Els dissabtes ens hem aficionat a fer arròs. Cada cap de setmana un de diferent! Ens agrada molt anar provant, així que....xalem de valent!
La recepta de l'arròs d'avui és inspirada en el llibre que formava part del lot de regal del Concurs Bonpreu-Esclat: CUINA AMB DENOMINACIÓ D'ORIGEN, de Pep Nogué. Penso que aquest llibre és un dels bàsics de la nostra cuina, ja que conté receptes tradicionals i potencia els nostres excel·lents productes amb DO-IGP. A més, ens fa una bona explicació dels conceptes DO i IGP (diferents productes, zones de producció,....).
La primera recepta que he triat del llibre ha estat la de l'arròs a banda. No he utilitzat els mateixos ingredients que utilitza en Pep perquè tenia una classe diferent de peix i volia aprofitar-ho, però la propera vegada que el faci sí que triaré el mateix peix que ell (només lluç). Vinga, us explico la recepta!
- 1 sípia mitjana neta i trossejada
- 1 gamba per persona
- 1/2 kg de caps de peix variat per fer fer el brou (jo he utilitzat de pelaies, burrets, molls i llucets; vaig comprar per sopar una nit i vaig guardar els caps al congelador)
- 1 patata grossa esqueixada
- 1 ceba mitjana tallada en juliana
- 2 tasses d'arròs extra SEGADORS DEL DELTA
- 1 tomàquet gran ratllat
- 1 mica de safrà
- 1 culleradeta de pebre vermell
- 2 alls
- oli d'oliva verge extra DUC (DO Terra Alta, barreja d'empletre i arbequina)
- 1l d'aigua
PREPARACIÓ:
- Pelem les patates, les cebes i els alls.
- En una paella al foc posem l'oli a escalfar, amb un all sencer. Daurem la patata i la ceba. Al cap d'uns minuts afegim els caps del peix, el pebre vermell i l'aigua. Ho salem i fem bullir uns 20-30 minuts. Colem el brou i posem les patates i la ceba en un plat o safata.
- En una paella poseu oli a escalfar i sofregiu un all sencer i les gambes. Reservem.
- Continuem sofregint la sípia, el tomàquet i ho empolvorem amb pebre vermell. Ho remenem i afegim el brou de peix. Posem safrà.
- Quan comença a bullir hem d'incorporar l'arròs. Ho fem coure a foc fort uns 10 minuts i a foc suau uns altres 10 minuts. En els últims cinc minuts de cocció afegim les dues gambes Ho retirem del foc i ho deixem reposar.
- La ceba i la patata que hem reservat anteriorment la reguem amb un bon raig d'oli d'oliva i l'empolvorem amb pebre vermell de La Vera (també la podeu acompanyar amb all-i-oli). Posem el plat o safata al centre de la taula.
- Ja podem servir l'arròs.
I aquí tenim un deliciós plat d'arròs! La meva versió de l'arròs a banda del Pep Nogué. Qui s'anima a preparar-lo?
Regal súper amortitzat amb aquest arrosset !!Tot i que a casa ens encanta l'arròs no en mengem tot el que jo voldria!el proper el farem a banda!!ptnts
ResponEliminaJa arribarà el dia que facis tot l'arròs que vulguis, Marta!
EliminaPetonets,
Olga
Un llibre amb unas receptes bonisimes.
ResponEliminaAquest arros en deliciòs
Tinc moltes receptes marcades per fer-les, Lolines!
EliminaPetonets,
Olga
Hola Olga, menuda sort i quin gust, haver guanyat aquest llibre. L'arròs a banda m'encanta. Aquí el preparem un poc diferent, però jo encara no el tinc al blog. Continua gaudint. Besaeta.
ResponEliminaSí, Marisa! Jo coneixia amb anterioritat un altra manera de fer l'arròs a banda. Aquesta també em va agradar molt!
EliminaPetonets,
Olga
M'agrada aquest arròs.
ResponEliminaM'encanten les receptes que fas amb el lot Bonpreu-Esclat... Va caure en molt bones mans!
Ptnts
Glòria
Gràcies, Glòria! Intentaré aprofitar-lo el màxim possible!
EliminaPetonets,
Olga
A mi també m'agrada molt cuinar arròs el cap de setmana; trobo que fa festiu! Aquesta me l'apunto! I m'has fet pensar en recuperar el llibre del Pep Nogué que tinc a casa, i provar de cuinar alguna de les seves receptes! Gran cuiner! Petonets!
ResponEliminaSí, per mi també fa festa, Anna! Entre setmana no el preparo mai...
EliminaPetonets,
Olga