Top blocs de receptes

dijous, 2 de juny de 2016

CREMA DE PORRUSALDA AMB GALETA DE ROMER

 
Una crema és una bona opció per començar un sopar amb amics. Si la presentem en un got i la quantitat és moderada pot formar part d'un sopar de pintxos. És el que em va passar amb aquesta! Sopar amb amics, sopar informal.....crema a la vista! Això  sí, volia que fos una crema especial, diferent....i suau. 
Fullejant pels meus llibres de cuina vaig trobar aquesta al llibre de Thermomix "DE TAPAS". A veure què us sembla! Porta bacallà, un raig de bon oli d'OVE i va acompanyada d'unes galetes de romes que van agradar moltíssim!

INGREDIENTS:
  • 1l d'aigua
  • 300g de porro tallat en rodanxes fines
  • 300g de patates trossejades
  • 80g de pastanaga tallada a rodanxes
  • 150g de bacallà dessalat i tallat a trossets
  • 1 polsim de pebre negre mòlt
  • 50g d'oli d'OVE
  • Torrades de pa de romer 
PREPARACIÓ:
  1. Poseu dins el got l'aigua, el porro, les patates, la pastanaga, el bacallà i el pebre. Programeu 30 minuts/100º/Gir esquerra/velocitat cullera. 
  2. Coleu-ho sobre un bol i reserveu 100-150g del líquid de cocció. 
  3. Torneu a introduir al got els ingredients que han quedat al colador. Tritureu 2minuts/Vel.10.
  4. Incorporeu l'oli i emulsioneu 15segons/Vel.5 Comproveu el punt de sal i la textura. Si queda molt espessa podeu afegir una mica del líquid de cocció reservat anteriorment.  
  5. Repartiu en gotets, col·loqueu la torrada de romer i decoreu amb unes gotetes d'oli d'OVE. 

Una crema deliciosa, de veritat! La podeu servir calenta, tèbia o freda. Vosaltres decidiu! 





6 comentaris:

  1. Una porrusalda taronja!!!!! Que bona amb el toc dolcet de la pastanaga!!!!!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moooolt bona i mooooolt suau!
      Petonets i bon cap de setmana,
      Olga

      Elimina
  2. Cómo me gustan a mi esas tapitas!! y vaya colorcito que tiene más rico. Tomo nota para impresionar a los amigos. Un besazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pilar....¡tu seguro que los impresionas!
      Un beso enorme,
      Olga

      Elimina
  3. L'he fet:textura fina i.....gust suau; MOLT BONA, boníiisssima:=)MªAssumpció

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!