Top blocs de receptes

diumenge, 10 de juliol de 2016

ESCRITA AMB PATATES


L'escrita o rajada és un peix mediterrani que vaig descobrir a casa dels meus sogres i que m'agrada molt. La meva mare no l'ha cuinat mai, en canvi, a casa del meu marit és un peix molt estimat. Jo no el preparo sovint però de tant en tant sí que m'agrada. 
El cuino d'una manera molt senzilla, sense cap complicació i com a plat únic. Ens encanten aquest tipus de plats únics!

Passo a explicar-vos la meva recepta! Les quantitats no són exactes....són a ull!

INGREDIENTS (4 persones): 
  • 1 escrita tallada a daus 
  • 1 ceba mitjana (tallada a daus o en juliana, al vostre gust)
  • 2 tomàquets madurs (tallats a trossos o ratllats, com preferiu)
  • 4 patates mitjanes tallades 
  • Oli d'OVE
  • Sal, pebre roig De la Vera
  • 1 fulla de llorer
  • 3 alls
  • 1 polsim de julivert picat 
  • Brou molt suau de peix
PREPARACIÓ: 
  1. En una cassola posem a escalfar l'OVE amb els alls. 
  2. Preparem un sofregit amb la ceba i la tomaca. El deixem fer a foc lent, a poc a poc.....Retirem els alls. 
  3. Quan el sofregit estigui a punt afegim el brou i la fulla de llorer. Empolvorem amb una mica de julivert. Fem que arribi a bullir. 
  4. Quan el brou estigui a punt incorporem les patates i l'escrita. Ho fem coure fins que les patates estiguin al punt (dependrà de la classe de patata). 

Ja veieu, aquesta és la meva manera de preparar-la! Si voleu podeu fer una picada o afegir una cullerada de farina quan el sofregit estigui a punt, abans d'abocar el brou. Al vostre gust! 
Aquesta és la màgia de la cuina...no hi ha fórmules tancades! 



17 comentaris:

  1. Jo no l'he cuinat mai! No m'agrada la textura, quan la veig ni me la miro!!
    Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marta, a mi m'encanta!!!! Sobretot la textura!
      Petons i bona setmana,
      Olga

      Elimina
  2. Que bona l'escrita, m'agrada preparada com sigui Ummm
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. És diferent, especial! M'agrada molt!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  3. Jo no l´he prova mai...potser pel nom ni sabia què era! jejeje

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs et recomano que ho facis, Cristina! És molt bona!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  4. Mira que dir-li escrita a la rajada!!!!😂😂😂😂No és dels meus peixos preferits però segur que aquest platet deu ser ben bo
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo no vaig triar el nom!!! Jjajajajaja...;-)
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  5. Un suquet de categoria, que gusta si o si.
    Petons

    ResponElimina
  6. A casa de petites si que en menjàvem i ara fa poc que l'he tornada a trobar a la peixateria, així que a vegades me la faig només passada per farina i fregida i està boníssima. M'anoto la teva proposta! un petó ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'apunto la teva manera de cuinar-la!
      Petonets, Eva!
      Olga

      Elimina
  7. Es un peix que vaig descobrir no fa molt i em va agradar. Aquenta manera de preparar-ho esta força be!
    Petons

    ResponElimina
  8. Un plato muy bueno que mi marido seguro lo festeja huuuu.Muy rico.Bssss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doris....pues no tardes en cocinarlo! ;-)
      Un beso,
      Olga

      Elimina
  9. Demanaré escrita a la peixateria...perquè em sembla estar olorant aquesta delícia de plat!!! Mmmm!!! Petonarros!

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!