L'escrita o rajada és un peix mediterrani que vaig descobrir a casa dels meus sogres i que m'agrada molt. La meva mare no l'ha cuinat mai, en canvi, a casa del meu marit és un peix molt estimat. Jo no el preparo sovint però de tant en tant sí que m'agrada.
El cuino d'una manera molt senzilla, sense cap complicació i com a plat únic. Ens encanten aquest tipus de plats únics!
Passo a explicar-vos la meva recepta! Les quantitats no són exactes....són a ull!
INGREDIENTS (4 persones):
- 1 escrita tallada a daus
- 1 ceba mitjana (tallada a daus o en juliana, al vostre gust)
- 2 tomàquets madurs (tallats a trossos o ratllats, com preferiu)
- 4 patates mitjanes tallades
- Oli d'OVE
- Sal, pebre roig De la Vera
- 1 fulla de llorer
- 3 alls
- 1 polsim de julivert picat
- Brou molt suau de peix
PREPARACIÓ:
- En una cassola posem a escalfar l'OVE amb els alls.
- Preparem un sofregit amb la ceba i la tomaca. El deixem fer a foc lent, a poc a poc.....Retirem els alls.
- Quan el sofregit estigui a punt afegim el brou i la fulla de llorer. Empolvorem amb una mica de julivert. Fem que arribi a bullir.
- Quan el brou estigui a punt incorporem les patates i l'escrita. Ho fem coure fins que les patates estiguin al punt (dependrà de la classe de patata).
Ja veieu, aquesta és la meva manera de preparar-la! Si voleu podeu fer una picada o afegir una cullerada de farina quan el sofregit estigui a punt, abans d'abocar el brou. Al vostre gust!
Aquesta és la màgia de la cuina...no hi ha fórmules tancades!
Jo no l'he cuinat mai! No m'agrada la textura, quan la veig ni me la miro!!
ResponEliminaPtnts
Marta, a mi m'encanta!!!! Sobretot la textura!
EliminaPetons i bona setmana,
Olga
Que bona l'escrita, m'agrada preparada com sigui Ummm
ResponEliminaPetons
És diferent, especial! M'agrada molt!
EliminaPetons,
Olga
Jo no l´he prova mai...potser pel nom ni sabia què era! jejeje
ResponEliminaDoncs et recomano que ho facis, Cristina! És molt bona!
EliminaPetonets,
Olga
Mira que dir-li escrita a la rajada!!!!😂😂😂😂No és dels meus peixos preferits però segur que aquest platet deu ser ben bo
ResponEliminaPtnts
Glòria
Jo no vaig triar el nom!!! Jjajajajaja...;-)
EliminaPetonets,
Olga
Un suquet de categoria, que gusta si o si.
ResponEliminaPetons
Sí que agrada, sí! Petonets, Miquel!
EliminaOlga
A casa de petites si que en menjàvem i ara fa poc que l'he tornada a trobar a la peixateria, així que a vegades me la faig només passada per farina i fregida i està boníssima. M'anoto la teva proposta! un petó ;)
ResponEliminaM'apunto la teva manera de cuinar-la!
EliminaPetonets, Eva!
Olga
Es un peix que vaig descobrir no fa molt i em va agradar. Aquenta manera de preparar-ho esta força be!
ResponEliminaPetons
Petons, Gemma! Gràcies per la teva visita!
EliminaOlga
Un plato muy bueno que mi marido seguro lo festeja huuuu.Muy rico.Bssss
ResponEliminaDoris....pues no tardes en cocinarlo! ;-)
EliminaUn beso,
Olga
Demanaré escrita a la peixateria...perquè em sembla estar olorant aquesta delícia de plat!!! Mmmm!!! Petonarros!
ResponEliminaAvui he fet aquesta recepta que varia lleugerament a la de la meva mare i ha quedat boníssima. No tenia brou de peix i li he posat de pollastre baix en sal. Les patates han agafat tot el gust del món i a l'afegir-hi el pebre vermell, li ha donat un color espectacular. A casa els ha encantat!
ResponElimina