Una crema és una bona opció per començar un sopar amb amics. Si la presentem en un got i la quantitat és moderada pot formar part d'un sopar de pintxos. És el que em va passar amb aquesta! Sopar amb amics, sopar informal.....crema a la vista! Això sí, volia que fos una crema especial, diferent....i suau.
Fullejant pels meus llibres de cuina vaig trobar aquesta al llibre de Thermomix "DE TAPAS". A veure què us sembla! Porta bacallà, un raig de bon oli d'OVE i va acompanyada d'unes galetes de romes que van agradar moltíssim!
INGREDIENTS:
- 1l d'aigua
- 300g de porro tallat en rodanxes fines
- 300g de patates trossejades
- 80g de pastanaga tallada a rodanxes
- 150g de bacallà dessalat i tallat a trossets
- 1 polsim de pebre negre mòlt
- 50g d'oli d'OVE
- Torrades de pa de romer
PREPARACIÓ:
- Poseu dins el got l'aigua, el porro, les patates, la pastanaga, el bacallà i el pebre. Programeu 30 minuts/100º/Gir esquerra/velocitat cullera.
- Coleu-ho sobre un bol i reserveu 100-150g del líquid de cocció.
- Torneu a introduir al got els ingredients que han quedat al colador. Tritureu 2minuts/Vel.10.
- Incorporeu l'oli i emulsioneu 15segons/Vel.5 Comproveu el punt de sal i la textura. Si queda molt espessa podeu afegir una mica del líquid de cocció reservat anteriorment.
- Repartiu en gotets, col·loqueu la torrada de romer i decoreu amb unes gotetes d'oli d'OVE.
Una crema deliciosa, de veritat! La podeu servir calenta, tèbia o freda. Vosaltres decidiu!
Una porrusalda taronja!!!!! Que bona amb el toc dolcet de la pastanaga!!!!!
ResponEliminaPtnts
Glòria
Moooolt bona i mooooolt suau!
EliminaPetonets i bon cap de setmana,
Olga
Cómo me gustan a mi esas tapitas!! y vaya colorcito que tiene más rico. Tomo nota para impresionar a los amigos. Un besazo
ResponEliminaPilar....¡tu seguro que los impresionas!
EliminaUn beso enorme,
Olga
L'he fet:textura fina i.....gust suau; MOLT BONA, boníiisssima:=)MªAssumpció
ResponEliminaEnhorabuena por el reto :)
ResponElimina