Top blocs de receptes

dijous, 5 de maig de 2016

MUSCLOS MARINATS AMB CREMA DE SAFRÀ @Thermomix


La recepta que us porto avui és del fantàstic llibre de Thermomix "SORPRENDE A TUS INVITADOS". Amb aquesta copa....ho vaig aconseguir! 
Va formar part d'un dinar familiar de fa molt temps. Un dinar d'aquells dels que et poses a la cuina i....gaudeixes! I t'ho passes bé! I et sents feliç! 
Us explico....

INGREDIENTS:
  • 70g de ceba 
  • 20g d'oli OVE (i una mica més)
  • 40g de suc de taronja
  • 50g de brou 
  • Safrà
  • 1 polsim de curry
  • 1 polsim de pebre negre mòlt
  • 1kg de musclos 
  • 40g de nata 
  • 1 cullerada de Maizena
  • 250g de xampinyons tallats en quarts 
  • 1 polsim de sal
  • 1 tomàquet pelat sense llavors i tallat a daus petits
  • Julivert (per decorar, opcional)
PREPARACIÓ: 
  1. Posem dins el got la ceba i l'oli. Piquem 3segons/Vel i sofregim 5min/Varoma/vel.1 
  2. Afegim el suc de taronja, el brou, el safrà, el curry i el pebre. Col·loquem el recipient varoma amb els musclos. Els fem coure al vapor durant 8 minuts/Varoma/Vel.1
  3. Una vegada finalitzat el 1r temps de cocció al vapor, retirem el varoma i amb molta precaució remenem els musclos. Continuem la cocció al vapor 2minuts/Varoma/Vel.1
  4. Retirem el varoma, el destapem i separem els cossos dels musclos. Els reservem.
  5. Incorporem la nata i la Maizena al got. Ho fem coure durant 2minuts/Varoma/Vel.3. 
  6. Mentrestant saltegem els xampinyons amb la sal i un polsim de pebre. 
  7. Repartim la salsa en els recipients que tinguem preparats (gotets, copes, bols....). Posem 3 musclos a cada copa i dos trossets de xampinyons. Repartim el tomàquet i, si volem, ho decorem una mica amb julivert. 
Què us ha semblat? És un entrant molt de festa, oi? 





 






4 comentaris:

  1. Miraaaaa, recepta de llibre TMX!!!! Que bona😍😍😍😍
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina

  2. Olga; Una copa de campions¡¡
    Salutacions Olga. :O)

    ResponElimina
  3. Aperitivo en copa, que lujazo!! Me ha encantado y eso que no lo he probado.
    Besitos
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  4. Aquesta crema de safrà no tardaré a provar-la encara que amb mètode d'elaboració manual!!! Petonarros!

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!