L'estiu passat em vaig animar a fer amanides i gaspatxos amb fruita i, la veritat, és una de les millors decisions que he pres mai. Quin plaer!
A les meves comarques, la Ribera d'Ebre i el Baix Ebre, es produeix fruita de primera qualitat així que...ho hem d'aprofitar!
Avui us porto un gaspatxo de meló. El vaig diumenge i va agradar molt a la família!
Per fer-lo m'he basat en la recepta publicada a la revista Thermomix del mes de juliol, però he adaptat els ingredients al meu gust (no m'agrada gaire el pebrot cru).
Vinga, us explico, és facílissim!
INGREDIENTS:
- 400g de meló + meló per tallar a daus
- 600g de tomàquets madurs
- 50g de ceba
- 1 all
- 150g d'oli d'OVE +oli OVE per moment presentació
- sal
- 1 polsim de pebre
PREPARACIÓ TRADICIONAL:
- Tallem el meló a trossos, pelem els tomàquets i els trossegem, tallem la ceba i pelem l'all.
- Introduïm tots els ingredients anteriorment anomenats en un bol/got de batedora, afegim la sal, el pebre i l'oli d'OVE. Triturem ben triturat, fins que quedi molt fi. Ho reservem a la nevera. Ha d'estar molt fred a l'hora de servir!
- Fem daus petits de meló, els cobrim amb film transparent i els reservem a la nevera.
- Al moment de servir, posem els daus de meló al got/bol on presentarem el gaspatxo i hi aboquem un rajolí d'oli d'OVE.
PREPARACIÓ THERMOMIX:
- Introduïm el meló, els tomàquets (sense pelar) i la ceba trossejats dins el got. Afegim l'all, el pebre, la sal i l'oli OVE. Triturem 4minuts/Vel.10 . Ho reservem a la nevera. Ha d'estar molt fred a l'hora de servir!
- Fem daus petits de meló, els cobrim amb film transparent i els reservem a la nevera.
- Al moment de servir, posem els daus de meló al got/bol on presentarem el gaspatxo i hi aboquem un rajolí d'oli d'OVE.
Què us ha semblat? Més fàcil impossible! Animeu-vos a preparar aquest gaspatxo!
Fresquet i bo! Veus jo hi posaria el pebrot i no li posaria l'all!! Per a gustos colors!!
ResponEliminaÉs el que té la cuina....s'adapta al gust de cadascú!
EliminaPetonets, Marta!
Olga
Los gazpachos ahora son sensacionales y versátiles, y cuando son así de caseros y con buena materia prima son sublimes¡
ResponEliminaBss
Cada vegada m'agraden més, Miquel!
EliminaPetonets,
Olga
Bo, bo, boníssim...
ResponEliminaSí, Cristina! Va agradar molt a tothom!
EliminaPetonets,
Olga
Jo hi posaria una miqueta d'all i pebrot, sense problema!
ResponEliminaPtnts
Glòria
Tu de ben segur que el millores!
EliminaPetonets,Glòria!
Olga
Tu de ben segur que el millores!
EliminaPetonets,Glòria!
Olga