Avui us porto un clàssic! Un clàssic que, com tots els clàssics, mai falla i et fa quedar molt bé. El vaig preparar fa dues setmanes i encara no m'he perdonat a mi mateixa per no haver-ho fet molt abans. Em penedeixo! Però bé.....ja he començat a posar-hi remei.
Potser la majoria de vosaltres el coneixeu (seguríssim) però em fa molta il·lusió publicar-ho. Mira....coses que té una!
Té uns ingredients molt senzills i és molt fàcil de fer. Vinga, us explico!
- 1l de llet sencera
- 2 sobres de flam Potax o Flanín (tenen una textura més espessa, pel meu gust)
- Sucre (la quantitat de sucre que ens indica el sobre del flam)
- Galetes (les que vosaltres vulgueu; jo vaig triar les rectangulars tipus "Tostada").
- 150g de xocalata fondant de cobertura
- 100ml de nata o llet sencera
- Fideuets de colors per decorar (opcional)
PREPARACIÓ:
- Distribuïu la primera capa de galetes. Decidiu si voleu posar una capa o dues, al vostre gust.
- Prepareu el flam seguint les instruccions del fabricant.
- Una vegada el tingueu fet aboqueu-lo a la safata i repartiu-lo molt bé.
- Col·loqueu la segona capa de galetes i reserveu-ho a la nevera unes 3 hores, fins que estigui ben fred i quallat.
- Passat el temps de repòs és el moment de preparar la cobertura de xocolata. Desfeu la xocolata amb la nata o la llet. Repartiu-la molt bé per damunt del pastís. Si us agrada, el podeu decorar. Torneu a guardar-ho a la nevera.
- Al moment de les postres, talleu el pastís i serviu-lo amb l'ajuda d'una pala de postres.
Què us ha semblat? Oi que és bo? Aquests dolços.....no fallen mai!
Ara ja estic pensat en quan ho tornaré a preparar.....i canviaré el format! Faré pastissos individuals! Quan els faci...ja us els ensenyaré!
Ufff, m'agrada i estic segura que a aquesta colla que tinc per aquí els agradarà molt també.
ResponEliminaPtnts
Glòria
És molt normalet però....molt bo!!
EliminaPetonets, Glòria!
Olga
UF! Jo tampoc l'he fet mai!...miraré de fer-lo:=)MªAssumpció
ResponEliminaEstic segura que us agradarà!És d'aquelles coses senzilles però molt bones!! Si les fas amb les galetes que t'agraden, el flam que t'agrada, la xocolata que t'agrada....èxit assegurat!
EliminaPetonets, Assumpció!
Olga
Pero que boooooo!!!!
ResponEliminaI facilet de fer!!!
EliminaPetons, Lolines
Olga
Donsc ni l'he provat ni l'he fet mai, pero aquest tall té una pinta! Una combinació de tres ingredients que segur que queda fabulosa! Els nens els hi deu encantar!
ResponEliminaProva-ho, Mireia! Ja veuràs com t'agradarà!
EliminaPetonets i moltes gràcies per la visita!
Olga
Que boooo, amb el teu permís, m’emporto la recepta.
ResponEliminaEl vaig provar en un sopar, ens el van porta de postres i em va agradar molt, però em faltava la recepta per poder-lo preparar.
Petons
I tant! Només faltaria!
EliminaPetonets,
Olga
Ohh doncs jo no el coneixia aquest!! però queda anotadíssim, el flam m'encanta, la xocolata m'encanta i les galetes també ;). Un petonàs!
ResponEliminaLa meva sogra sempre l'ha fet! Sense la xocolata però.....
EliminaPetonets,Eva!
Olga
No l'he fet maaaaaaiiiii!!!! No tinc perdó...i menys després de veure aquest post! Petonarros!
ResponEliminaDoncs.....ja veuràs com t'agradarà! Ja m'ho diràs!
EliminaPetonets,
Olga
Ma mare feia el flam amb galetes, i estava molt bo, però afegint xocolata, aquestes postres han d'estar insuperables! Me l'apunto! Una abraçada!
ResponElimina