polsim de sal
  • 1 tomàquet pelat sense llavors i tallat a daus petits
  • Julivert (per decorar, opcional)
PREPARACIÓ: 
  1. Posem dins el got la ceba i l'oli. Piquem 3segons/Vel i sofregim 5min/Varoma/vel.1 
  2. Afegim el suc de taronja, el brou, el safrà, el curry i el pebre. Col·loquem el recipient varoma amb els musclos. Els fem coure al vapor durant 8 minuts/Varoma/Vel.1
  3. Una vegada finalitzat el 1r temps de cocció al vapor, retirem el varoma i amb molta precaució remenem els musclos. Continuem la cocció al vapor 2minuts/Varoma/Vel.1
  4. Retirem el varoma, el destapem i separem els cossos dels musclos. Els reservem.
  5. Incorporem la nata i la Maizena al got. Ho fem coure durant 2minuts/Varoma/Vel.3. 
  6. Mentrestant saltegem els xampinyons amb la sal i un polsim de pebre. 
  7. Repartim la salsa en els recipients que tinguem preparats (gotets, copes, bols....). Posem 3 musclos a cada copa i dos trossets de xampinyons. Repartim el tomàquet i, si volem, ho decorem una mica amb julivert. 
Què us ha semblat? És un entrant molt de festa, oi? 





 






Comentaris

  1. Miraaaaa, recepta de llibre TMX!!!! Que bona😍😍😍😍
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina

  2. Olga; Una copa de campions¡¡
    Salutacions Olga. :O)

    ResponElimina
  3. Aperitivo en copa, que lujazo!! Me ha encantado y eso que no lo he probado.
    Besitos
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  4. Aquesta crema de safrà no tardaré a provar-la encara que amb mètode d'elaboració manual!!! Petonarros!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!