L'orenga, l'alfàbega i el romer agraden molt a casa nostra! I si és en pa, bastonets, panets....encara més!
Fa uns mesos vaig comprar uns panets torrats de romer que ens van agradar molt però no ha hagut manera possible de poder-los trobar de nou al supermercat. Així que....hi he posat remei, els he preparat jo mateixa amb l'ajuda de la meva amiga Thermomix.
Són molt fàcils de fer! Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 30g d'oli d'oliva VE
- 100g d'aigua mineral
- 25g de llevat fresc
- 230g de farina de força
- 5g de sal
- Sal Maldon per empolvorar
- 1 cullerada de romer (al vostre gust)
PREPARACIÓ:
- Aboqueu dins el got l'oli i l'aigua. Escalfeu 2min/37º/Vel.2
- Afegiu el llevat i barregeu 5segons/Vel.3
- Incorporeu la farina, la sal i el romer. Amasseu 3min/got tancat/velocitat espiga. Deixeu reposar fins que dobli el seu volum.
- Escalfeu el forn a 150º.
- Amb l'ajuda d'un corró escampeu la massa (com si féssim una pizza) i talleu porcions amb un tallador de galetes petit (la forma que més us agradi). Aneu col·locant les porcions sobre una safata de forn coberta amb paper vegetal. Pulveritzeu amb aigua i empolvoreu amb sal Maldon.
- Fornegeu durant 30-35 minuts a 150º. Han de quedar daurats, però no massa.
- Deixeu refredar sobre una reixeta i guardeu-los en un recipient hermètic.
Poca cosa més us puc explicar, només dir-vos que....van volar! Van desaparèixer en un tres i no res!
Mmmmm i.....una peça llargueta, a llesquetes, no tan bufó i més fàcil!!!=)MªAssumpció
ResponEliminaL'Apunto
Al gust de cadascú, Assumpció!
EliminaPetons,
Olga
També l'apunto, son molts fàcils i deuen d'estar molt bons!!
ResponEliminaPetons
Sí! I el millor de tot....fets a casa!
EliminaPetonets,
Olga
bons Olga, molt bons... amb el gustet i aroma a romaní qui es pot resistir?
ResponEliminaPTNTS
Glòria
Els de casa meva...ningú! Van desaparèixer en un tres i no res!
EliminaPetonets i...bona Festa Major!
Olga
I fins i tot més bons que els bastonets, no?
ResponEliminaPtnts Olga
Marta
Sí, Marta! Però a nosaltres....tot lo que és pa ens xifla!
EliminaPetonets,
Olga
Ja trobava a faltar les teves receptes panarres!! m'encanten aquestes mossegadetes de romer, per començar i no parar! Un petó!
ResponEliminaEva, m'ha agradat molt el nom de "mossegadetes"!
EliminaPetonets,
Olga
Són un gran temptació...no li calen cap farcit o acompanyament. Com les pipes! un darrera l´altra!
ResponEliminaDoncs sí...començar i no poder parar, Cristina!
EliminaPetonets,
Olga
No m'estranya que volessin.. han de ser un vici!!ptons
ResponEliminaComplicat, en aquestes dates posar en marxa el forn, però per aquests panets no m'importaria!...Deliciosos per menjar-los sols o "ben acompanyats". Petonets!
ResponEliminaComplicat, en aquestes dates posar en marxa el forn, però per aquests panets no m'importaria!...Deliciosos per menjar-los sols o "ben acompanyats". Petonets!
ResponEliminaSense thermomix que tens que escalfar els ingredients abans de pastar-ho?
ResponEliminaNo, Maku! Només cal que l'aigua sigui una mica tèbia.
EliminaGràcies per la visita!
Olga