Top blocs de receptes

dimecres, 8 de juny de 2016

COCA DE MAÇANA DE @casaPepo



Fa dies que em rondava pel cap fer aquesta coca. Vaig trobar la recepta entre la carpeta de receptes de la meva sogra; carpeta que, per cert, és un tresor culinari! M'he passat quasi totes les receptes a la meva llibreta i poc a poc les aniré fent totes. 
La que avui us presento és una recepta familiar, de Casa Pepo de Benifallet: la coca de maçana. Una coca de les de sempre, de les de tota la vida. Una delícia! Però amb un toc...diferent, el del licor de maçana. 
És de les receptes de "farina la que entri" i la mida és un "got o tassa", dues condicions imprescindibles per ser recepta tradicional! 
Vinga, us explico!

INGREDIENTS:
  • 1 got de cafè (dels de Duralex de sempre) de llet sencera 
  • 1 got de cafè (la mateixa mesura que abans) d'oli d'oliva VE
  • 1 got de cafè de licor de maçana
  • 25g de llevat fresc 
  • 2 maçanes
  • Farina la que admeti (uns 450g aproximadament)
  • Farina per empolvorar la coca
  • Sucre abundant per empolvorar la coca 
  • Un bon raig d'oli d'OVE 
  • Un bon raig d'anís 

PREPARACIÓ: 
  1. AMASSAT TRADICIONAL: En un bol aboquem tots els líquids. Desfem el llevat i el barregem amb els líquids. Incorporem la farina a poc i anem amassant. Formem una bola i la deixem reposar fins que dobli el volum.                                      
  2. AMASSAT EN THERMOMIX: Aboquem els líquids al got i el llevat. Barregem durant 5segons/Velocitat 3. Incorporem la farina. Barregem durant 5segons/Vel.6. Amassem 3 minuts/got tancat/Velocitat Espiga. Traiem la massa del got i la deixem reposar fins que dobli el volum. 
  3. Escalfem el forn a 180º.
  4. Una vegada ha llevat la massa l'escampem, amb l'ajuda d'un corró, en una safata de forn en la que haurem posat una làmina de paper vegetal . 
  5. Pelem i tallen la maçana a làmines i la repartim per la coca. 
  6. Empolvorem generosament amb farina i sucre. Molt generosament!                            
  7. Finalment, la "reguem" amb oli d'oliva i anís. 
  8. L'enformen durant uns 35-40 minuts. 
  9. La deixem refredar sobre una reixeta.  
Què us ha semblat? Tardareu molt a fer-la? Desitjo que no! Us asseguro que és una delícia de coca, amb gust a.....tradició. 

  


 

15 comentaris:

  1. Doncs no tardaré massa...algun licor de maçana especial????
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. I segur que la millores! El licor...que sigui bo! Cap marca en especial, però que sigui de qualitat.
      Petonets i...bon cap de setmana!
      Olga

      Elimina
  2. Mmmmmm m'encanten els cocs de poma:=)MªAssumpció

    ResponElimina
  3. Respostes
    1. Lolins, sí! Molt bo!Dolcet...dolcet!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  4. Ja té una altra seguidora més, la seva seguidora 150, passi i segueixi el meu blog on posa (participar en aquest lloc) en aquest enllaç http://mibonitolugar.blogspot.com.es/ espero la seva visita

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per la teva visita! Vaig a veure't!
      Olga

      Elimina
  5. Caray un coc molt bo Olga.
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un cóc amb gust de.....tradició!
      Gràcies per la visita, Miquel!
      Olga

      Elimina
  6. M'encanten els pans de pessics i les coques de maçana, i aquesta fa una pinta deliciosa!! Mai l'he feta amb el licor, però prenc nota :P
    Petons Olga!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veuràs que bona és, Debora! Si la fas....t'agradarà!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  7. Aquestes receptes tradicionals són genials i no s'han de perdre, espero que ens en vagis compartint per aquí. Aquesta coca es veu tremenda, les postres amb poma són dels meus preferits ;). Un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant, Eva!! Continuaré compartint-les!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  8. Me encantan las recetas tradicionales. Gracias por la receta, la probaré seguro.

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!